Träning, halsband + lite orolig

Hann med lite träning i dag på eftermiddagen. Tränade hinder 9-11 i denna:

Det är intressant att känna sig för vilka knappar man kan trycka på etc. Ila är SÅ KÄNSLIG! Riktigt svår att jobba med, men samtidigt så himla roligt när det blir rätt. Hon är ett omedelbart kvitto på vad man gör.
Kombinationen ovan gick riktigt bra och det känns som att man börjar få in tänket lite. Det är roligt att se att Ila allt mer går att jobba med tätt intill sig, samtidigt som hon älskar att få sträcka ut och kasta sig fram på raksträckorna.

Träningstankar för idag:

– Inga armar eller knappt ens händer när jag vill ha henne nära mig – då flyter hon ut. Ett finger ger ungefär en meters utskjutning i sidled 😀
– Var inte rädd för att hänga kvar och verkligen göra klart hindret innan jag signalerar nästa med armarna (kroppen får gärna visa men var iskall med armarna)
– ALLTID HANDEN NÄRMAST HUNDEN! Snart får jag börja köra med fastbunden ”fel-arm” 😀

Kontaktfälten går ASBRA. Hon är jätteduktig nu på träning och har inte gjort fel alls de sista träningstillfällena. Jag behöver spetsa träningen lite nu bara, fasen också att jag missar alla träningstävlingar :(.
Ska se om vi inte kan köra lite tävlingsmässig träning genom att köra en bana på Vallentuna, det är ju en annan klubb och om man sätter upp banan utan att hundarna ser och sedan kör banvandring + kör som tävling så kan det nog gå att locka fram lillans tävlingsnerver ;).

Helene har sytt helt hysteriskt snygga halsband till Ila och Boris, får ta kort imon och visa er. De är rödrutiga och blårutiga, som kökshanddukar ungefär ni vet?

Jag tror att jag ska åka och få Boris kollad av veterinär faktiskt. Han har alltid i hela sitt liv hostat mycket (toncillerna är borta etc) men det sista har det verkligen ökat. 🙁 Dessutom får han ett pipande läskigt ljud ur halsen när han går upp i stress när vi tränar tex. Inte alltid men då och då när det blir lite väl ”roligt”. Lite orolig för lillgubben! 🙁

Du gillar kanske också...

Inga svar

  1. Elin skriver:

    Gud vad kul att träningen går så bra! Duktiga Ila och matte! Hoppas det inte är något allvarligt med Boris 🙁 Vill se BILD BILD BILD på halsbanden nuuu 😀 😉

  2. Ank skriver:

    Men lillgubben, stackars lille B. Hoppas att det blir bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *