Pudelbusåret 2013

Här kommer så en liten årssammanfattning!

Januari 2013

 • Nya året firas in i Knivstahuset i sällskap med Steffanie, Leon och Peter. :wub:
 • Vi har MÄNGDER med snö och smällkallt. Mycket energi går åt till att se till att fåren har vatten och inte isbana i sina hinkar …
 • Jag kämpar på med Kittys vallning och med en stor portion självlurendrejeri kan jag skönja mikroskopiska framsteg. :getlost:
 • Agilityträningen med Kitty går kanonbra och vi tränar inför debuten både med Väsby BK-gänget i nya hallen i Väsby och på egna tider i Knivsta Hundsportcenter. :party:
 • Mamma och pappa flyger upp till oss en helg och hjälper oss massor i huset!
 • Jag lär känna Fia, som tar över Wick från Helena Holm i årsskiftet. Ganska snart kan jag konstatera att jag hittat ytterligare en bästa kompis i livet. Bara sådär, helt fantastiskt! :skutt:
 • Jag flyger ned till Malmö och hälsar på syrran med familj. Första gången jag flyger med hund i lastutrymmet – Kitty följer med!
 • Vi debuterar inofficiellt i agility och jag blir förvånad över hur samkört det känns redan från början att tävla med Kitty. Som om vi aldrig gjort annat.

Februari 2013

 • ÄNTLIGEN debuterar Kitty, 22 månader, och jag officiellt! Plockar en pinne direkt i debuten.
 • Kerstin och Hed är och hälsar på och äter en god middag med oss
 • Oskar och jag är i Väsby och bowlar med Jante, Jenny, Sebastian och Alexander.
 • Är iväg i Huddinge och tävlar inoff med Helene och Fia – ROLIGT! 🙂
 • Snön behåller sitt järngrepp om och pudlarna kan knappt följa med på promenad då snön är för hög och vi inte har tillgång till plogade promenadvägar.
 • Fia virkar världens snyggaste Flaxa-mössa till mig.
 • Vi kämpar på med att vattna fåren i kylan. Min flock får tillskott av tackan Jette, en högrest dam som ska visa sig vara en baddare på att hoppa över staket …
 • Månadens sista dag vaknar Kitty tvärhalt. Kjerstin konstaterar hälta grad 1 och ”smärta från karpalled vid böjning/sträckning av led”.

Mars 2013

 • Månaden inleds med Leon- och Steffaniebesök. :wub: Vi har jättehärliga daqar med rosiga kinder och snö överallt. Jante och Jenny kommer med barnen och alla de små får åka lite häst på ponnyn Lucifer.
 • Jag isar Kittys handled var fjärde timme och koppelpromenerar. Hon blir snabbt bättre och ortopeden vi besöker ett par dagar efter hältan uppstår hittar absolut ingenting. :anneliesdans:
 • Min personliga registreringsskylt dyker äntligen upp i brevlådan!
 • Skaren på det tjocka snötäcket gör att vi plötsligt har enorma träningsytor för vallningen. Lena Brundin kommer och tränar sina hundar och hjälper mig med Kitty. Upplever att vi gör vissa framsteg.
 • Vi tävlar vidare i klass 1 – och plockar pinnar!
 • Jag bestämmer mig för att go public med alla Kittys problembeteenden, hur vi arbetar med dem och skriver världens längsta inlägg om detta. Reaktionerna är många!
 • Hundgårdssektionerna och hundkojorna anländer och vi bygger två, stora fina hundgårdar i trädgården.

April 2013

 • Månaden inleds med tävlingshelg i körhallen i Rättvik. Helene, Cili, Elin och jag bor i storstuga. Fia bor med Karin i en annan by.
 • Mamma och pappa åker till Florida och flyger från Arlanda. De mellanlandar hos oss.
 • Kitty fyller två år och har fortfarande inte blivit könsmogen. Jag inleder en undersökning på Ultuna för att kolla att allt är normalt ”under skalet”. En tanke jag har är att hennes aggressiva och lynniga humör kanske grundar sig i en hormonobalans i kroppen. Typ att hon är tvekönad eller liknande.
 • Lamningarna drar igång på gården. Vi hjälper till att försöka rädda ett litet bagglamm som tillbringar dagen inne hos oss för att få upp värmen.
 • Oskars mamma Kerstin är på besök och äter middag med oss.
 • Snön smälter och landskapet blir som en enda stor sjö.
 • Vi är och tävlar och har utomhuspremiär.
 • Annica är och hälsar på med sin lilla nyrekryt Hippi.
 • Flocken är ganska stökig och det smäller titt som tätt mellan framförallt colliesarna.
 • Maj 2013

 • En tävlingsintensiv månad! Jag och Kitty tävlar nästan varje helg, med fina resultat. Pinnar trillar in!
 • Vi bestämmer oss för att köpa eget hus (tillsammans med banken :galen: ) och ta steget fullt ut att bli lantisar. Månaden präglas av ungefär en miljard husvisningar… till slut hittar vi ett ställe vi verkligen gillar och blir förälskade i vid första anblick. Vi lyckas få till en affär innan visning och dessutom snabbt tillträde! :jatteglad:
 • Eftersom jag inte vet hur snabbt jag kan få tillgång till betesmark och så, säljer jag mina fårdamer till Malin Tångring.
 • Jag får Kitty ultraljudad och vi tar ett gäng blodprover för att fastställa hur det ser ut med hela reproduktionsapparaten. Ultraljudet visar inget onormalt, men veterinären bekräftar att hon inte löpt ännu. Får provsvar och hon visar inga konstigheter i hormonproven och har inget fästingburet.
 • Zorro bostonterrier poserar i vår trädgård och jag lyckas fånga en riktigt bra bild.
 • Vi tävlar lag på skoj i Härnösand, både Flaxa och Kitty får köra. Jätteroligt!
 • Ila fyller tio år och får ett supersmarrigt ben i födelsedagspresent.
 • Juni 2013

 • Kitty löper för första gången i sitt liv, 26 månader gammal!
 • Jag väljer bort att tävla SM i Falkenberg med Flaxa, då jag inte känner något sug i allt stress med flytt och jobb. Dessutom känns hennes tåhälsa skakig, då hon bara av att halka lite på trappan kan bli rejält halt.
 • Vi har en helt fantastisk midsommar med hela min familj på besök! De stannar nästan en hel vecka och vi har det bara helt ljuvligt. :wub: Bland annat så badar och grillar vi och njuter av superväder. En dag är Oskar och jag barnvakter åt Leon och åker till Lek & Bus i Upplands Väsby tillsammans med Jenny, Sebastian, Cornelia och Alexander.
 • Mycket tid går åt att flyttpacka ihop våra pinaler igen, inför tillträdet till egna huset den 1 juli.
 • Hundgården packas ihop och jag säljer båda hundkojorna. På nya plejset finns redan färdiga hundgårdar.
 • Oskar och jag åker ut till Helenes och Pontus sommarställe på Arnö och hämtar ett slalom.
 • Jag tränar ganska mycket agility, men tävlar nästan ingenting.
 • Juli 2013

 • Månadens första dag går vi på semester och får nycklarna till huset. Det känns helt otroligt häftigt och vi är väldigt, väldigt glada!
 • Dagen efter, 2 juli, går flyttlasset. Flyttgubbarna är jättesjyssta och sliter som galningar med våra grejer.
 • Månaden präglas av att komma i ordning och boa in sig. Det är mysigt, ljuvligt, underbart! Jag får nypa mig i armen över vårt härliga ställe. Är det på riktigt?
 • Vi röjer i trädgården för att kunna sätta upp ett tillfälligt staket bestående av kompostgaller och elfårnät (utan el i). Jag lär mig att hantera röjsåg – roligt!
 • Efter endast en vecka i huset tar jag megapackningen och sticker iväg på en veckas dömande och tävlande. Med i bilen är Fia, Wick, Rocco och Nikki. Från min flock är endast Kitty med. Vi har en väldigt rolig och utvecklande tävlingsvecka, många kalla härliga öl och jag skrattar sönder mina magmuskler tillsammans med Fia, Helene och de andra som var iväg och tävlade.
 • Vår pool visar sig vara en gudagåva! Alla badar, det kommer hit folk och badar. Vissa dagar badar vi fyra gånger … varmt som attan och solen bara STRÅLAR över vårt nya hem!
 • Augusti 2013

 • Dags att börja arbeta igen! Avståndet till jobbet från nya plejset är långt men vi vänjer oss snabbt.
 • Ila blir dålig i hög feber och visar sig ha en kraftig infektion i munnen. Vi far till Gärdets djurklinik som gör ett kanonbra jobb med att dra ut de infekterade och kassa tänderna. Får tillbaka en Ila med många färre tänder men med en mycket mer angenäm lukt i munnen. Hon repar sig fort och får behöver inte äta antibiotika.
 • Kitty och jag tävlar massor och har väldigt roligt. Någon pinne kniper vi och gör riktigt bra lopp även om det blir en del disk.
 • Mycket bad i poolen blir det. Vi har besök av Helene och Ruben och Patric, Ylva och Atle och hela Stensli Family. Alla i poolen!
 • Steffanie och Leon kommer i mitten av månaden, och trots att det är lite kallt så badar vi!
 • Vi köper en motorsåg, och röjandet på tomten når helt nya höjder. Patric kommer och har motorsågsskola för mig och snart är jag igång och sågar och röjer som en tok bland träd och buskar.
 • Oskar och jag äter räkor från Mariannes fisk och njuuuuter på pooldäcket. Mums!
 • September 2013

 • Första helgen i månaden kommer mamma och pappa på besök! De hjälper oss att lägga allt vi sågat ned i prydliga högar i väntan på att eldas upp. Vi sliter som gnuer och det är väldigt roligt att se tomten komma fram mer och mer.
 • Vi tävlar lag och individuellt och diskar oss mest men har väldigt bra känsla.
 • Syrran Steffanie fyller 40 så vi flyger ned och firar henne. Kitty följer med, de andra är utstationerade hos hundvakter. Jag hänger med på Leons Knytte!
 • De första orangea höstlöven singlar mot marken.
 • Oktober 2013

 • Vi inleder månaden med en fyskoll av Kitty hos Kjerstin. Får idel beröm och allt ser fint ut.
 • Vi tävlar två tävlingar och plockar två pinnar och flyttar därmed upp oss till hoppklass 3!
 • Jag är en helg nere i Malmö och denna gång får Flaxa följa med, eftersom jag inte tyckte att Kitty tog flygningen så bra förra gången. Jag får följa med och hämta Leon på förskolan, vi är på Knytte och har massa skoj för oss!
 • Vår fyrhjuling anländer! Roligt!
 • Jag börjar spåra lite med Kitty, enbart på skojnivå. Hon är duktig!
 • Vi slänger ut vårt hörnbadkar och ersätter det med ett smidigare, av samma sort som vi hade på Södra Årvägen.
 • Åhza börjar på allvar planera Majkens framtida parning och jag blir smått/mycket intresserad …
 • Hösten är här med all sin prakt och allt är orange i olika nyanser.
 • Patric och ungarna är här en helg och ger oss grundkursen i eldning. Vi eldar som galningar och så smått krymper högarna med trädgårdsavfall.
 • Vi sticker ned en helg till Gråbo och hälsar på. Ila är hos Lotta under tiden, de andra tre hänger med.
 • Jag kickar igång vallningen igen efter ett halvårs vila. I början känns det som att vi är något på spåren, men ganska snart är Kitty tillbaka i gamla mönster och tänker bara jakt.
 • November 2013

 • Åhza och Ian kommer på middag, väldigt mysigt och roligt!
 • Fia och jag packar in oss och fem hundar och drar ned till Gotland en helg. Där bor vi hos Anneli och tävlar i två dagar. Lite vallning hinner vi med också. Väldigt kul att ”mattisarna” Annelie och Fia får träffa varandra. (mattis = har valpar ur samma kull). Kitty debuterar i trean och vi gör helt okej ifrån oss! Flaxa tävlar med både mig och Anneli och är DUKTIG!
 • Vi har blivit morska efter Patrics utbildning och eldar varenda ledig minut vi har. Högarna krymper men det är MYCKET att elda upp!
 • Jante, Jenny, Cornelia och Alexander kommer på besök och sover över. Vi har supermysigt med fyrhjulingsåkning, spel, god mat – och Alexander lär mig appen Hay day,
 • Jag beslutar mig för att lägga ned vallningen med Kitty. Det är ett ledsamt beslut att ta, efter alla timmar, energi och pengar jag lagt ned på att försöka utbilda henne. Men enough is enough.
 • Boris börjar äta kortison mot sin klåda och det visar snabbt resultat. Han besväras mindre av den och blir väldigt, väldigt pigg och ”med i matchen”.
 • Vi är på julfest och är riktigt snofsigt uppklädda för ovanlighetens skull.
 • December 2013

 • Inspirerad av mina duktiga vänner lägger jag in en planerad agilityvila för Katten. Men vi ligger inte på latsidan. Vi promenerar massor och tränar styrka, balans och koordination.
 • Patric och ungarna är här och hugger sig en julgran från vår tomt.
 • Jag träffar Fia en del och framförallt pratar vi dagligen. Jag är så glad över min ”nya”, fina vän.
 • Åhza bestämmer sig för att Majkens partner ska bli Loki. Jag blir så sugen på en valp att jag knappt kan sova om nätterna :whistle: .
 • Vi får massor av snö och fyrhjulingen vi köpt för att ploga med får bekänna färg. Det fungerar jättebra! Snön ligger bara ett par dagar.
 • Steffanie och Leon kommer på besök mitt i snökaoset. Vi åker pulka, plogar och tar en utflykt på fyrhjulingen. Det är kallt, runt 8 minusgrader
 • Kitty sköter sig bättre än någonsin när Steffanie och Leon är på besök och hon är riktigt social. När Leon säger ”Gå bort” så lyssnar hon direkt och går undan. Det gör att Leon blir tryggare med henne och vi alla kan slappna av.
 • Jag tar upp arbetet med Kittys resurs-översitteri på promenaderna igen. Det är en ständig två steg fram och ett steg bak-kamp. Jag ser framsteg men blir också så förbannad att jag vid ett tillfälle bara lämnar henne och går hem efter att hon hoppat på Boris och bitit honom för att han nosade på en servett. I 45 minuter satt hon på trappan och undrade varför hon inte fick komma in. På det stora hela går det dock framåt.
 • Vi börjar äntligen med renoveringen av sovrummet – rummet som Gud glömde.
 • Mamma och pappa kommer upp på julafton och vi firar sedvanlig jul för att på juldagen klä om till renoverarkläder. De gör en hjälteinsats och hjälper oss att få riktig skjuts på renoveringen. Sätter upp nytt tak, river ned gamla tapeter, eldar upp gamla taket, målar golvet …
 • Kitty är väldigt kontaktsökande och mysig med mamma. Kitty gör något med henne som hon inte gör med någon annan: Tokpussas! Kommer fram och pussas, pussas, pussas och slutar liksom inte. :skutt:
 • Helene och Pontus får en dotter strax innan jul, en liten Matilda. :wub:
 • På årets näst sista dag hittar jag en jätteknöl vid Kittys högra kindben. Den har uppkommit på ett par timmar, är stenhård och stor som en golfboll. Jag får panik när jag börjar googla det och bara hittar massa ödesdigra cancerdiagnoser. Får bokat en tid efter nyåret och väljer att inte åka in akut efter att ha pratat med Ultuna. Jag blir lugnad av mina kunniga veterinärvänner: Förmodligen är det en inflammerad spottkörtel. To be continued …
 • Du gillar kanske också...

  2 svar

  1. Sofia skriver:

   Och jag är såååå glad över att ha fått dig som vän :skutt: :skutt:

  2. Helene skriver:

   Jättekul läsning! Är så imponerad över att du orkar dokumentera allt med bild och text!
   Kram på dig och gott nytt år!!! :hjarta:

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *