Ila har repat sig!

140513_ila
Dagsfärsk bild på Ila-Pila, som fyller 11 år på fredag! :wub:

Å, vad härligt det känns! Nu har det gått tre veckor sedan Ila opererades för sin magomvridning. Hon äter nu full matranson varje dag och har stabiliserat sig i magen. Hon är mager förstås, som en liten fågelunge. Men det kommer snart att ta sig! Hon äter nu Vom- og hundemat för första gången, samma mat som Kitty ätit i ett par år och Flaxa i runt två månader. Eftersom Ila knappt har några hörntänder kvar har hon haft stora problem att få i sig sitt torrfoder. Så det kändes som en bra idé att ge färskfoder. Jag får se om det fungerar, hon är nog lite missnöjd över den lilla mängden mat. Men det kan också vara så att hon är ”allmänt hungrig” efter operationen och den strikta dieten som följde. Vi får helt enkelt prova oss fram!

Jag känner mig väldigt glad och lättad över att vår lilla olycksfågel repat sig så bra!

Du gillar kanske också...

4 svar

  1. Vad skönt!

    Tycker att Kaia som ju är extremt hungrig (och dessutom både kastrerad och satt på kortison) faktiskt har vant sig vid mängden mat nu. På torrfoder fick hon ju alltid kvällsmat för att inte väcka mig kl 5 o vara katastrofhungrig men nu får hon ett litet mål på morgonen och ett större på kvällen (inte sent, kl 18) och det går utmärkt att sova, tom längre än vanligt! Men det har väl tagit typ två månader, och jag lägger till färskt nötkött några gånger i veckan eftersom hon äter den med lax som är utan nötkött, de blir tydligen lite mättare om de får nöt.

  2. Frida skriver:

    Man kan ge grönsaker till färskfoder som bulk. Lite riven (så att det blir enklare att äta, mina hundar får större bitar så att de inte tar upp så mycket energi från det) vitkål, morötter, äpple, selleri osv om pudeldamer äter sånt.

  3. Marion, Tim och Sune skriver:

    Puss och kram på stackars lilla Ila. Mycket glad att höra att det gick bra och hon har återhämtad sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *