Välkomna, fina fårflickorna!

150822_faren_djungel

Ända sedan vi flyttade ut hit har jag varit sugen på att skaffa får igen. Nu var det äntligen dags! Hade egentligen tänkt vänta till våren, men Eva fick mig på bättre tankar. 😀 Sedan gick allt i en rasande fart. I går körde jag hem fem små söta fårfröknar till vår trädgård. De ska få gå här första tiden, för den är alldeles överprunkig med mat. Vi har varit lite lata med gräsklippningen i år … 😀 Sedan blir det hagar nere på byn som gäller.

De är urgulliga! Två vita, en fläckig (hon ska heta Yolo) och två bruna. De har spatserat runt här hemma och undersökt sitt nya hem ordentligt. De verkar nöjda hittills. De äter, skiter, idisslar och sover.

Colliesarna är mycket förtjusta i denna idé! 😀 Har delat av med kompostgaller så de får nöja sig med glimtar av fårkanalen när de är nära. Upplever dock inte att de är så fixerade jag som trodde att de skulle bli. Kanske blir annorlunda när de fått puffa på dem. Men de är nog också lite vana redan vid att ha djur hemma de vill valla på men inte får hänga med hela tiden, i och med hönsen.

150822_yolo
Söta Yolo i mitten! <3 150822_vidgungan
Gungan vart intressant …

150822_far_inpa_knuten
Snacka om får ”inpå knuten”! 🙂

150822_vita_lammen

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Annette skriver:

    Så kul, grattis! Vi har ju precis skaffat oss kycklingar och unghöns, och den första har börjat värpa nu. Nästa dröm på önskelistan är just får till våren 🙂 Vilken ras valde ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *