Vallade igår

090709
En suddig, dålig bild är väl bättre än ingen bild? Simon i förgrund och Eva Marie, Ozz and sheep i bakgrund.

Igår kväll var jag med till fårhagen, Simon och Eva Marie bjöd med mig. Oj vad skoj det var! Jag var övertygad om att Flaxa skulle vara vidrig och bete sig som i början av vår vallning men hon hade en härlig attityd. Visst blev hon het ibland, men det fanns mycket kvar från vår träning förra året. Härligt.

Eva Marie undrade om jag inte är sugen på att fortsätta, och tävla IK1 och uppåt. Men nja… vallningen ÄR jätterolig, verkligen. Och Flaxa är duktig. Men sporten kräver så oerhört mycket – man måste nästan ha egna får och bara det är ett projekt i sig som heter duga. Men sedan räcker det inte att träna på bara hemmaplan, utan man måste åka runt till andra marker och djur och träna. Sedan är det det här med yta – man vill bara ha större och större och finare och större marker hela tiden att träna på.

Kombinera det här med ett aktivt agilitytävlande och övrigt liv är absolut inte omöjligt, många gör det. Men jag orkar inte riktigt. Däremot skulle jag gärna valla på andra sätt. Till exempel tyckte jag det var väldigt roligt att vara funktionär med Flaxa på valltävling. Det vore skoj att göra igen. Men när? Varenda helg är ju upptagen med tävlingar och däremellan vill man vila… ”Den som gapar efter mycket…” 🙂

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. eva marie skriver:

  Tjohoo! första bilden på ozz och mig när vi vallar :pompoms:

 2. Simon skriver:

  Varför ser jag alltid retarderad och/eller påverkad ut på dina bilder?

  Anyhoo – skoj att du hängde på! :simons:

 3. ”Den som gapar efter mycket!” …får tugga ordentligt!

 1. 10 juli 2009

  […] hann vi även valla lite, med celebert besök från Anna & Flaxa. Eftersom både EM och Anna skrivit om det så fint i sina respektive bloggar ser jag ingen anledning att utveckla ämnet […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *