Funderingar om storlek på flocken – nu startar Blogg100

140301_BLOGG100

Min kollega Fredrik Wass kör en rolig grej som han kallar Blogg100. Blogga 100 dagar i rad. Känns smått osannolikt att jag kommer lyckas, men jag ska försöka. Det rimmar bra med min växande olust inför flyktiga statusuppdateringar på Facebook. Tillbaka till rötterna – bloggen!

Med oss är det fint. Sorgen efter Boris blir allt lättare att hantera, och jag kan prata om och tänka på honom utan att falla i gråt. Jag tänker på honom varje dag och kan ibland inte riktigt förstå att han inte är här mer, men den akuta smärtan i bröstet har gett med sig.

Flocken har lugnat ned sig enormt i Boris frånvaro, och jag känner väl mer och mer att fler än tre hundar vill jag inte ha än på ett tag. I alla fall inte så länge jag har minst en fungerande tränings- och tävlingshund. Tänk att innan Boris lämnade oss, var jag helt säker på att jag ville ha en valp i år. Nu känns det inte alls lika lockande, när jag fått känna på hur skönt det är med lite mindre logistik. Efter att ha levt med fyra hundar i fyra år kan jag konstatera att: Fyra hundar är en för mycket!

Vi får väl se hur det blir! Fina Majken är i alla fall parad med fina Loki för ett par veckor sedan, och jag har halvtingat en valp. Jag är övertygad om att det kommer bli helt fantastiska valpar, med precis den mentalitet jag vill ha. Som tur är vet Åhza att jag är veligast i världen … :skrattrull:

140301_cykeltur
I torsdags var vi ute och cyklade över en mil. Uppdraget för dagen var att undersöka samtliga vägar i byn, belagda till vänster om vår brevlåda. Ila var hemma i soffan, men colliesarna tog sig an uppgiften med stort engagemang! :heart:

140301_karta

(Blogg100 Inlägg 1 av 100)

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. Mette skriver:

  Håller med, bloggar är trevligare än Facebook. Du har ju en så bra hund i Kitty så det är ingen brådska med en till.

  • Anna skriver:

   Nej, det är väl så. Och tanken är att Flaxa ska få tävla lite till nu när Kitty är uppe i trean. Då får hon också tävla när vi ändå är på plats.

 2. Anneli skriver:

  När du är redo kommer det ordna sig av sig självt och rätt hund kommer att dyka upp. Passa på att njuta av lugnet med dina fina hundar och deras husse. <3

 3. Carro skriver:

  Gillar också bloggar 🙂
  Vi har väldigt mättat med hundar nu. Men vi har ju 6 (!!) Stycken. Både jag och Johan har ju två tävlingshundar var 🙂

  • Anna skriver:

   Ja, sex stycken är många! Och då är ni ändå båda två aktiva i hunderiet. Här är det ju jag som tränar och tävlar, men Oskar hjälper ju till massor med vardagen.

 4. Japp gillar oxå bloggar bättre än fejan, så kul att kunna gå tillbaka o se kommentarer o läsa inlägg

 5. steffanie skriver:

  Kul att du också är med! Den bloggande familjen 🙂

 6. Wolfgang skriver:

  Gött mos! Blogga mera numera!

  Jag kanske också ska ta upp den gamla tråden?

 7. Eva skriver:

  Jaa! jag gillar också bloggar bättre! Go for it Anna!

 8. Malin skriver:

  Håller med ovanstående, jag gillar också bloggar bättre 🙂

 9. Åhza skriver:

  I´m in jag med! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *