Kycklingbonanza – dunbollarna fyller tre veckor

Oj vad roliga kycklingarna blivit senaste veckan! Vi började ”träna” dem i början av veckan med majs. Lärde dem att kliva upp i handen för att få belöning i form av majskorn. De lärde sig skitfort och jag vet inte om det enbart var den träningen eller om de hade gjort ett stort skutt i sin utveckling ändå.

De är i alla fall otroligt sociala och roliga nu. De är inte rädda för våra händer längre utan kliver gärna upp dem, och de har inget emot att lägga sig och sova i knäet eller i handen. De är nyfikna och modiga! De kommer ut ur buren nu när vi öppnar. De slänger sig inte ut, men sätter sig på kanten och skuttar vidare ut för att undersöka köket.

Vi har bytt ut 250 watts-värmelampan mot en mindre armatur med 150 w i. Den är lite mindre och smidigare och de verkade tycka att den större blev för varm. Med den mindre verkar de helnöjda!

Ja, det är verkligen kul att sitta och hänga med dem nu. Någon timme om dagen öppnar vi buren och så får de komma ut på äventyr. Man kan ju inte annat än smälta när de nöjt promenerar uppför ens ben och kurrar ihop sig på ett varmt ställe. :wub:

Här är en film på dem när de prövar vingarna. Visst ser det lite ball ut i slowmotion?

Karl-Berit ser väldigt mycket bättre ut nu! Vi gör rent hens ögon varannan dag. Baddar med koksalt och rengöringspaddar runt ögonen och löser upp intorkad gucka och slem. Från i förrgår ser hen otroligt bra ut runt ögonen mot hur det sett ut. De har varit så tydligt mycket mindre, smalare och besvärade än de andras ögon. Nu är hens ögon lika runda och stora som deras! Å vad bra det känns, att hen verkar vara på bättringsvägen. Hen vill inte komma ut ur buren och är misstänksam mot våra händer. Men det är väl inte konstigt, med tanke på hur mycket obehaglig hantering hen har utsatts för.

Vi har ju duttat i hens nacke med svart tuschpenna för att snabbt kunna identifiera vem som är hen. Det har fungerat väldigt bra, en gång har vi fått ”fylla på” fläcken då det förmodligen försvunnit i dun-till-fjädrar-bytet. MEN! Häromdagen trodde jag att någon skojade med oss. Plötsligt har kanske 7-8 kycklingar också svarta fläckar i nackarna. Det såg likadant ut som Karl-Berits fläckar! Efter lite undersökning insåg vi att det ju är så att de börjar få sina svarta fjädrar som ska bilda kragen runt hals och nacke … Haha! Just nu känner vi igen Karl-Berit på h*ns snygga backslick h*n får av att vi väter runt ögonen så ofta. Får fundera på ngt annat sätt att märka upp, vill gärna ha lite extra koll på lille sjukpycklingen!

150410_buren

150410_karlberit2
Karl-Berit i mitten! :wub:

150410_karlberit
Karl-Berit ser sur ut.

150410_fjadrarvingarna

150410_stjart
Stjärtfjädrar på väg ut!

150410_svartinacken
Det här är alltså inte Karl-Bertils märkning med svart tuschpenna, utan svarta fjädrar … 😀

150410_kycklingnarbild

150410_kycklingihand

150410_kycklingar3veckorrygg

150410_kycklingflaxar

150410_narbild2

150410_kycklingar3veckor2
De ser allt lite ruggiga och tuffsiga ut! 😀

150410_kyckling3veckor

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Nina skriver:

    Ett ill-färgat nagellack någonstans på kycklingen? Näbbspets? Elr fötter? Jag har undulater men de är ju oftast olikfärgade så inte svårt att särskilja dem men om jag skulle behöva så skulle jag använda nagellack på ngn del av näbben. Undulater tvättar o städar sig som katter så fötterna vet jag inte om det skulle sitta kvar på. Kul att läsa om kycklingarna!

  2. Beatrix Agnvall skriver:

    Det finns ju supersmå benringar att köpa, men jag tror tyvärr att man får köpa ganska många… röda fläckar kan vara bra att undvika oavsett eftersom höns attraheras väldigt mycket av rött (blod) och pickning kan stimuleras av det. Mysigt ni verkar ha det med era kycklingar <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *