Parkeringsplatsen som blev ett agilityhinder

Flaxa är fem år gammal, tävlar klass tre och har en SM-guldmedalj. Men bordet – det har hon aldrig tränat… Vi har ett antikt på klubben, himla praktiskt att parkera hundar på när man pausar. Eller alla ens prylar… men ett agilityhinder? Njaee… inte på sisådär åtta år!

Men nu är det dags – på VM kan bordet dyka upp och det kommer garanterat att göra det på landslagsuttagningarna. Ska se om jag kan få höjt upp det till largestorlek också. Det var faktiskt himla kul att börja träna in ett (nästan) helt nytt hinder. Jag fick tänka till lite: Hur vill jag att hon ska bete sig när hon hoppar upp, när hon är på bordet, när hon lämnar bordet? Vad vill jag ha för kommando? Vilken belöningsplacering gynnar inlärningen bäst? Och så vidare. På de andra hindertyperna går i alla fall jag på fetaste rutinen, kan lära in dem i sömnen om jag så vill… Så det här var lite skoj! :tummenupp:

I dag var första utomhusträningen för i år och därmed kickade jag också igång formtoppningen inför landslagsuttagningarna och SM. Sex veckor kvar till landslagsuttagningen (Flaxa) och elva veckor till SM (Flaxa och Ila). Jag ska göra en veckovis träningsplan och sedan följa upp den på varje pass.

Under träningspasset noterar jag i iFånen kring varje övning/tema:

 1. Vad tränar jag?
 2. Hur gick det?
 3. Vilket är nästa steg i träningen?

Försöker att vara så strukturerad jag kan och inte bara hafsa runt.

Känns jääääääääkligt bra detta! :party:

You may also like...

3 Responses

 1. Jonna & Svante skriver:

  Helt klart ett smart drag att träna lite på det hindret! :) Strukturerade träningar är bra, ska försöka bli bättre på det också tror jag. :)

 2. Malin skriver:

  Jockes kommentar när han fick landslagspapperen.. – mamma, kan Amiga bordet?? Eh, nej… Som tur är har vi vårt bord kvar men det har stått i hundgården i x-antal år som liggplats åt vovvarna…, men nu har det fått nytt liv och träningen är igång. Håller med dig, lite kul ändå!

  Såg att Pepp hade bytt hem, tråkigt och tungt när det blir så men ändå skönt att höra att allt verkar funka så bra i hans nya hem, håller tummarna!

 3. Mia och Fen skriver:

  Läste precis om Pepp och beslutet att ge honom en ny familj. Tycker det var väldigt starkt av dig att verkligen lyckas känna efter och komma fram till var problemet låg och hitta en lösning på det! Är helt övertygad om att lilla Pepp kom till dig i en tid när du behövde honom (och han dig). På något sätt var det ändå meningen att han skulle vidare sen och nu var den tiden kommen…..

  kram Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

                                                                                                                                                                       

:utmedhunden: :trott: :morgon: :gaspar: :sleeping: :natti: :sova: :blink: :blush: :blyg: :cwy: :dizzy: :ermm: :unsure: :rolleyeskeptisk: :fundersam: :rolleyesglad: :rolleyesklassisk: :wassat: :getlost: :pouty: :sad: :ledsen: :skakarhuvud: :skeptisk: :sarkastisk: :chock: :sick: :sjuk: :grimasch: :biggrin: :happy: :lol: :party: :anneliesdans: :anneliestarta: :travolta: :pompoms: :kaffe: :paragrafryttare: :simons: :simonskopp: :ninja: :clown: :pinch: :sideways: :silly: :jatteglad: :D :skrattrull: :fniss: :gladnickar: :smile: :tongue: :magnusmallgroda: :w00t: :galen: :ogonbryn: :whistle: :angel: :nerd: :gangsterskratt: :citat: :rackerut: ;-) :buga: :tummenupp: :arg: :skjuta: :exploderar: :angry: :dumihuvudet: :devil: :devil2: :skitarg: :heart: :storkram: :hjarta: :pusspakind: :skutt: :kompisar: :wub: :barit: :batty: