Det Nästan Perfekta Loppet™

Herre gud i himmelen vilket lopp Flaxa och jag avslutade Skutskärdagarna med. Hela eliten var samlad eftersom landslagsuttagningarna gått i helgen. Detta har förstås synts i resultatlistorna – många ruggiga hundar samlade på ett och samma ställe. Det har inte funnits något som helst utrymme för safekörning vilket jag går rejält igång på! Jag har varit så sjukt taggad inför loppen idag och igår att jag nästan börjat gnaga på mig själv av övertändhet. Jag säger ju att agility är en drog!!!!

Innan jag och Flaxa gick in idag i sista hopptrean kollade jag rullande resultaten och insåg att om vi skulle hamna på pinnplats fanns INGA marginaler för några missar. Jag tittade noga på ekipagen som körde innan och deras tider och funderade på hur snabbt vi skulle kunna ta oss runt. Ett par ruggiga finska ekipage kom in strax efter Jenny Damm och Elvis 24.00-sekunders-ledar-lopp (24.28 s och 24.38 s) och jag tänkte att ”Där ligger man i lä men runt 25 sekunder ska vi klara”.

Gick in, astaggad och galet fokuserad, och körde nog mitt och Flaxas livs mest offensiva lopp någonsin. Helt sinnessjukt roligt och snabbt. Vi slog allihop i tid, inklusive ledaren Elvis. Vi kom in på 23.84 sekunder. Fick kommentaren ”Oj gick det att köra fortare än 24 sekunder alltså?” av någon. :fniss: Fatta att Flaxa var snabbast av alla dessa 97 startande hundar… jag är så stolt så jag spricker.

Det här är något jag bara i mina vildaste drömmar kunnat föreställa mig. Men nu har jag svart på vitt. Om Flaxa och jag bara kör så kan vi ge dem i toppen en match. FY. FAN. VAD. BALLT. !!!!!

Tyvärr touchar Flaxa i långhoppet med typ en KLOSPETS och välter första plankan = fem fel. Det var världens TÖNTIGASTE rivning ta mej fan, jag var så besviken att jag började gråta efter loppet när jag insåg hur nära vi varit att vinna (och under rätt lång tid trodde jag att vi var felbedömda då ingen jag pratade med sett att plankan vält och det syntes inte på filmen i kameran men på datorn ser man det rätt tydligt) :blyg: men nu gläds jag åt ett fantastiskt lopp och den helt fantastiska, underbara, otroliga hund jag har i Flaxa. Gud vad ball hon är. :skutt: :storkram: :tummenupp:

Loppet ser ni nedan. Resultatlistan har ni här!

Något som Flaxa gör riktigt bra i det här loppet, är att varva mellan att köra full fart och ta i ALLT hon kan och korta sig o jobba tajt. Det är något vi inte har kunnat göra så mycket men det kommer med erfarenheten. Jag älskar att se hur häftigt det blir när hon plockar fram det.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Pernilla skriver:

    Fan vad bra ni var :pompoms: Får be om ursäkt för den något skakiga filmen men det var inte lätt att hinna med :skrattrull:

  2. Anna m Snobben skriver:

    Tjenare, jäklans vilket lopp ni får till :travolta: de är bara för oss att titta och njuta. Vill även tacka för alla tankar och hjälp från i helgen, man är ju lite trångsynt själv när de kommer till olika lösningar :rolleyesklassisk:
    Ha de så bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *