Vi har köpt kycklingar!

En av anledningarna till att det varit lite tyst i bloggen är att vi fixat och grejat inför vårt nytillskott i familjen. I dag åkte Oskar och jag, helt febriga av förväntan, till Ingela Uhlås och köpte 15 stycken dygnsgamla kycklingar. Det är svårt att beskriva hur sjukt gulliga de är! Jag har suttit ett par timmar sedan vi kom hem och bara tittat på dem i buren, de bor inomhus i huset första tiden. Jag har planerat ett par veckor för det här men det var först för någon vecka sedan vi bestämde vilken ras vi ska ha. Eller vi, det är jag som bestämt och Oskar nickar glatt. :happy:

Det blev i alla fall rasen Sussex. Det är en så kallad kombinationsras, så de ger både bra kött och värper ägg. Det kommer inte spruta ägg ur dem med andra ord, men det ska nog bli lagom för oss! Dessutom ÄR DE SÅ SNYGGA! Är otroligt tilltalad av deras utseende med de vita, röda och svarta ihop. Så här ser de ut som vuxna!

Sussexen på bilden ovan har färgen ”ljus/colombia” och det är den färg som våra små gullefjun kommer att få så småningom de också.

Vi har inte klart varken hönshus eller hönsgård ännu, så det kommer att behöva prioriteras framöver … men vi har börjat i alla fall, inte illa pinkat! 😆

Här kommer lite bilder … var beredda att dö sötdöden.

150221_kycklingburen

150221_kyckling_1dag4

150221_kyckling_1dag2

150221_kyckling_1dag

150221_kyckling_1dag3
Liten på jorden …

150221_soverihanden
En kyckling var så hemskans olycklig vid ett tillfälle så jag lyfte upp den i handen. Då rullade den ihop sig för att sova. Hur sött?!

150221_allakollar
Kyckling-kanalen har mycket bra tittarsiffror just nu!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Patric skriver:

    Svintuffa alltså. Får mig lite att tänka på Friends med Joey och Chandler: ”A.k.a. the duck and the chick” 🙂

  2. lisa skriver:

    Sjukt gulliga var så glad att jag hittade till denna sida och fick se dessa söta krabater. Hälsningar Lisa :skutt:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *