Vallat bagge, kalv och några får

Har typ ägnat mig åt nötvallning idag. :angel: Den här rackarns kalven har gått med fåren hela sommaren för hon ville inte hänga med när kompisarna åkte. Nu skulle hon skiljas av och flyttas till de andra kalvarna som nu kommit hem från betet. Lättare sagt än gjort, visade det sig. Fåren var det inga problem med, men kalven flyttar sig inte för hund – däremot för folk.  Så Flaxa fick valla fåren och jag kalven…  Det var lite spännande konstellation faktiskt… vi fick helt enkelt gå och fösa. Jag brukar ju föredra drivningar vid förflyttningar men då skulle vi inte fått med oss kalven. En erfarenhet rikare!

Sedan har vi skyfflat lite skit i ladugården och fixat olika utrymmen för min blivande träningsgrupp och övriga som ska betäckas. Dessutom skulle baggen flyttas. Det gick bra. Flaxa fick bara ge honom lite betänktetid när han vände upp mot henne, så allt gick lugnt till.  :batty:

Där går baggen! Fredagsmys! 😉

Nu har vi i alla fall en konstellation där en grupp unga tackor ska flyttas på dagarna och lämnar plats åt min träningsgrupp. Sedan ska de flyttas in igen på kvällarna. Jag ska se om jag kan få Kitty med mig i morgon och hjälpa till lite. Det vore så roligt om hon kan få göra något tillsammans med mig i hagen.  :wub:

Och vad gäller min träningsgrupp har jag förmodligen fått tag på en tacka till, så nu är jag uppe i fyra individer… Det tar sig!  :ogonbryn:

Flaxa har varit så duktig idag! Hon är lite het, men det har hon alltid varit och kommer alltid att vara. Så det är bara att hantera det, och det gör vi.  Min lilla bondhund!  :wub:

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *