”Alla fåren”


I dag när vi var och fixade stängsel i en av hagarna :batty: så passade jag på att träna lite på att Flaxa ska förstå vikten av att ta med alla fåren ( i all hantering, hämt som fösningar), inte bara några stycken. Upp till en sisådär 20-30 får är det inga problem, men är de fler och inte går tätt ihop så blir hon lite ”slarvig” (känns taskigt att skriva slarvig för det är ju inte så att hon lärt sig något och sedan skiter i det, hon har helt enkelt bara inte fått träna på så många djur förut). Det är perfekta träningsmöjligheter till det där nere för det är många får, och de är inte jätteintresserade av att hålla ihop hela tiden. Ryorna går gärna för sig till exempel. :barit:

Nu pratade jag med Eva först efter träningen och fick massa bra tips men jag tror att jag lyckades förstärka för Flaxa under passet att alla ska med. När hon sneglar på dem som ramlar efter så berömmer jag. Rolig träning! Några av dem är lite fundersamma på det här med hund men jag tycker Flaxa sköter det fint. Studsar till för att markera, men tar inte i för mycket eller överdriver.

Duktiga, fina Flaxa! :wub:

You may also like...

4 Responses

  1. Eva skriver:

    Bra Anna, nu var det bara det där med :whistle:

  2. Anna skriver:

    Jaaa haha jag veet… det känns som att jag aldrig kommer lära mig att vissla… men jag ska ta tag i det… tror jag…

  3. Lina skriver:

    Duktig!!!! När ska du vissla?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

                                                                                                                                                                       

:utmedhunden: :trott: :morgon: :gaspar: :sleeping: :natti: :sova: :blink: :blush: :blyg: :cwy: :dizzy: :ermm: :unsure: :rolleyeskeptisk: :fundersam: :rolleyesglad: :rolleyesklassisk: :wassat: :getlost: :pouty: :sad: :ledsen: :skakarhuvud: :skeptisk: :sarkastisk: :chock: :sick: :sjuk: :grimasch: :biggrin: :happy: :lol: :party: :anneliesdans: :anneliestarta: :travolta: :pompoms: :kaffe: :paragrafryttare: :simons: :simonskopp: :ninja: :clown: :pinch: :sideways: :silly: :jatteglad: :D :skrattrull: :fniss: :gladnickar: :smile: :tongue: :magnusmallgroda: :w00t: :galen: :ogonbryn: :whistle: :angel: :nerd: :gangsterskratt: :citat: :rackerut: ;-) :buga: :tummenupp: :arg: :skjuta: :exploderar: :angry: :dumihuvudet: :devil: :devil2: :skitarg: :heart: :storkram: :hjarta: :pusspakind: :skutt: :kompisar: :wub: :barit: :batty: