Så(r) kan det gå

Igår åkte Alice på däng av en rhodesian ridgeback. Det var inte så farligt, jack i kinden, men vi åkte ändå in till Albano och fick det ompysslat. Det blev en lång kväll innan vi fick komma in och inte alltför lustigt umgänge i väntrummet. Det är ju inte direkt vaccinationer och sådana rutingrejjer som kommer in en fredagkväll… en lite yorkshireterrier som drabbats av chock, en tax som förmodligen blivit påkörd eller liknande, en tax med ögonproblem, en schäfer som avlivades och så vidare och så vidare. Många rödgråtna mattar och hussar. 🙁

När vi väl kom hem var klockan sen slagen och jag slog mig ner i soffan o kelade med Ila. Då känner jag ngt hårt på bröstet och inser att hon har torkat blod där! Shit! Upp på trimbordet och rakar rent, ner i badkaret och sköljer rent. Ett riktigt otäckt sår kom fram. Jag är en riktig pussy när det gäller sånt så jag ringde Annso (nu var klockan närmare tolv på natten…) och hon kom som ett skott. Hon konstaterade att det inte var så farligt och att ingen fickbildning skett. Så vi gjorde rent det med asollösning och lät det vara så. Idag har jag gjort rent det igen.

Jag tror att Ila har fått in en pinne eller liknande på den vilda promenaden igår, de for ju runt som tokar i skogen. Farligt, men vad ska man göra. De måste ju få leva… nu ska vi sköta om såret noggrannt och se till att det inte blir infekterat eller liknande. Lilla Ila-stumpis! Och Alice då, som såg ut som pigan i Emil när hon har tandvärk, igår… alldeles svullen på kinden lillan….

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *