Tränat lite agilitygrunder med Steve

150307

I somras hade jag två klass 3-hundar. Ett par veckor senare hade jag ingen. En sjukpensionerad Flaxa och en avlivad Kitty satte tvärstopp för allt tävlande och tränande. :skakarhuvud: Jag har sedan dess kämpat mot en avighet till agilityn, lite som när en blir dumpad av en partner man älskar. Typ: Jag älskar fortfarande agilityn men den har dumpat mig, och nu är jag jävligt bitter.

Jag har hela tiden tänkt att lusten kommer att komma tillbaka. Men jag har haft svårt att engagera mig i och glädjas åt mina vänners agilityaktiviteter. Det har känts lite som att den där jävla partnern jag dumpades av hör av sig och vill träffas med sin nya flamma för att visa upp hur bra de har det. :devil2: Lika peppigt liksom. Jag har försökt slicka mina sår och inte göra så stor grej av det. Jag har tränat och tävlat agility i femton år, det är det roligaste jag vet. Jag kommer vilja tillbaka till den. Jag vet ju att det är så. Jag är bara lite sårad, tilltufsad, sviken.

Nu börjar lusten faktiskt komma tillbaka på allvar. Jag började ju grunda Steves kontaktfält för två månader sedan, och så har vi ju faktiskt redan i höstas gått Malin Elfströms valpaglitykurs. Som jag bokade en fortsättning på, trots att jag då egentligen inte hade någon lust. För jag var övertygad om att jag skulle vilja när det var dags. Kursen börjar nästa helg, och jag är uppriktigt sugen! Det ska bli skitroligt!

I veckan tränade jag Steve lite på svängträning på våra sönderfrysta regntunnor här hemma. Han är så söt! Och han tycker det är kul, förstår snabbt vad jag menar och vill vara duktig. I dag ställde jag upp ett hopphinder och skulle se om han bjöd på samma beteenden som på tunnorna. Jajamensan! Så roligt att se hur lite grundarbete gör att det riktiga uförandet blir busenkelt. Det är allra första gången vi tränar på hopphinder, förutom de tre gångerna han fått hoppteknikhoppa på valpagilityn. Förra veckan fick han testa att springa i tunnel första gången också, och han tyckte det var lajbans det med. :wub:

Jag har bokat in oss på en hoppteknikkurs online för Fanny Gott också. Nu kör vi! :pusspakind:

Här kommer en film på hur babilityträningen ser ut, med lite gulligullmusik i bakgrunden. :pinch:

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Helene skriver:

    Men ååååh vad han är gullig på filmen! Ser ju jättefint ut!
    Ni kommer bli ett farligt team på banorna så småningom. <3

  2. Annica skriver:

    Jag vet preeeeecis hur det känns och som du brukar säga till mig, låt det ta tid! Otroligt trassligt och eländigt hundmässigt för dig förra året, vem som helst hade blivit knäckt. Roligt att du känner peppen igen ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *