Bakom och framför

070519_boris.jpg
Söta Boris 🙂

070519_flaxa.jpg
Flaxa spanar på sina katter.

Handlingskurs i dag i tre och en halv timme. Alla ekipage är SÅ duktiga och utvecklas så fint. Jag tog med mina gamla fotbollsskor och sålde dem till Charlotte för en hundring. De passade henne bättre som har lite, lite större fötter än mig. Mig var de snäppet för stora på. Kanon ju! 🙂

Man lär sig väldigt mycket på att hålla kurs själv. Mycket för att om jag ska förklara något för någon annan måste jag ju vara på det glasklara med vad jag ska förklara och hur det fungerar.

På handlingskursen arbetar vi med att få en komplett verktygslåda att använda sig utav i agilityn: framförbyten, bakombyten, starter etc. Vi kom att prata om trender i agilityn idag och det var intressant. Det är ju väldigt få banor i dag som kräver bakombyten. Därför tränas det inte så mycket bakombyten. Men det är ju synd att inte ha dem i sin verktygslåda den dagen de behövs. Visst kan man använda hovtången att banka i spiken med men det är så mycket trevligare att ha en hammare som är avsedd för ändamålet… ja ni hajjar. Minst ett av ekipagen tillkännagav att hon drog sig för att använda bakombyten till och med i glasklara situationer där ett sådant är det bästa – hunden klarade inte av det utan fulsnurr.

Vi tränade bland annat bakombyten och hur man tränar in det från scratch idag och det var roligt att se skillnaderna hos hundarna när man kunde börja trycka på för att göra bytet. Vissa, som storsprungna aussien, krävde tidigt för att inte missa nästa hinder. Andra krävde mer ”hålla handen” innan det gick att byta.

Du gillar kanske också...

Inga svar

  1. Större fötter än JAG (har). Inte mig. 😉

  2. Jojo skriver:

    Mycket gullig bild på Boris 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *