Bästa, bästa Steve!

150708_steveslalom 150708_knuffallan 150708_majkensteve 150708_stevefallan

Å vad ROLIGT jag har med Steve! Han är en så härlig, okomplicerad, balanserad och kul hund.  :hjarta:

Vi valltränar och han gör så himla fina framsteg i hagen. Jag hinner med att tänka och se vad som händer och kan coacha honom på rätt väg. Det är såhär det ska vara! Det är inte busenkelt på något sätt, men det är liksom görbart. Träningen ger resultat och vi kommer framåt. Åhza och jag tränar en del tillsammans, det är verkligen skoj att se syskonen Knuff och Steve utvecklas så fint.

Agilityn är också så himla kul! Jag känner mig så glad i magen över att ha Steve att träna med. När jag funderar på ”Hmm vad ska jag träna idag” känns det som att ha en godispåse fylld med bara bästa, godaste bitarna. Bara att plocka något – det kommer liksom bli toppen oavsett. Samma sak här, det är inte busenkelt, men det är roligt och väldigt givande. Vi har kört en hel del hoppteknik denna vår och filat på hinderinlärningen. Slalomet går framåt, balansen börjar sitta riktigt fint. Gungan är på fullhöjd och i går började vi köra lite grundläggande små hoppkombinationer (på cirka 40 cm höga hinder än så länge). Han är otroligt hörsam och, trots sin storlek, smidig som en katt. Och så belastningbar! Han behåller samma glada uppsyn, koncentration och engagemang trots att han får jobba sig igenom motstånd i till exempel slalominlärningen. Han går aldrig upp i för hög stress och är liksom … perfekt 😀

Ja, jag är väldigt, väldigt glad åt denna fina kille! Med honom är allt så himla enkelt och kul – precis så som ens hobby ska vara! Jag njuter! I vardagen är han alltid så munter och vänlig och alldeles lagom. Han gillar att busa och röja men är lätt att få att slappna av. Och han är så himla glad i alla! Fyrbenta som tvåbenta.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *