Låtsas-VP

080708.jpg
Flaxa ligger i sitt nya ursnygga halsband och väntar på att få valla.

Idag har jag och Flaxa varit hos Eva och gått en VP-bana. Det gick åt helsike med hämtet, vilket naturligtvis beror på att jag inte tränat det så mycket som jag borde. Det ska det bli ändring på nu.
Så här blev poängen med Eva som domare :

Utgång 13 av 20 p (”Snäv”)
Upptag 1 av 10 p (”Bryskt”)
Framdrivning 0 av 20 p (”Tappar djur”)
Fösning 9 av 10 p (”Ett stopp, bra!”)
Drivning 15 av 20 p (”Stor krok första ben. Bra!”)
Fålla in 5 av 10 p (”Jagar lite. Bra jobbat”)
Fålla ut 10 av 10 p (”Perfekt!”)

Omdöme: Bra jobbat! Träna hämt (djup och stopp) så blir det kanonbra.

Summa: 53 p

Som sagt skulle vi fått bryta om det varit ett riktigt VP med det hämtet. Men för övrigt var det faktiskt helt okej! Vid fållan fick jag krångel men lyckades för första gången reda ut det med hedern i behåll. Annars har det gått åt pipsvängen när något eller några får smitit bredvid.
Flaxa var rätt het och kan tagga ner mycket mer än idag men jag lyckades ändå hålla henne på mattan (förutom i hämtet då).

När vi var klara tränade vi några hämt på längre och längre avstånd och kom väl upp i 80 meter i alla fall. Ska träna massor på det och får träna hos Eva nu fram till VP:et. Har ju vägarna förbi rätt ofta eftersom jag har klippkort på Ultuna!

Det var verkligen toppenskoj att få prova en hel bana så här. Jag kände mig inte så panikslagen som jag trodde, hihi. Fick massor av kanontips på hur man ska tänka som jag förhoppningsvis kommer ha ringande i skallen när det väl är dags.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *