Kitty under inkörning


”Okej, matte jag är klar – börja dra!”

Jag köpte ett dragsele häromdagen till Kitty. Nu har vi varit ute två gånger och promenerat och varvat med att jag småjoggar. Hon blev väldigt i gasen första gången, men jag såg fina framsteg redan nu på andra rundan. Jag tränar in ”tjatja” som öka takten och ”saaakta” till att dämpa farten. Sedan är det regler som att man inte får bita i Flaxa :angel: eller vända sig mot mig. Hon verkar tycka att det är skitkul, men lite konstigt. Att man helt plötsligt får dra i kopplet… men hon är duktig, och förstår snabbt. Tar mig på allvar när jag korrigerar henne när hon går upp i varv. Det är bra, det behöver vi träna på.

Jag vet inte vad jag har för mål med att ”köra in” henne, men det blir faktiskt roliga promenader. Flaxa och Kitty ”drar” mig när jag går, och pudlarna springer lösa. Jag vet inte om Flaxa egentligen får göra det här, med hennes tå. Men jag lindar den ordentligt och ser till att arrangera så att hon inte är den som drar mest. Om jag sätter henne lite längre fram än Kitty så blir det ganska bra arrangemang faktiskt. Men jag ska kolla med min mentor Kjerstin ifall hon tycker att det är olämpligt.

Rolig aktivitet i alla fall, jag tycker ju inte att promenera är sådär jättekul egentligen. Men här får jag lite draghjälp (!). :happy:

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Och jag som VILL att Kaia ska dra får henne inte att göra det i dragselen, men i vanliga selen eller för all del halsband, då jäklar drar hon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *