Uppslukad av Steves vallning

150929_farflytt
Oskar, Flaxa och jag flyttade med gemensamma krafter fåren till nya hagen.

150929_vallning
Duktig Steve håller fåren till mig när jag ska dokumentera! <3.

150929_hagen
Nya, stooora hagen! 🙂

150929_gladafar

150929_vilar

150929_lektionshoseva
På drillning hos Eva Karlsson!

Å, vi har ju så roligt i fårhagen, Steve och jag! Jag blir helt uppslukad och vill inget annat än att valla! Agilityträningen får stå tillbaka för tillfället, vill fånga sista tiden innan betet tar slut och vi får mindre utrymme att valla på. Tjejerna går ju i sin större hage nu, och det är så kul att valla där! Vi tränar på rena flankeringar, stoppen, driva, fösa … Att orka stanna kvar fast jag viftar med armen och signalerar att han ska sticka egentligen och lite sådär. Nu låter det kanske som att jag tränar vallning flera gånger om dagen, men ett-två 5-10 minuter långa pass var tredje dag blir det ungefär. Både Steve och jag behöver vila skallen mellan passen och dessutom så ska man tydligen jobba också … höstmörkret begränsar oss en del men det är nog inte så dumt. Så det inte blir för mycket! 😉

Steve är verkligen så himla ROLIG och tacksam att träna! Hela tiden öppen i skallen och vill förstå, göra rätt – samtidigt som han är sådär härligt unghundsivrig. Vi varvar den egna träningen med att ta lektioner tillsammans med Elin och Lyssa av världens bästa Eva. Av henne får vi läxor att träna vidare på till nästa lektion. Så himla bra! Han är verkligen lydig och uppmärksam, så roligt det kan vara att träna hund när man har en så fin kille. :heart:

Fårflickorna verkar trivas riktigt fint i stora hagen som de har gått i två veckor i nu. De äter, äter och äter … 😀 Får rätta till elfårnätet då och då för att det rasat på något ställe eller någon gren ligger emot, men mest beror det på slarvig uppsättning och överlag står det mycket bättre pall än jag trodde. Det lönade sig verkligen att köpa den sorten som har vertikala plaststag som gör det mindre hängigt och mer stabilt.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Pup skriver:

    Det är roligt att se dina fina bilder Anna och att Steve är så duktig! Njuuut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *