Kittys officiella agilitydebut och första markeringskissen

Hallå! Nu ni, har vi debuterat officiellt också! Tidigt i morse bara det av till det lilla rid(?)huset i Norberg. Det var faktiskt samma plats som jag tävlade klass 1 senast på, med Flaxa. Där flyttade vi upp oss till klass 2 för fem år sedan. Här är det loppet, tant Flaxa måste ju också få vara med här ibland. :wub:

I alla fall! Känslan innan: Spänd, nervös, laddad. Inte lika avslappnat superpositiv som jag var på inoffen i Knivsta, jag hade fler fjärilar i magen nu. Inte inför att jag bar på någon slags resultatvittring, utan att jag inte känner Kitty och mig på tävlingsbanorna ännu. Skulle vi kunna jobba tillsammans och ta oss an uppgifterna, eller skulle något oförutsett inträffa? Alltid lika spännande med klass 1-hundar. :whistle: :ogonbryn:

I alla fall!
Agilityloppet först. Kitty kändes jättetrevlig, och jag fick henne förbi tunnelfällan med en kraftig signal som fungerade men tyvärr drog ned farten över hela balansen. Fint kontaktfält! :wub: Sedan rullar det på till gungan där jag har haft fullt upp med att berömma hennes fina kontaktfält och glömmer förbereda henne för gungan. Hon tänker nog balans och gör en halv raketflygning. Domaren tar bort sin femma vilket förstås var sjysst, men jag hade inte blivit förbannad om den hade kvarstått om en säger så! 😆 Knasfia. Sedan går hon super, gör ett härligt a-hinder och en helt okej målsträcka. En väldigt härlig känsla: Vi arbetade ihop, hon är lyhörd och öppen i huvudet. Göttigt! Vi kommer tvåa och tar en pinne i vårt allra första officiella lopp. Det var ju inte riktigt vad jag räknat med, men himla kul. Fast resultaten känns just nu i detta skede obetydliga. Det är känsla och erfarenhet, flowet jag vill ha. Trevligt när resultat och känsla sammanfaller!


Så här såg inte utförandet av gungan ut på banan ett par minuter senare… :whistle:

Hopploppet börjar med att Kitty river första hindret. Hon är för ivrig och tar av på tok för tidigt. Sedan kraschar hon däcket på det, antar att hon kom i obalans. Just rivning på första hindret tycker jag är lite störigt. Där tycker jag att hon kunde tagit lite mer ansvar för sin del av uppgiften, men hon blev nog carried away inför loppet. Händer det igen, kommer jag att sätta upp hoppinnen och starta om henne. Sedan får vi en rivning nere i hörnan och det skyller jag på banläggningen (finns inte utrymme att gå på höger sida av hindret innan tunneln i hörnet vilket innebär att en blev tvungen att bakombyta på hindret trots att en INTE ville svängsignalera där utan fortsätta fram. Hade det funnits utrymme hade jag vänsterhandlat fram till tunneln och sedan bakombytt där) och mig själv. Kitty får inte rätt signaler där och tappar benen. Resten är skitbra! Gud vad hon är i hand, och jag vågar trycka på henne i slalomet och sticker iväg när hon närmar sig slutet. Det syns nog inte på filmen riktigt men jag sätter fart där.


Alla sätt att hålla värmen på är bra utom de dåliga. Tips #67: Placera valfri småhund innanför jackan.

Just det! När vi kom hem idag, så nosade Kitty på gårdshunden Cherens kissfläck. Nosade och nosade. Funderade. Sedan satte hon sig att kissa någon meter bort. :chock: Så har hon aldrig gjort förut, hon har ju varit till synes helt nollställd inför andra hundars kiss. Spännande! Kanske det är lite könsmognad och löp på gång? Hoppet är det sista som lämnar människan …


Den här fick vi lämna in idag! Joooooooobbigt…. :galen: :jatteglad:

Vilken härlig dag! Jag är otroligt nöjd med Kitty och mig själv! Vi har haft ROLIGT, jobbat som ett team och dessutom presterat resultat. :wub: Väldigt skönt att hon tar slalomet så bekymmerslöst nuförtiden!

Film? Jahaaa vill ni se film … :whistle: Okejrå:

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Cili skriver:

  Såg så himla fint ut! Hon är verkligen med dig hela vägen!! Grattis dessutom till fina lopp (iaf mkt fina delar i 2a) och till 2a placeringen och pinnen :party:

 2. Angela skriver:

  Så roligt! Grattis tjejerna!

 3. Mia och Fen skriver:

  Vilken liten vessla hon är!! Grattis till fin debut! :pompoms:

 4. sofia skriver:

  Tjoho va fint 😀 Lilla kissekatten! :jatteglad:

 5. Eva skriver:

  Wohoo vilken härlig debut! Grattis igen!!! :party: :anneliesdans:

 6. charlotte m dogs skriver:

  åååå va roligt!!!!! heja!!!! :pompoms:

 7. annica och della skriver:

  :pompoms: Weee vad det går :party:

 8. Ninnie skriver:

  Snyggt, Grattis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *