Å vad underbart

Nu är vi hemma från Skåne! Vi åkte i söndags och har varit där tills idag, flög hem i morse. Jag var faktiskt rätt nervös för flygresan, mest för att jag inte flygit med hund förut och var rädd att något skulle gå snett.
Men allt gick finemang! De kontrollvägde eller mätte inte ens buren (som var tre cm för stor åt ett håll). Skönt!!

Några nervösa handhållande sekunder under start och landning, 49 minuter i luften ,en kaffe och en muffins senare landade vi i ett soligt Skåne. Oskars pappa mötte oss.

Oskars pappas och hans fru Kerstins hus ligger verkligen helt underbart- ett hundratal meter från havet och med underbar utsikt. Jag var hänförd! Gick bara runt och söp in atmosfären. Underbart.

Oskar och jag bodde i deras nybyggda ateljé (Kerstin är konstnär). Där fanns tv, toa och dusch och vi bodde lite för oss själva.

Det har verkligen varit en helt UNDERBAR vecka! Jag har njutit som aldrig förr- av badet, solen, ledigheten, lugnet och den underbara maten. Att inte känna sig stressad för något. Inget som måste göras. Bara vara och göra det man känner för. Oskars pappa lagade helt underbar mat till oss, jag trodde jag upplevt himmelen för smakgommarna, men nästa dag överträffade han det igen. *smask smask*

Boris har badat med oss varje dag och det har varit en fröjd att se honom i full fart på stranden. Han insåg snabbt att det fanns något gott i vissa av musselskalen och ägnade sig åt att öppna och käka musslor. Han har även blivit mycket duktigare på att simma med all träning och har till och med dykt, efter leksaker på botten. Inte så avancerat kan det tyckas men jag var faktiskt helt fascinerad över att han utan problem letade runt på botten och höll andan- kan hundar sådant naturligt? Wow.

Har läst en massa också- något jag sällan har ro till. Har läst boken ”Sista chansen”, av Marian Keyes som även skrivit ”Vattenmelonen” med flera. Jag vet inte hur jag ska beskriva hennes böcker riktigt- det är väl inte i nobelprisklass men de är otroligt fängslande och bra. De berör- jag gråter och skrattar när jag läser. De påminner lite om bra filmer. Perfekta böcker att ha med överallt- dass, bussen, i sängen, på stranden… mums. ”Sista chansen” var väldigt bra, och på vägen hem köpte jag ”När Lucy Sullivan skulle gifta sig” samtidigt som Oskar köpte ”Populärmusik från Vittula”. Ska bli kul att läsa den. 🙂

En kväll dök det upp en herrelös hund. En gul snäll labradorhane, verkade ganska gammal. Vi gick runt i timmar och frågade om någon visste vem han var, men utan resultat. Vi ringde polisen till slut som skickade en kille från ett sådant där jourhem, i väntan på att matte eller husse skulle höra av sig.

Nu finns foton!!!! Kolla på fotosidan!

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *