Pepp-problem

Okej. Pepp är skitkul, bra och söt på nästan alla sätt. Han är en Boris 2.0 vad gäller ensamhetsproblem. Fy  vad den lille kan skrika och gapa! Hysterisk blir han när jag lämnar honom, vilket ställer till STORA problem i min vardag.

Nu blir det hårdträning av det här kan jag säga, för det här fungerar inte. Jag blir tokig, helt vansinnig, på det här! Jag kan inte ha med honom till klubben eller kurser, är han med på tävling sitter han och skriker som besatt och här hemma ska vi inte tala om när han får vara ”ensam” (med de andra tre). Fy fan vad tröttsamt. Är SÅ osugen att träna detta med ytterligare en hund. Jag har levt i 11 år med en som beter sig så här och det är så otroligt tråkigt och stressande!

Jag skriver inte det här för att få tips på ensamhetsträning – jag har nog arbetat mig igenom dem allihop genom åren, utan jag ville bara få klaga lite. SUCK!!! Jag vet att detta är väldigt vanligt på pudlar men hade väl hoppats på att inte få en Boris till, utan kanske en Ila (som aldrig bråkat när hon är ensam).

Du gillar kanske också...

14 svar

 1. Mia skriver:

  Hmm VISSA staffar gör samma sak…
  Det går oftast bra i 2,5 timme med Addi ensam hemma,
  sen låter han som en betongborr.
  Han gfår hänga med oss o vara en del i bilen, en del i båten,
  en del på kajen utanför mitt jobb,
  o ibland får vi låna hundgården av en kompis på jobbet.
  Hoppas det inte blir en så lång o kall vinter som förra året.
  Jag funderar ibland på att testa ett antiskällhalsband, med citron.
  Men de e dyra , man vet inte om det hjälper och det känns inte helt ok.

  Skriv gärna om ensamhetsträning o tips i din blogg :galen:
  o berätta hur det går, så kanske man kan få nåt tips!

 2. Anna skriver:

  Jag har ett antiskällhalsband med tryckluft, men det aktiveras inte av gnäll och yl…
  Jag har blivit lite bortskämd med border colliesarna, jag tycker de har varit så naturliga i den här träningen. Av- och på-knapp utan tjafs liksom.
  Jag VÄGRAR ha en Boris till, det tog säkert fem år innan jag kunde börja lämna honom utan en klump i magen. SUCK. Han är ju inte ens ensam – han har TRE jävla flockpolare hemma!

 3. Mickan skriver:

  Usch inte kul :cwy: :skakarhuvud: Bottnar väl i ångest & oro som måste byggas upp med trygghet/självsäkerhet men det kommer du fixa galant med lite träning :tummenupp:

  Själv har vi lyxproblem åt andra hållet. Doggisen ligger på dörrmattan, får posten i huvudet och har den där blicken; ”kommer du hem redan, du STÖR MIG” :fniss:

  Du fixar det :skutt: // Kram

 4. Pernilla skriver:

  Fast alla pudlar är ju inte så. Vet inte hur det var med Ila men Ture behövde man knappt träna, han gick bara och lade sig så fort man stängde dörren om honom. Terror däremot var ju en total mardröm!!!! Det är inte kul men det är bara träning som gäller så de känner sig trygga 🙁

 5. Anna skriver:

  Nej Pernilla, alla pudlar är inte så men de har ofta ensamhetsproblem. Ila har varit hur lätt som helst.

 6. Anja o flock skriver:

  Vad händer om du börjar med avståndsträning, medan du är hemma? kompostgaller för ett dörrhål å där får han vara medan du liksom är där?

 7. Anna skriver:

  Alltså – han är ensamhetstränad enligt konstens alla regler men blir firtfarande hysterisk även på bebisbebisnivå. Jag vet hur jag ska träna detta men vardagen är full med skarpa situationer (jag kan inte vara med honom dygnet runt!) och jag är bara väldigt osugen på denna skittråkiga och stressande träning. Så tack för omtanken men jag ville bara klaga lite, jag vet precis hur man ska bära sig åt med dessa slags problem.

 8. Anna skriver:

  Usch va jobbigt, stackars dig vet precis hur det är. Ace ylande som besatt förut när vi lämnade honom :S Hoppas det löser sig!

 9. Elin & pudelusen skriver:

  Urk vad jobbigt! :sideways: Men den energin blir bra till agilityn sen… Hoppas det löser sig.

 10. Simon skriver:

  Usch vad jobbigt. Charlie var ju som du vet lika jobbig. Som tur är funkar det ju när han får vara med andra hundar, även om det tog ett tag också. Första året med hund var jag på bio ganska exakt noll gånger… :getlost:

 11. Simon skriver:

  ”…funkar det NU när han…” ska det förstås stå.

 12. Petra skriver:

  Där påminde du mig om hur Mick var som liten… http://www.youtube.com/watch?v=FmFGOxermNE Hoppas att det som på Mick växer bort för Pepp utan att du behöver träna alltför mycket!

 13. Kerstin, Laerke & Onni skriver:

  Det tog tid med Laerke (dvärgpudel) men tillslut gick det bra. Japp, skitjobbigt när hunden inte svarar på träningen och nästan lika tröttsamt med goda råd om hur man skulle gjort istället…

 14. Annelie skriver:

  Bläää vad tröttsamt. Förstår att du vill gnälla av dig.

  Du går hota honom med att han får komma o bo m T och P om han inte skärper sig 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *