Långa rapporten

Hallå!
Först det viktigaste: Kerstin är nu opererad. När hon ringde till oss ikväll började jag nästan gråta av glädje över att få höra hennes röst. Det är svårt att förklara, men man tar så många människor för givna. De ska bara vara där liksom… dels har jag varit lite ledsen i höst över att de ska flytta (från andra sidan gatan till …Norrland!) och så kommer det här nu. Kanske man ska vara duktigare på att tala om för människor att man tycker om dem, medan tid finns!?
I alla fall – vi vet inte mer än att operationen är gjord och att den gått bra, inte just nu i alla fall. Tack gode gud att allt trots allt gått så bra. Det kunde ju gått så mycket värre!!!!!!

Vad har mer hänt idag?
En tur till gymmet har det blivit. Helene och Oskar var också med, skoj när man är flera.
Jag har tappat otroligt mycket styrka under min sjukmånad. Men det är bara att bita ihop och försöka bygga upp igen.

Medan vi var på gymmet smygfilmade jag hundarna!!! Hahahaha det var SÅ roligt! Ni som följt mig och Boris från dag 1 vet att vi haft enorma ensamhetsproblem med killen. Därför var det så underbart att se att alla hundarna inom loppet av tre minuter från att vi gått hemifrån, gick och lade sig. Boris rullade ihop sig som en kanelbulle i soffan och låg där hela tiden! Helt tyst, och så lugn och harmonisk.

Det kanske är svårt att förstå om man inte haft en hund med ensamhetsproblem, vilken otrolig glädje det skänker att se att de mår bra när man är borta. Det går inte att vara med sin hund 24 timmar om dygnet och att ha en hund som inte klarar att vara ensam utan att må dåligt (gnälla, yla, skälla, bli orolig och ledsen) tär något enormt. Man planerar så att man ska vara borta minsta möjliga minut och är ständigt orolig för att mötas av arga grannar och uppstressad hund när man kommer hem. Att hundarna är så trygga i sig själva att de är lugna och fina när de är ensamma är en guds gåva!

Flaxa och Ila sov i hallen och var också jättelugna. Katterna skuttade upp på loftet och syntes inte till alls. Jag är mycket imponerad över Flaxa, som helt ny i flocken beter sig som om hon aldrig gjort annat än att vara med oss. Hon har förresten slutat helt att förstöra nu. I början bet hon ju och tuggade på allt möjligt, det är helt borta nu. Duktiga tjejen!

Ja och så på väg hem från gymmet svängde vi förbi Rusta. Där hittade jag en ASBRA flytväst till Flaxa för 50 kronor! Femtio spänn! Helt sjukt bra pris! Den har en platta under magen istället för bara två remmar, mycket bekvämare känns det som. Kommer till nytta i sommar när vi ska ut och simma! Jag vill gärna ha flytväst på mina hundar när vi är ute och simmar ihop eftersom jag inte vill att de går upp förrän vi går upp ihop. Om de skulle bli för trötta eller något skulle hända är jag inte kapabel att dyka och hämta dem…

Vad köpte vi mer? Jo jag köpte en bräda och två dörrmattor…. 😛 Till en balansnedfart!
Den snickrade jag ihop när jag kom hem och har provat… höll på att garva ihjäl mig när Ila skulle prova..dels är det inte alls sådan halkfri matta som på riktiga balansen dels finns det inga stegpinnar ännu. Så hon kom i full fart och åkte på rumpan hela vägen ner och kunde inte bromsa förrän hon nådde golvet. Perfekt kontaktfält! Hon såg skitnöjd ut! 😀
Ska spika på stegpinnar såklart.

En ryggsäck blev det också. Kan inte bestämma mig om jag ska ha den i vardagen och ha den gamla till hunderiet eller tvärtom. Jag har alltid ryggsäck med grejjer i till jobbet etc och är rätt beroende av att den är bekväm eftersom jag har den så mycket. Min gamla rygga är en Fjällräven med special”rygg” som andas och håller ute packningen från ryggen så att man har ett tunnt nät mot ryggen och så kommer packningen en bit ut.
Men den börjar bli lite smutsig och skabbig. Så den kanske ska förpassas att bli hundrygga?
Jag får prova så och se hur det känns.

Lite foton också:


Full fralla!


I småskogarna runt vårt område finns mycket bra terräng där hundarna kan få skutta och klättra och jobba lite, och även massor av mjuka ljungavsnitt där man kan träna skritt. Det är ju i ropet just nu 😉 och nog nyttigt för hundarna att under kontrollerade former sträcka ut sig och arbeta på ett annat sätt med kroppen än när de travar och galopperar. Flaxa speciellt, som antingen galopperar eller ligger på promenaderna ;).


Vi har varit på julfika hos Helene. Förutom att vi snilleblixtar kom på att vi ska köra en hund-pryl-loppis på klubben så kelade Flaxa in sig hos Annso. Myyyyys! 🙂


Hehe, förlåt Kif för denna förnedrande bild ;). Blev tvungen att visa Ellen & Patric Kifs små sår på läpparna. Han har antagligen tvättat sig för mycket och är alldeles utsliten…

Du gillar kanske också...

Inga svar

  1. Elin skriver:

    Åh! Vad skönt att det gick såpass bra med operationen, jag har undrat hur det har gått och varit inne tidigare idag och kikat i bloggen 😉 Men nu så. Härligt! Var det REA på rusta eller?

  2. Angela skriver:

    Underbara bilder som alltid!

  3. Anna skriver:

    Tror det var rea, 50 spänn känns väldigt billigt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *