Drömsemester = Att få träna hund

150714_balansen

150714_krossstevewick
Kross, Steve och Wick!

Förra sommaren satt jag med två skadade tävlingshundar, en pyttevalp och en pensionär. Det var så förfärligt tråkigt att jag avbröt min semester och började jobba mitt i tristessen. Den enda, enda, enda önskan jag har haft inför årets semester har varit ATT FÅ TRÄNA HUND! Jag skiter i om det spöregnar, eventuella mygginvasioner och annat som normalt funtade människor betraktar som smolk i bägaren. Bara jag får träna hund! 😀

Första semesterveckan har passerat och nog har vi fått träna lite alltid. Så himla roligt! Jag sliter med slalomet och är just nu rätt frustrerad över det. Jag tycker inte att jag behärskar metoden riktigt (2 x 2) och jag får känslan av att jag valt en för mig krångligare väg än nödvändigt. Men jag ger inte upp ännu!

Andra bitar går och känns bättre. Jag har börjat köra korta kombinationer med Steve och jävlar i min låda vad kul han är! Han är SÅ följsam och duktig, en jättehäftig känsla att springa med honom. Kontaktfälten på balansen känns bra, vi har många pusselbitar kvar där men det känns som att vi är på god väg. Just nu jobbar jag mycket med stadgan på kontaktfältet. Han går som bäst om jag är bakom honom, så nu har jag börjat arbeta med att springa förbi. Rolig träning, men han tappar fart när han slår på sin koncentrerade approach när det gått fel ett par gånger på raken. Det kommer släppa med större säkerhet, så det är bara att jobba på. 🙂

Häromdagen regnade det som sjutton så Fia och jag hyrde en timme i Hundsportcentrumet. Så vansinnigt lyxigt och mysigt. Passade på att träna hinder jag inte har hemma, som platta tunneln till exempel.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Malin skriver:

    Hojta om du vill ha hjälp m slalomen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *