Två veckor med fåren


En av min favoritdamer! :pusspakind:

Två veckor har det gått sedan fåren kom till vår hage!
Det har varit två intensiva veckor. Jag har arbetat väldigt fokuserat och genomtänkt med Kitty. Flaxa har tyvärr fått stå tillbaka och bara gjort praktiska saker som att ta in dem i fållan åt Kitty, har inte haft ro att träna henne mer än så.

Med Kitty finns inga quick-fixar i vallningen. Det är tålamod, konsekvens och många, korta repetitioner som gäller.
Det jag främst arbetat med hittills har varit attityd. Det är mina får och hon ska ge tusan i dem om jag inte gett henne tillåtelse i att arbeta på dem. Hon ska lugnt acceptera att jag hanterar fåren och inte flippa ut för att jag är hos dem och hon bara tittar på… Hon ska respektera de regler jag sätter upp kring umgänget med fåren etc. Hon var en kaxig pissråtta med en attityd från helvetet när vi var i närheten av fåren i början. Men skam den som ger sig!

Hon har gjort fina framsteg på den här tiden, jättefina! Vi går helt klart åt rätt håll hela tiden. Men vilken energi det tagit från mig. Jag känner mig helt utmattad! Och kommit igenom helt och hållet med attitydproblemen har jag verkligen inte gjort. Det är nog den biten som är mest frustrerande. Jag tyckte Flaxa var svårtränad, men när jag läser i bloggen hur lätt jag kom igenom skallen på henne undrar jag vad sjutton jag klagade på… Kitty är en flintahård nöt att knäcka…

Men vi kämpar på, och jag skriver flitigt i Kittys träningsdagbok varje gång vi varit hos damerna. Nu har hon haft ett par dagar total fårvila. Det ska bli spännande att se vad som har hänt efter pausen. :batty:

Det är mysigt att åka till fåren och ge dem käk, vattna, pyssla om dem. De är himla söta, våra damer och jag har speciellt fastnat för två av dem… Blir alldeles till mig när jag möts av ett ”BÄÄÄÄ!” när jag parkerar bilen vid hagen! :wub: :skutt:

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Annica o odjuren skriver:

    Vad skönt att kunna träna på hemmaplan i sin egen takt och verkligen göra genomtänka pass, istället för att försöka klämma in lite tid på en kurs eller liknande! Förstår att du är helt slut! :natti:

  2. maria d skriver:

    Åh, det är ju det där man missar när man inte har egna får – just det att få till känslan av att fåren är MINA och att hundskrället bara kan koppla av tills det är dags att jobba. Den där varje dag i vardan träningen. Är både avis på dig och dina får samtidigt som jag förstår att det är massor med jobb att sköta dom. Lycka till med Kittyträningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *