Pepp på locket

Nu har det gått lite mer än en månad sedan vi började med locket. Träningen har inte varit jätteintensiv direkt, men vem har bråttom? Inte jag i alla fall. Karln har ju inte ens fyllt sju månader! 😆

Han har ett fint intresse för locket och vill gärna dit. När jag tränar target vill jag att hunden och targeten är som varsin magnet. Så fort hunden får möjlighet ska den vilja springa och agera mot targeten.

Eftersom jag ska använda targeten på kontaktfälten kommer jag redan nu förstärka att han efter att ha trampat på locket, står kvar och får sin belöning där. Sedan när jag tar den till balansnedfarten, vill jag beteendet redan ska finnas. Inte bara trampa och så är momentet slut, alltså. Utan trampa och stå kvar.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *