Finaste Flaxa flyttar får

20120328-212717.jpg

Åhzas träningsytor är berömda i hela Stockholm 😉 :). Nu får det väl allt ta och komma lite grönt också?

Trött, tufsig och lycklig Flaxa efter två timmars vallning hos Åhza! 🙂

När det började bli dags att påbörja Kittys vallträning kändes det så fånigt att låta Flaxa ligga och titta bara. Dessutom fick jag en känsla av att det skulle vara utvecklande för mig att sätta igång henne igen. Att jag skulle ha nytta av det i träningen av Kitty.

Jag slutade valla efter att Flaxa klarade vallprovet och jag inte hade kvar några får. Det blev ju lite turbulent där med Ila som bröt benet i fårhagen och grejer. Jag lade all energi på att få henne frisk och framförallt på Flaxas agilitykarriär. Fanns ingen ork för vallningen.

Nu har jag, tre och ett halvt år efter vårt vp, gått en helgkurs för Peter Nilsson med båda tjejerna och Flaxas träning är igång på allvar. Vi går privatkurser för Eva Karlsson och tränar så ofta vi kan. Och det är SÅÅÅÅ roligt! Flaxa är SÅÅ läcker och skojig. Jag är otroligt nöjd med att ha dammat av henne. Blev så modig att jag efter dagens helt fantastiska träning hos Åhza anmälde henne (Flaxa, inte Åhza, Åhza anmälde sig själv …) till IK-1 om tre veckor :-O. Får se om jag vågar starta redan nu eller avvaktar lite.

Kitty då? Haha, Lillsnorp är skogstokig. Jag längtar tills våra får kommer. Då ska vi åka till dem varje dag och hänga. Och göra fårdejtar till mer vardag och mindre tivoli. 😉

Om det var ngt jag lärde mig av att utbilda Flaxa så var det att jag hetsar inte fram till ett vp så igen. Kitty ska få den tid hon behöver för att bli en trygg och stabil vallhund innan vi hår ut och gör vp. Hon ska få en stabilare utbildning att stå på än Flaxa fick. Inga quick-fix i paniken över att vp:t närmar sig. 🙂

Å vad roligt det känns med vallningen! 🙂 I dag gjorde vi vår första riktigt bra delning, kuuuul säger Flaxa!

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Åhza skriver:

  Flaxa var ju hur mallig som helst efter delningen! :magnusmallgroda:
  Roligt!

 2. Anna skriver:

  Haha, nästan lika mallig som sin matte —-> :magnusmallgroda: :magnusmallgroda: :magnusmallgroda:

 3. Mette skriver:

  Vallning är skoj! :party:

 4. Gunilla skriver:

  Duktig tjej! :pompoms:

 5. Eva skriver:

  GIlla :barit: :biggrin:

 6. Britta Weiler skriver:

  Vad hände? Varför ska inte Flaxa starta i IK1 i Velända?
  :whistle:

 7. Anna skriver:

  Vi har inte hunnit träna så mycket, avvaktar lite! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *