Härlig novemberhelg på Gotland

Av tradition åker jag ju bara vintertid till Gotland. :grimasch: Nä, men Anneli tyckte att vi skulle komma ner och tävla denna helg, bo hos henne och hänga lite. Och det passade verkligen bra in på alla sätt, så det var bara att åka. :party:


Vi fick lyxplatser på båten, längst bak med massa extra benutrymme.

Fia hängde med med hela sin flock, jättemysigt! Jag hade på känn att Fia och Anneli skulle klicka bra, och jajamensan! De är ju dessutom ”mattisar”, som vi döpt det till när man har valpar ur samma kull. Annelis Dee och Fias Wick är ju båda Flaxavalpar. :wub:

På fredagen anlände vi till ön, och började med en promenad.

Sedan hann vi valla lite på Annelis småtackor som bor hos henne för att äta upp sig lite och motioneras. De var inte invallade ännu (bott i två dagar hos Anneli bara) och lite svåra för hundar som Kitty som har en skräckblandad förtjusning till får. Dee, Otto och Wick skötte sig däremot kanonfint och hade tålamod med småflickorna. Hjälpte Anneli med lite hämtträning och det såg så himla, himla fint ut. Kitty fick gå och puffa lite och det var ömsom vin, ömsom vatten. Kändes ändå som en nyttig erfarenhet för henne. Wick skötte sig kanoooooon, han har gjort jättesteg i sin utveckling. :wub:

Under fredagkvällen blev det supergod mat, vin och ganska tidig sänggång.


Flaxa hängde med killarna i soffan. :wub:


Ridhuset tävlingarna var i.

På lördagen var klass 2 hopp och 3 hopp dubblerade så mina tjejer fick tre lopp var.

Kitty och jag inledde tävlingshelgen med att nolla agilitytvåan. Men egentligen skulle vi haft kontaktfältsfel, för oj vad hon hoppade av balansen! Samma stil som i Hofors, hon glömmer liksom av sig och kliver av för tidigt. Jag och domaren blev nog lika förvånade, jag hade inte sinnesnärvaro nog att se vad som hände och ta om, förstod först när vi var i mål att det gått lite tokigt till. :sick: Vi kom i alla fall tvåa, men Cecilia och Vic gick strax över sekunden snabbare och snodde med den äran åt sig den enda pinnen, endast 8 starter gav ju bara en enda uppflyttningspinne. Grattis Cecilia!

Kittys agilityklass 2-lopp:

Sedan var det dags för agilityklass 3, Flaxas individuella comeback! Första starten i klass 3 på 15 månader för hennes del. Hon var rätt i gasen och hoppade väl alla kontaktfält tror jag, men fick bara fel på ett … 😆 Vi fick ett litet tidsödande missförstånd på slutet men annars gick det fint. Det var jätteroligt att tävla ihop igen! Flaxa var SÅ lycklig hela helgen över att vara back on track. Och tån har hållt superfint. :wub:

I hoppklass 3 startade jag Flaxa först, och Kitty ett par hundar senare. Min kamera kom inte igång under Flaxas lopp så det blev filmat med iPhone utan skärpa :angel: . Flaxa var jätteduktig, jag bara möschade på och vi kom in nollade! :wub: Inte jättesnabbt, men väldigt kul att nolla:

Sedan var det Kittys tur. Hon rev första hindret, vilket jag inte såg, och sista – vilket jag tar på mig för jag ger henne absolut ingen arbetsro utan stressar nästan ihjäl henne på slutet. Trots att hon fick en rejäl utsvävning efter platta tunneln (handling efter platta står sedan i somras på vår träningslista) får hon bara 20 hundradelar sämre tid än Flaxa, som gick bättre väg. Sprutt under tassarna och ett roligt lopp då jag verkligen vågar handla henne offensivt och utan att mesa. Väldigt nöjd med att hon tar framförbytet efter gula böjda tunneln utan att riva. Det är det vi tränat på, att hon ska jobba klart fast jag handlar lite klumpigt och sent. Duktig tjej!

Kittys hopptrea:

Så är det dags för hoppklass 3B. Flaxa och jag ”nollar” och kommer tvåa, efter Tobias och Ross. Jag skriver ”nollar”, för det var inte riktigt en nolla … jag såg det inte förrän på filmen! Varken domaren eller jag reagerar. Bra tänkt av Flaxa, alla tidssparande åtgärder är viktiga i klass 3 … 😆 :party: Kolla filmen och se om ni hittar det … Det var i alla fall ett väldigt härligt lopp, Flaxa och jag kändes som värsta superteamet! :hjarta:
När det var dags för Kitty blev det plötsligt skitstressigt, måste varit massa strykningar för vips var det vår tur. Jag sprang in helt oförberedd och disken kom redan på andra hindret. Men vi hämtar upp och jag kör på, är SÅ himla nöjd över slalomingången som vi sätter så fint. Sedan gasar jag på lite väl mycket och hon tokriver ett hinder i stressen och jag bestämmer mig för att lugna ned mig lite och ge henne mer arbetsro. Jag blir liksom övertänd ibland och det blir too much för Lillesnorp. Är jätteglad över hur fint hon tar hoppet längst ut på banan när jag skickar och sticker. Det har vi tränat på eftersom hon inte orkat jobba klart och gärna rivit när hon sett att jag drar mig in mot banan. Hon sätter den så himla himla fint! Duktiga lilla Katt!

Kitty och Flaxas hopp 3 B-lopp:

På söndagen fick Anneli köra Flaxa, och de var så himla duktiga! Första klassen fick de bara tio fel, andra klassen blev det en liten disk. Anneli har inte tävlat på minst tre år, så hon var lite ringrostig tyckte hon. Men det såg väldigt bra ut, och Flaxa hade KUL! Lycklig tjej! :hjarta:

Anneli och Flaxa i agilityklass 3:

Kittys agilitytvåa börjar lite knasigt med att hon startar och sedan tvärstannar som om hon tror att hon hört fel. Ett hopp nästan från stillatstående i starten och sedan är vi igång. Sätter balansen PERFEKT, inget kvarstående trams från gårdagen. SÅ skön känsla! Sedan kommer dolda tunnelingången from hell. Det känns väldigt roligt, eftersom hon haft supersvårt för dem och vi tränat dem massor här hemma. Och hon sätter den perfekt! Duktiga lilla hund! Sedan blir jag efter och hinner inte ge linjen till a-hindret. Jag var lite nervös för den redan på banvandringen, så jag borde ha gjort något annat där för att rädda upp situationen. Men det positiva är att vi får göra två balanser till och jag kan belöna upp den sista med leksak och ut och busa. Inte alls en dum investering för framtiden tror jag! :wub:

Kittys agilitytvåa:

Hopptrean fick jag aldrig någon pepp inför. Jag kan sura till på vissa banor ibland, det är något jag borde jobba med. Jag tyckte inte det var en rolig bana, den hade fyra ”gå runt” och kändes bara tjatig. Och så var jag trött och matt efter en tuff helg. Blev ingen höjdare någonstans … jag vet inte om Kitty var så himla trött egentligen, det var nog snarare min brist på pepp och energi om genomsyrar loppet. Garvade mig i mål och sprang ut och lekte med min tappra kompis. Inte lätt att följa instruktioner när piloten är sådär!

Kittys hopptrea:

Helgen har varit jätterolig och rik på erfarenheter. Jag har kunnat bocka av många saker i min och Kittys träningslista som ”Tävlat med resultat”. Jag har växlat upp och gått in i klass 3-läge med Kitty och hon köper det bra och jobbar verkligen fint! Det var en kul debut!
Att Flaxa går så bra är verkligen roligt! För min känsla betyder det massor av positivt att springa samma bana två gånger. Om det fortsätter kännas bra med Flaxas tå tänker jag tävla henne i hopptrean när Kitty ändå ska köra. :wub:

Allra, allra sist på helgen så slår Wick och Sofia till och tar sin andra hoppinne i klass 1! Såå roligt, vi skrek oss hesa av glädje allihop! Nu har mitt ”barnbarn” två pinnar i varje klass. Snart klass 2! :skutt:


Kitty matchade hindren PERFEKT med sitt täcke!


Söta Dee :wub:


Katten Nilsson (av rasen laperm) var inte jätteimponerad av besöket. :ninja:


Kotten och jag tittar på fåret Shaun. :skutt:


Finaste katt-skatten :heart: :hjarta:

Nu är vi TRÖTTA, nöjda och ska vila kropp och knopp ordentligt.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. sofia skriver:

    Tack för i helgen :skutt:

  2. Tommy Hagström skriver:

    Tror min kommentar hamnade på fel inlägg…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *