Tråkigt med rehab och lyckopulver till Kitty

140716_kitty

140716_kittytakterass

140716_innan
140716_efter
Vi städade lite i Kittys hundgård idag. Före- och efterbild ovan. Behöll lite ogräs, måste ju vara trevligare att gå på än bara plattor överallt. 😉

Usch vad trist det är att ha skadad(e) hund(ar). Korta koppelpromenader, isa … blä. Kitty är dock jätteduktig hittills, nu har det ju gått en vecka sedan hon började halta. Hon får faktiskt ”happy happy”-pulver (som Mullematten skulle kallat det!) på prov för första gången! Det heter Zylkéne och klassas av SKK som naturläkemedel och har därmed 14 dagars karens för deltagande av i mitt fall agilitytävling:

”Produkten ska klassas till
gruppen naturläkemedel, naturmedel och homeopatmedel
innebärande en karenstid om 14 dygn.”

Tydligen är det så att vissa hundar inte reagerar över huvudtaget medan andra svarar fint på det. Jag tänkte att jag kunde testa i alla fall. Att knappt få röra sig och ta det lugnt är ju inte riktigt Kittys melodi. Om detta kan få henne att bli mindre olycklig så kan ingen bli gladare än jag!

Om det fungerar? Jag vet inte, det är ju inte möjligt att säga hur Kitty hade varit utan pulvret … men hon ÄR lugn, verkar lite väl harmonisk för att vara i koppelvila. Hon verkar må väldigt bra under omständigheterna helt enkelt.

I dag satt jag och åt lunch i hennes hundgård :fniss: för att få lite tid tillsammans. I vanliga fall är det ju promenaderna och träning/tävling som är våra umgängestillfällen. Däremellan ligger hon och trycker någonstans i sann Kitty-stylee. Och då vi varken promenerar eller tränar nu så känns det ju för jäkla trist. Hon får inte ens sova i sängen där vi alltid ligger och myser om nätterna, eftersom hon inte ska hoppa ned på sitt onda framben. ÖKEN! (På filmen syns alla kompostgaller överallt för att hon inte ska hoppa upp och ner i hundsoffa och säng)

Ska fundera ut lite skonsam träning så att hon kan få använda huvudet men inte tassen. Inte så lätt, då hon är väldigt explosiv i allt hon gör. Vi testade träna lite apport, det använder hon i alla fall inte tassarna till! :galen:

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *