Vi gosar inte bara kyckling …

150406_stevebalansen
Även om det kan verka så om en ska gå efter senaste tidens blogginlägg. Nä, men jag tränar faktiskt lite hund också. :tongue:

Jag har tagit ut balansen för säsongen och därmed flyttat ut kontaktfältsträningen från garaget. Vi växte ur garaget rätt fort, så jag har pausat träningen i väntan på mer utrymme. Han blev liksom hämmad av alla väggar och grejer runtom. Nu kan vi busa och springa och röja, och det blir roligare.

Men jag är verkligen glad att jag lade lite tid att grunda kontaktfältsbeteendet redan i vintras, för det sitter rätt fint nu! Jag har börjat ta över honom över hela balansen, vilket var jätteläskigt först! Med lite godis och lock och pock samt att han fick se Flaxa springa före och fick springa och härma henne, så släppte det!
Det går långsamt, han glömmer att stanna och hålla på kriterierna ibland och rätt som det är hoppar han av mitt på. Men alla är barn i början! Bara att träna på! :wub:

Vi har lite läxa från Malinkursen som vi tränar på:

Tunnelinlärning – Steve gör nu korta tunneln både böjd och rak. Dags att ta fram långa tunneln och börja träna på den också.

150406_elinlystra
Tajt sväng vs. springa rakt fram – Tränar detta på på hinderstöd med nedlagd bom och en tunna. Så ibland är det check-check-check på hinderstödet, och ibland ”hopp” + runt tunnan. Känns väldigt vettigt att redan nu träna på att skilja de två olika sätten att ta sig an ett hopphinder på. På bilden ovan visar Elin och Lystra!

150406_hoppprimm
Hopp på ett hinder – Jag står med hinderstödet mellan benen och belönar (lågt) att han hoppar över pinnen utan att ta i eller så. Går väldigt kontrollerat till, ingen fart alls ännu. Bara styrka och teknik. Är uppe på cirka 45 centimeters höjd och vi kör kanske fyra hopp totalt när vi tränar. Primm och Annelie visar på bilden ovan!

150406_hoppteknik
Sedan går vi hoppteknikkurs för Fanny Gott, en onlinekurs som började förra veckan. Där har vi hunnit börja lite grand med övningarna. Det här med onlinekurs passar ju verkligen mig bra!

Så nä – inte baaaaaara kycklingar! Men nästan! Kolla vad fina fjädrar de börjat få på vingarna:

150406_fjadrar

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Petra skriver:

    Härligt att se att ni kör agility! Hon är väldigt agilityklok hon fröken Malin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *