Sussexarna har fått nya sittpinnar

150711_sittpinne

150711_sussexarnasittpinnar

Sussexarna har verkat lite missnöjda med pinnen i hönshuset, några har satt sig på kompostgallret och vid ”nattning” har det känts tjafsigt. De har bråkat med varandra och verkat ha haft jobbigt att komma till ro. Jag gissar att det var bristen på olika nivåer som ställde till det, vi hade ju bara en enda lång pinne på samma höjd. De vill ju gärna sätta sig efter rang och så.

Så med husse Oskars hjälp har de nu fått två pinnar till på olika höjder. De verkar jättenöjda! I kväll smög jag in och fotade dem i mörkret efter att de hade satt sig att sova. :heart:

Vi har semester och de har så sköna dagar, hönsen. De går ute i princip hela dagarna och pickar och fixar. Och vi håller på att utöka hönshuset lite, målar och fixar så att vi får drygt tre kvadratmeter till att ha höns på. Det blir bra när det är dags för småpycklingarna att flytta ut i hönshuset! De ska bo separerade första tiden, vi får se när vi släpper ihop dem. De måste bli större eftersom de inte har någon mamma som skyddar dem mot eventuella dumma äldre höns.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *