Boris nyopererad och Flaxa borta från agilityn


Boris hade lite synpunkter på frukostbuffén som uteblev i morse. Ska man sövas får man inte äta frulle!

Sådär ja! Då var Boris opererad idag, och det var väl för bra! Det visade sig nämligen att tanden i kinden var helt sprucken i en fraktur! Jag fick se den utdragen, och det var ingen vacker syn.

Jösses, stackars Boris! Förstår att han har haft ONT!!! :sjuk: Ett litet sår på tungan hade han också för att den skavt från tanden. Så himla skönt att bli av med den! Eftersom det var en tydlig fraktur, gick faktiskt försäkringsbolaget in och betalade. De betalar ju inte tänder annars, de vi drog förra året fick jag pröjsa helt ur egen ficka.Dyyyyrt…

”Behandling av tandsjukdomar, bettfel,
tandsten eller borttagande av kvarsittande
mjölktänder ersätts inte. Inte heller komplikationer
till dessa åkommor ersätts. Dock ersätts
kostnader för tandfraktur som uppkommit
genom olycksfall”

Så istället för att betala hela notan på 5900 kronor idag blev det ”bara” 2300 kronor.

Jag har ju funderat på om man skulle säga upp försäkringen på Boris eftersom den kostar en rejäl slant om året och ersättningsnivåerna sjunker för varje år då han är så gammal. Men bara det här försäkringsåret (började i september! :blink: ) har jag fått ersatt 4500 kronor så de tankarna lägger jag nog i tillväxttunnan…

Flaxa då? Ja hon har som sagt en kollateral-ligamentskada på falangleden (samma skada som förut). En sådan skada tar TID att läka, speciellt om det är ett ligament som utsatts upprepade ggr.  9-12 månader får man räkna med innan bindvävnaden är stark igen. Och skadan kommer aldrig läka helt, som ett benbrott eller liknande, så hon kommer alltid vara känsligare för yttre påverkan där.

Veterinären jag pratade med som förmedlade vad ortopeden sa svarade rätt nedslående på min fråga om Flaxa kommer att hålla som agilityhund. Men vi kan ju inte ge upp ännu. Dock kan jag bara fetglömma SM 2012.

FAAAAAAAAAN OCKSÅ!

Sådär, då var det sagt. Efter att jag pratat med veterinären i måndags grinade jag i sisådär fyra timmar. Jag har torkat tårarna nu, men bara tanken på att Flaxa – denna underbara, skitduktiga, bussiga hund som faktiskt håller världsklass i agilityn – eventuellt är uträknad på banorna. Bara den tanken får underläppen att börja darra igen och ögonen att fyllas med salta tårar. Så jag tänker inte på det nu. Vi tar en sak i taget.

Nu ska vi äta Rimadyl i sex veckor, och jag kyler tån så länge den är svullen. Jag har hört invändningar mot att kyla skador länge efter att de inträffat men så länge en svullnad finns gör kyla stor nytta. Detta enligt både veterinär och sjukgymnast på Ultuna.

Vi kyler i en spann med vatten och isblock. Då kommer kylan åt överallt o man sitter sitta och streta och bråka med Flaxa. Hon får det hon älskar allra, allra mest när hon står med foten i spannen: Ost! :wub: :skutt:

När akuta fasen av skadan är över, ska jag kontakta Kjerstin och göra upp en plan.

Vi får se när vi är ute på banorna igen. Förra gången var vi på tävling igen efter fyra månader. Men så hade vi sjuhelvetes otur och dängde tassen i något i tunneln i torsdags och så var man på ruta ett igen.

 

Du gillar kanske också...

33 svar

 1. Mikaela skriver:

  Jag blir så ledsen när jag läser om Flaxa. Ingen förtjänar sådan otur, Anna!
  Kram

 2. Jenny skriver:

  Jag lider MED dig Anna :hjarta: Själv hade ultuna bara glada nyheter idag för oss så jag är glad. Det var inte alls så illa som jag dramatiserat det , snarare tvärtom… :hjarta: Håller tummarna för er! Jävligt hårt! KRAM

 3. Fanny skriver:

  Usch, det var inga roliga nyheter 🙁 Jag lider med dig.

 4. Cecilia skriver:

  Styrkekramar till dig

 5. Wolfgang skriver:

  Vi får hoppas det läker fort Anna! Hon har ju den bästa vården genom dig!

  Kram!

 6. Sari skriver:

  Men FY, hur mycket elände ska du ha??? Nu får det faktiskt ta och vända för din del tycker jag!!!
  Tänker på dig och skickar över styrkekramar!!!!

 7. Elida skriver:

  Helvete också! Men det är helt som du tänker med kylan så bara att fortsätta.

  Håller alla tummar!

 8. maria d skriver:

  styrkekram!!!

 9. Cissi o Lipton skriver:

  Fasen vad tråkigt! Lider verkligen med dig.
  Håller tummarna för att hon blir hel och frisk och bättre än ortopeden någonsin kan föreställa sig!

 10. Ninnie skriver:

  SKIT! Flaxas vänstertass och Kates högertass. Nog är det surt att bara rehabba en hund i sina bästa år! Ta hand om er, vi är många som håller tummarna för att Flaxa och du ska inta banan igen! Kram och hållna tummar!

 11. Maggan skriver:

  Lider med dig när det gäller Flaxa. Så jäkla otur du har och vilket pyssel att lindra Flaxas onda tå. Men jag blir samtidigt så himla glad när jag såg filmen på dig och Kitty bland fåren. Du får fokusera på Kittys träning.

 12. Mia Lundgren skriver:

  Hoppas att både Boris och Flaxa återhämtar sig snabbt! Tänk på att det går att höja upp veterinärvårdsersättningen vid årsförfallodagen, det kostar inte alls mycket mer i premie!

  Kram

  • Anna skriver:

   Mia – jag har redan max på alla hundarna. Och på så gamla hundar som Boris så sänker de ersättningen varje år 🙁 Så trots att jag betalar för dubbel vet.vård har han bara 20 000 kronor om året.

 13. Lena A skriver:

  Uff och blä vad tråkigt med Flaxas onda tå!
  Vi håller tummar och tassar för att det läker bra och fort!

  Lena A

 14. Anna skriver:

  Tack för alla hälsningar! :wub:

 15. Angela Müller skriver:

  Ja, vad ska man säga mer än att det gör ont ända in i hjärtetrakten???

 16. Mia och Fen skriver:

  Näe, vad ledsamt!! Lider med dig och håller tummarna för en lyckad rehabilitering!

 17. MolleoMach skriver:

  Värdelöst! 🙁

 18. Hedvig skriver:

  Skit också!! Hoppas hon blir bättre än vad dom tror, veterinärerna har ju sagt att Troll inte kommer kunna tävla men han tar ju SM-pinnar och flyttar upp sig till 3an så det kan ju gå! Kramar till er!

 19. Zip & skäggisar skriver:

  Surt med Flaxa men jag håller tummarna, hoppas o tror att det kommar att fixa sig. Härligt att du har Kitty som du kan lägga energi på i detta läge
  KRAM

 20. Karin skriver:

  Fy vad trist :skakarhuvud: Klen tröst att hon är hejdlöst söt där hon står med tassen i isbaljan…

 21. Mette skriver:

  Blä va trist! Men det kommer gå, Tux har blivit utdömd ett par gånger och även jag och vi har ändå kommit tillbaka på banan. 🙂

 22. Johanna skriver:

  Amputation av tåskrället är inget alternativ?

 23. Gunilla skriver:

  Hej Anna!

  Ang Boris försäkring, så för 17 säg INTE upp den!
  Det är vid den här åldern den kommer att behövas!!!
  Kram
  Gunilla med nyopererad Daisy för 3000 kr som inte ersattes
  (också tänder MED tandförsäkring…)

 24. Charlotte m dogs skriver:

  :heart: :heart: :heart:

 25. Carina skriver:

  Usch va tråkigt med Flaxa, hoppas det läker lika fint som förra gången.
  Stackars Boris, måste vara skönt och bli av med den tanden!

 26. Såååå tråkigt för dig!!! Beklagar verkligen! Söt bild på Boris!!! Klart du ska kyla! Det bidrar ju till ökad blodgenomströmning och verkar ju även smärtlindrande!

 27. Ja, amputation, låter ju som en sista räddning? Vad säger vet om det?

 28. Lisa och hundar skriver:

  Lider med dig och sänder en tanke och en styrkekram! Fy vad trist med Flaxa! Tänkte en sak… Amputera tån skulle inte vara något alternativ?? Då blir man av med problemet och får en kortare konvalecenstid.
  Med risk att det blir en liten ökad belastning på övriga tår så att de kanske får artor i framtiden, men det är ju ett senare problem. Det är ju jobbigt att ha en galen BC i vila så länge menar jag och då om hon skulle hålla något år mindre för att hon har en tå mindre är det ju bättre än att få sluta som agilityhund nu… :ermm:

 29. Alltså fyfan 🙁 Tänker på er!! :skakarhuvud:

 30. Hanna skriver:

  Usch, vad tråkigt att läsa! 🙁

 31. Anna skriver:

  Amputering har jag frågat om, men det är väl lite för tidigt att ta det beslutet. När den akuta fasen är över kommer jag att kunna släppa på henne lite mer (med lindad tå) så det är inte tal om total vila i 10 månader så att säga.

 32. Jenny skriver:

  STOR kram! Fy fan vad trist!
  Ni bara måste ut på banan igen, jag har ju inte fått se er LIVE än :skakarhuvud:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *