Funkisragg och kort vallpass

Sektormöte ikväll och fokus på funktionärsraggning. Uj uj. Det var inte lätt, alla har ju så mycket att göra. Vi raggar vidare. Som det ser ut kommer vi ha cirka 1100 starter på vår tävling 6-7 juni. Det är inget man ror i land i en handvändning.

Innan sektormötet hann jag med ett kort vallpass. Fåren skuttar ner till 25:an själva nu när vi kommer, haha! Körde lite drivning och det går bättre och bättre, sakta utvecklar Flaxa ett allt lugnare och mer behärskat tempo. Himla roligt att se! Hennes flankeringar börjar också bli fantastiska – i mina ögon i alla fall. I dag sa jag vänster, varpå hon drar ut vänster, håller sig mot staketet och gör en fin vid båge runt flocken tills hon är i balans och då börjar hon driva den mot mig i hyfsat tempo. Kunde gå lugnare där och det kommer det också göra med mer träning. Men bara att man kan skicka på små hämt är ju precis hur ballt som helst!

Det är skönt att kunna nå fram och se att hon utvecklas genom att jag är envis, inte genom att jag går in och dominerar så jäkla mycket som jag försökt förut. Hon blir bara stressad av det och springer mer. Bättre för henne är att hon, när det blir fel, får ett ”gå bort” eller ligg och så börjar vi om. Jag har också kunnat berömma i hagen utan att hon flippar ur.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *