Kitty och jag leker

Vi har börjat leka lite i mer organiserad form. Så sakteliga börjat med ett losskommando. Ikväll (efter att filmen spelades in tyvärr 😉 ) gjorde hon jättefina framsteg med flera snabba fina släppanden som såklart belönades med massor av lek! :skutt:

Hon har fint engagemang i leken och leker även om de andra hundarna stökar runt henne. Vi har lekt lite grand utomhus. Nu ska vi leka vidare på olika platser och under olika störning och jobba vidare med släppkommandot.

Och så har vi förstås den viktiga detaljen att komma tillbaka med leksaken! Det upplever jag är en rätt onaturlig sak för valpar/hundar. Man äger sin grej liksom, inte fasiken springer man till någon annan med den med risk för att bli av med den! Men jag har lattjat lite med henne och trots att vi är långt ifrån klara ser jag tendenser idag som jag inte sett innan. Hon väljer faktiskt att komma till mig med leksaken även om man ser på henne att hon är skeptisk till idén: ”Nu blir jag av med det roliga!”. Men se det blir hon inte, utan det blir ännu roligare! :tummenupp: :skutt:

Det är så roligt med de små oskrivna bladen! Lite tjatigt, lite ”gjort” känns det förstås. Det ska jag inte sticka under stol med. Har ju ändå haft två tidigare valpar under 1,5 år som jag kört hela den här vändan med. Men jag känner mig ändå väldigt entusiastisk faktiskt, har nog lyckats ladda om ändå, trots allt!

Ikväll har jag även börjat klicka in henne, ska fortsätta med det i veckan. Eventuellt har hon lärt sig sitt första trick redan? Hon hoppar jämfota mot mina knän när jag backar och ser jätteskojig ut. :fniss: Ska se om jag kan få filmat det.

Namnet tränar vi vidare på och jag tycker mig se att hon reagerar väldigt alert på det nu (studsar liksom till) när jag använder det. Har inte använt det ”skarpt” ännu utan bara i 100 % lyckas-tillfällen.

Hon är jätteduktig med att sova om nätterna och kanoncool i bilen, både under färd och annars. Har lämnat henne ett par gånger i bilen med de andra (i egen bur) och hon är jättelugn och sansad! :wub: Så himla skönt när sådant bara fungerar av sig själv!

På våra små strosturer har hon blivit jättefin med följsamheten. Hon hänger på och kommer åt vårt håll när vi ropar. Nu har hon fått gå lös ett par gånger och det har gått jättebra! Hon har också nästan helt slutat med att springa framför oss, stoppa oss och bita i våra fötter/skor när vi är ute o går. Antar att det är något slags vallhundsbeteende, eller är det allmänt valpohyfs? :ninja:

Jag har inte börjat ensamhetsträna henne ännu, det har helt enkelt inte funnits möjlighet då hemmet varit fullt av folk hela helgen :heart: . Någon gång har jag gått ut med soporna och de har varit själva, det har hon tagit med ro. I morgon tänkte jag börja träna på den biten lite mer målinriktat. Känner mig inte oroad faktiskt, hon har redan visat så bra tendenser åt rätt håll.

Kitty är fortsatt rätt kaxig mot pudlarna och åker på däng flera gånger om dagen. Jag har nu börjat gå in lite och säga ifrån när hon retas med dem. Då tar hon rättning direkt! Flaxa har hon mycket större respekt för men är lite valpkorkad och råkar promenera över henne ibland… :whistle:

Hon är jätteglad i alla våra grannar i huset som hon nu hälsat på flera gånger om, och blir så lycklig när någon av dem ropar på henne när vi är ute… :wub:

Idag var vi nere vid Kairo och skojade lite vid vattnet:

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Maggan skriver:

    Vilken fin valp ni har. En härlig årstid att vara ute och leka. Du är så positiv och har så mycket leklust själv Anna att Kitty kommer säkert att prioritera dig som kompis. Det är säkert en enorm fördel att du har den här valperfarenheten. Lycka till med Kitty – ska bli kul och träffa henne. :skutt:

  2. Åsa o Lovis skriver:

    Kaia var mer av en heeler (hon är ju trots allt åxå vallhund). Hon bet inte i fötterna utan tog rejäla tag om vaden när man gick. Attans vad ont det gjorde! Fast nu är det ett tag sen hon pysslade med det faktiskt…

    Hmm, loss kanske vore en bra sak att lära in…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *