Vallning vallning vallning

Kitty och jag kämpar på med vallningsträningen. :buga: Vår nya tacka, Jette, visade sig vara ett perfekt tillskott i gruppen. Nu rör de sig lätt och fastnar inte i hörnen och annat som de gjorde när Surtanten var med dem. Härligt! Jag har tränat fem gånger själv sedan Robban var här för dryga månaden sedan. På tisdag ska Lena komma hit och coacha oss, för nu känner jag att det är dags för ett par utomstående ögon igen som kan granska det vi gör.

I stort går det i alla fall åt rätt håll, verkligen. Jag har henne lös nu i vår stora fålla och arbetar med att hon ska balansera fåren mot mig och så rör vi oss från hörn till hörn. Jag har inte börjat lägga på kommandon ännu, utan ”frivallar” eller vad man ska kalla det. Försöker locka fram rätt tänk och attityd. Ibland går det superfint, andra gånger åt helsike…

Eftersom jag inte har någon film får ni hålla till godo med min fantastiska gif-animation över hur det ser ut:

:skrattrull: 😀 :fniss:

Jag går alltså ur balans, och då flyttar sig Kitty och så flyttar vi fåren till nästa hörn. Ibland får hon känna av lite fram och tillbaka på cirkeln var hon har kontroll, när hon är nöjd lägger hon sig ned. Då står vi där en stund, sedan flyttar jag mig ur balans igen. Glasklart va? :biggrin:

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Lena skriver:

  Jojomen den var kuul!! Gillar också att du ser så glad ut! 🙂 🙂 :utmedhunden: :barit:

 2. Eva skriver:

  Hahahaha nu har jag sett 🙂 Som sagt, du ser glad ut = BRA :party:

  Kitty verkar ha svårt att titta på fåren men ser ut att sköta sig fint :devil2: :storkram:

 3. Anna skriver:

  Hur gör man såna där gifaminationer?

 4. Ida Eklöf skriver:

  Vilken perfekt animation! Härligt att det går framåt för er :biggrin:

 5. Ninnie skriver:

  Strålande. Du hade rätt, animationen är underbar 🙂

 6. Ninnie skriver:

  Och Kitty ser fin ut 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *