Regnvallning

ÅÅÅÅ vad bra får vi har nu! Full fralla och inget gratis. Toppen!
Idag gjorde jag en fålla in och tänkte på det Eva tjatat på mig om: Titta på FÅREN inte HUNDEN. Testade idag att knappt kolla på Flaxa alls utan bara fåren och kommendera henne efter vad de gjorde. Tog det jättelugnt och väntade ut, väntade ut, väntade ut. Det fungerade jättebra! Om man bara har så mycket is i magen sedan när det gäller också!

Simon ställde ut fåren åt mig för att jag skulle få träna hämt. Först tjuvstartar hon tio gånger i rad. Varje gång jag säger ”Lägg dig” drar hon. Assnygga utgångar. Helsikes hundjäkel! Tog tillbaka och gjorde om. Vet inte hur jag ska komma åt det där. Kanske sluta säga lägg dig, det betyder uppenbarligen stick i väg i hennes huvud. Testade säga ligg stanna istället, det fungerade….får se hur länge det fungerar… jäkla dårhund…

I första vänsterskicket skar hon och det rejält. Jag blev galen på henne och hon fick stå ut med en rejäl utskällning och ett 30 meters ”gå bort”. Sedan andades jag lite och vi gjorde om. Och satan i gatan vad bra det gick, både vänster- och högerskicken. HÄRLIGT!

Hon kändes överlag jäkligt trevlig för att inte ha vallat på ett par dagar. I gasen ja men hon lyssnar riktigt bra. Ja förutom på ”lägg dig” i skicken då.

Säger det igen: vilken rolig fårgrupp vi har nu. Hundarna får verkligen jobba! Tack Ann för att vi fick köpa ”tanterna” av dig!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Lottie skriver:

    Hej Anna!! Vad duktiga ni är!! J’ättemånga GRATTIS till certet!!! :o)
    Du behöver inte lägga Flaxa innan du skickar henne. En liten hund som Flaxa kan behöva hålla sig på benen för att se allt i sina rätta propotioner! Så lär henne att STÅ bredvid dig, och skicka sen, flott =) kraam

  2. Anna skriver:

    Tack för tipset Lottie, jag ska prova det!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *