Hälsning från veterinärträsket


Flaxa
Flaxa har inte haltat något eller markerat alls sedan på 1,5 veckor men är något svullen om tån. Hon har lite ont i den, men inte speciellt mycket. Jag vet inte om jag missförstod veterinären senast men nu ser det inte alls ut på bilden som att hon slagit sönder den där delen jag pratade om… :fundersam: Det ligger i alla fall en mikroskopisk liten bit lös, det ser vi. Man ser även att tåns fina timglasform är tillknöcklad, båda yttertårna är det. Så någon rejäl smäll har hon fått. Jämför med mittentårna.

Nu äter hon Rimadyl för att häva inflammationen. Veterinären tror att hon ska vara helt bra inom ett par veckor. Jag har även en bokad tid hos Kjerstin om 2 veckor för vidare coachning. Förutom rimadyl äter hon nu även glucosaminet Glyco-Flex III. Hoppas det är lika bra som det är dyrt… Jag har även en tid bokad hos ortopeden Lennart Sjöström på Strömsholm i slutet av juli. Men om Flaxa fortsätter bli bättre i denna takt kommer den förhoppningsvis inte behövas.

Ila
Skruttan var rejält trött första två dygnen efter magpumpningen. Men nu är hon pigg och glad som vanligt och från och med i morgon får hon äta fullt ut. :wub: Hon fick endast Andapsin inne hos veterinären och den är det 7 dagars karens på. Det innebär att hon kan tävla som planerat i sommar. 🙂 Nu återstår det för mig att bestämma om jag vill tävla henne fyra dagar på 4julingen eller strunta i den tävlingen. Arrangören har gett mig möjlighet att  byta ut Flaxas starter (som inte kan tävla pga karens och kanske även skadan) mot Ila om jag vill. Jag får fundera lite.


Kitty

När jag ringde veterinären och beskrev Kittys tre urinvägsinfektioner tyckte de att jag skulle testa att ge Cranadinin istället för att ge oss på en tredje antibiotikakur. Hon har ju varit symptomfri sedan i lördags kväll. Så jag har köpt hem en burk och gett nu i två dagar. Hon är hemskt lös i magen idag men jag vet inte om det beror på dem eller något annat. Om det nu fungerar vore det ju suveränt. Så här beskrivs det:

”Crananidin är ett bioaktivt tranbärsextrakt som främjar friska urinvägar hos hundar. Det innehåller 2 ämnen som hämmar och förebygger urinvägsinfektioner hos hund. Äntligen finns ett tillskott för djur som hjälper till vid behandlingen av vanliga & återkommande urinvägsinfektioner hos hund.”

 

Jag då? Jo jag är HELT utmattad…

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Carina skriver:

  Hoppas dina tjejer blir bra nu! Nu räcker det väll med otur för dig!

 2. Cili skriver:

  Vi håller alla tummar och tassar och tom tår för att det ska bli bättre för er framöver!! :kompisar:

 3. Hedvig skriver:

  Milde tid vilken otur du haft med dina hundar! Hoppas det är över nu..

  Jag fick rådet (av en vet) att ge Troll en halv magnecyl när han kissade en gång i kvarten som liten och det hjälpte! Tror det är en väldigt bra idé att bara surgöra urinen lite istället för att ge antibiotika.

 4. Erika skriver:

  Har själv blivit ordinerad tranbärsjuice under en period med envisa urinvägsinfektioner. Det fungerade!!! Hoppas det fungerar för Kitty också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *