Släpp tackorna loss, det är vår

Okej, det där med våren kanske inte var helt sant. Vi väntar på både värme och grönska här. Men skam den som ger sig, du ska inte tro att det blir sommar om ingen sätter fart och så vidare … mina får flyttade ut i hage igår, efter en vinter i ladugård med visserligen fri tillgång till utevistelse men inte en hel hage. Nu har de tre hektar att studsa runt på, och studsar – det gör de! Kolla hur tossiga de blev igår när Flaxa :wub: och jag hade taagit in dem i nya hagen. Först trodde jag att Flaxa smitit dit och tjuvvallade, men nejdå. De var bara glada och studsiga :barit: .

Den enes död, den andres bröd … har två damer i gruppen som straffat ut sig från produktionen här, utslagstackor alltså.

Vad gäller vallning så har jag lagt Kittys träning på paus sedan ett par veckor. Eftersom vi arbetar så intensivt med vardagsproblemen så behöver vi helt enkelt göra något vi är bra på och tycker är roligt också. Så därför får vallträningen stå bak lite just nu och så springer vi en del agility istället. Det är vi nämligen skitbra på och har SÅ roligt tillsammans! :wub:


Även om vi inte valltränar är förstås Katten med nere hos fåren varje dag och kollar till våra damer. Här är det ett gäng ”prospects” som upptäcker världen.

Flaxa och jag borde däremot börja träna ordentligt nu när vi har lite mer yta. Tanken är att vi ska vara med på SULVK:s klubbmästerskap på får i år, och det är redan om 2,5 veckor! Ska till Lena på onsdag och få lite coachning. :kompisar:

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *