Till nytta i fårhagen

Woho! Ikväll var Kitty för första gången till nytta på riktigt i hagen. Elin höll på att få igång mjölken på en tacka med två nyfödda lamm, och matade henne dessutom lite med kraftfoder. De andra är ju som GALNA på den där kraftfoderhinken och sprang ned de små lammen i jakten på den. Så jag placerade Kitty mellan flocken och tackan med lammen och hinken. Flaxa låg och passade längre bort så att inte hela gänget skulle dra iväg från nyfödda lammen med tacka till en annan del av hagen. De gjorde det tidigare på kvällen nämligen när jag var där själv med Flaxa. Och vi tyckte att det var bra om fåren var samlade nu när de hade fått två små nytillskott i ”familjen”.

I alla fall, så jag placerade Kitty där för att passa så att de inte gick fram och snodde käk. Först var hon olydig och flamsig men ganska snart verkade hon fatta att hon faktiskt hade en uppgift. Hon slog över till arbetsläge liksom. Coolt att se och SÅ nyttigt för henne. :wub:

Vilken fantastisk tur vi har som kan träffa så mycket får nu och träna upp djurkänsla och samarbete i små, små steg.

Flaxa är för övrigt HELT fantastisk, vilket JÄTTESKUTT hon gjort i sin utveckling i år. Hennes djurkänsla blir allt bättre och jag pratar allt mindre med henne. Hon fattar liksom ändå. Så jäkla kul. Ibland går det lite fort men hon utvecklas på det planet också. Flera gånger har hon nu arbetat på, visserligen väldigt korta, dolda hämt. Ska bli kul att utveckla det, och roligt att se redan nu att hon faktiskt hanterar det bra och inte kör rally utan koncentrerar sig.

Vi har ett veckogammalt lamm som förstås inte rör sig så fort och hennes mamma är ibland lite orolig å sin dotters vägnar. Men Flaxa tar det SÅÅÅÅ fint med dem och väntar tålmodigt ut att mamman ska se att allt är lugnt och kan vända och fortsätta gå utan att stressa. De rymmer titt som tätt så vi får promenera in dem i hagen nästan varje dag.

Det lilla svarta lammet har vi döpt till Dockan… :wub:

Här är de två busungarna som kom till världen idag!

Bandit (kan man heta annat med den där teckningen?) och…

…syskonet Kumpan!  :skutt:

Moderkaka var det här!  :sick: :biggrin:

 

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *