Men hjälp ?

070920.jpg

Närmiljöundersökningarna fortsätter, i dag tog jag en lugn lunchpromenad och bara kollade runt vid Karlberg där jag jobbar. Och döm om min förvåning när jag dyker på den här porten i ett bostads(hyres?)hus. My god! Är det bara jag som reagerar på utsmyckningen av porten?! Jag måste gå förbi en gång till i dagarna och kolla närmare, jag blev helt ställd…

Ikväll var vi och såg This is England- SJUKT BRA FILM! Se den! VIlka skådespelarinsatser, fullständigt fantastiskt.

070920_2.jpg

070920_3.jpg

Flaxas Obtracktäcke kom idag, och det sitter som en SMÄCK! Storlek 6 var helt enkelt perfekt för henne.

Nu: sova!

Du gillar kanske också...

Inga svar

 1. Jojo skriver:

  Ja det var en galen port! Jisses! Passar ju ihop med filmen ni såg. Vi har också sett den, gud vad jag grät. Himla bra.

 2. Mette skriver:

  Effell, tror inte svastikan var sådär patriotiskt laddad innan Hitler-eran. ASEA hade en svastika som symbol innan. Vet det för min morfar sam morfars far jobbade för ASEA och de hade diverse svastikor i guld osv, både manchettknappar och ni vet sådana som man har i kavajslagen, typ nålar. Där symboliserade svastikan kraftverk..Kan ju kanske hända byggnaden har haft någon sådan koppling?

 3. Marika skriver:

  Snygg Flaxing i täcket!!! PS Jag mailade dig angående rexar häromdagen!

  mvh Marika och storpudlarna

 4. Vi såg åxå This is England igår! En så helt annorlunda film mot vad man vanligtvis ser… Och skådespelarna var verkligen outstanding!

 5. S@ra skriver:

  Jag antar att du associerar symbolen med nazism? Men den är vriden 45 grader och står alltså ”på sin spets”.

  När symbolen står på ”basen” kallas den svastika (och är ett tecken för solguden tror jag). De i böjda armarna i rät vinkel antyder liv, rörelse och framåtskridande i en cirkelformig bana. Tar man bort vinklarna är det samma symbolbetydelse som korset där den vertikala linjen står för anden och den horisontella linjen för materien.

  *känner mig lätt föreläsande*

 6. Anna skriver:

  Tack Sara, misstänkte att det fanns någon fornnordisk förklaring eller något ;). Men faktum kvarstår att på grund av vissa händelser under 40-talet tänker nog 99% av befolkningen hakkors när de ser den där porten…

 7. Effell skriver:

  Ja, dekoren ser läskig ut, med världshistorien i ryggen, men kanske är dörren såpass gammal att den är redan från före kriget, när svastikan ännu inte blivit en sådan laddad symbol. En patriot-symbol var den kanske redan, fast inte direkt fascistisk och rasistisk, gissar jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *