Stackars apport!

Nästan omedelbart efter att Flaxa fått upp intresset för apporten började hon jonglera, lattja och tugga på den. Jag kan inte mycket om lydnad, men att förstärka en tuggande hund redan i fas 1 känns lite sådär va? Försökte visa på kursen senast men då kom hon aldrig in i det flamsiga stadiet. Tränat lite i veckan men hon har ganska direkt börjat jonglera och tugga och jag har känt mig rätt frustrerad, jag hinner inte ens förstärka innan hon börjar lattja.

Niina och Kenth Svartberg föreslår i sin bok ”Med sikte på 10:an” att man ska tycka lite synd om apporten, så att hunden förstår att den ska behandlas med varsamhet. Jag var skeptisk, men tänkte att what the heck, jag testar. Och ta mig tusan! Efter att hon rullat runt och jonglerat, tog jag ifrån henne apporten och sa aj aj och att den där måste man vara försiktig med. Och hundjäkeln fattar!!! Titta på hennes kroppsspråk när jag ömkar apporten! :chock: Sedan tar hon den i munnen och går med den flera steg, utan att tugga! Och tre gånger dessutom. Svårt att se på filmen kanske, men hon tar upp apporten och håller den där, utan att rulla, jonglera eller tugga! DUKTIG TJEJ!!!!

Gick ut igen efter att ha laddat upp filmen och körde – finns inte en antydan till tugg kvar, hon håller den JÄTTEFINT!!!!! :skutt:

Du gillar kanske också...

Inga svar

 1. Jojo och Bea skriver:

  Bea tyckte det var jättekul att titta på den här filmen!

 2. Annso skriver:

  Vilken kanon grej. Jag har inte testat den men nu ska här ut å tränas. Ni är så flitiga att ni kommer att vara champions innan vi har hunnit tävla 1an.
  kram

 3. Elin skriver:

  Härligt att ni kämpar på! En bra artikel om apportering: http://klickerklok.se/apportering.php

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *