Steve 11 veckor

Herrn väger nu 6,8 kilo och har alltså gått upp 700 gram senaste veckan. I måndags var vi hos veterinären på återbesök med ögat. Allt såg finemang ut. Vi får se hur det blir med ärret under ögat. Om det blir vit päls där eller hur det blir. Jag hoppas det försvinner så mycket som möjligt.

Det går väldigt bra med lille killen! Han är fortsatt balanserad och väldigt trygg. Vi har sedan en vecka tillbaka Leon och Steffanie här, och Steve är jätteduktig med Leon. De skrotar ihop ute utan problem. I början ville han jaga Leon men det slutade han snabbt med när Leon lärde sig att stå stilla när han kom.

140627_1

140627_9

140627_8

På träningsfronten så … Vi leker lite dead or alive (se instruktion här på Kickans sida) och har väl inte kommit jättelångt med det. Han släpper men vi har inte lagt på kommando ännu. Han är rätt fumlig och kampar lika gärna med min hand … :pinch:

Vi tränar också på att komma tillbaka med leksaken, och där har vi väl kommit lite längre, han kommer glatt med den ända fram och drabbas allt mer sällan av ”jag vill ha den för mig själv”-beteende.

140627_6

Vi klickar på och han bjuder på både det ena och det andra nu! Han börjar faktiskt bli riktigt klickerklok. Det enda jag egentligen satt ord på är ”sitt”. När han tycker att jag håller inne med pröjset för länge blir han lite förbannad och morrskäller upprört.

Annars försöker jag miljöträna så mycket som är möjligt när man är utposterad mitt i skogen utan grannar … han får hänga med på det som bjuds, och hittills har allt gått väldigt bra. Han är go och glad och positiv till allt. Blir han orolig lugnar han sig snabbt om jag sätter mig ryggsäck med honom eller tar upp honom i famnen.

Vi tränar även på att gå i koppel på promenad, inte slänga sig över maten, respektera att stanna på andra sidan grindarna inne (vi skiljer ju åt Kitty från de andra) och lite sådant där. Han är väldigt snabblärd och jag upplever att det är lätt att komma igenom om jag säger ifrån angående något. Förutom när han har kvällsryck och är helt galen … ikväll kom han gåendes, dragandes på Leons socka. Med Leons fot i … Leon bara fnissade åt det, men … det där med att (inte) bita i fötter ”kan” han ju egentligen. Busunge!

Han är fortsatt jättekelig, och bara äääälskar att ligga i soffan och gosa, nära nära. Pussar, nojsar och verkligen myser! Gärna under täcket, upptryckt i ansiktet på en.! :wub: :kompisar:

Jag har aldrig haft en så enkel valp vad gäller rumsrenheten. Mycket har förstås att göra med att vi har trädgård, men han är faktiskt exceptionellt duktig på att säga till och att hålla sig. Jag minns Kitty som valp – hon pinkade var femte minut om kvällarna. Helt omöjligt att pricka rätt!

140627_7

140627_5

140627_10

140627_3

140627_2

140627_12

Det är lite otippat hur kul Ila tycker att Steve är. När vi varit borta är hon först fram och ska hälsa och nojsar runt och flirtar med honom. Och hon bjuder in till lek, busar med bollar och får igång honom. Hon spöar på honom en del också när han är oartig, men det är aldrig orättvist. Han förtjänar det när hon blir sur.

Med Flaxa går det också bra! Jag är lite mer vaksam där, eftersom hon kan nypa till lite hårdare. Men de umgås i stort sett helt fritt med varandra. När han är på sitt allra jäkligaste kvällsbushumör försöker jag hålla henne ifrån honom … 😉

140627_11

Kitty och Steve är fortfarande separerade. Jag har dock gått promenad med båda (Kitty lös och Steve i koppel) och det har gått fint.

140627_4
Långa, långa ben!

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Marias skriver:

    Jättefina bilder och kul video! Vad är det för ras på valpen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *