Gubben blev Kola och alla sussarna värper

Nu har alla hönsen namn! Vissa har jag fått värka fram länge, andra kom på direkten, som till exempel Fail och Steffen. Gubben har bytt namn till Kola. Gråa queen silvian har fått namnet Frost. Fina har bytt namn till Maggan och hennes två storgumpade vänninor heter Gittan och Bettan. 😀
De värper förresten alla tre nu, Maggan, Bettan och Gittan. Maggan började ju värpa redan vid 20 veckor, sedan dröjde det ytterligare 10 (!) innan Bettan och Gittan hakade på. Vi får oftast två ägg om dagen. En gång har vi fått tre, men det var nog ett undantag än så länge. Det är en fantastisk känsla att få plocka in färska ägg och se äggkartongen fyllas så sakteliga. :hjarta: En känsla av rikedom!

Annars är det väldigt fint med hönsen nu. De har landat lite i sin flock och sussarna hackar mindre på småttingarna – vilket säkert har att göra med att de börjar bli stora. Askas slör och kam skvallrar om att hon snart kommer att börja värpa. Wow!

Kylan är här och vi prövar oss fram lite med temperaturen i hönshuset. Jag vill hålla det över nollan med tanke på vattnet, men också med hänsyn till Steffen och Hönapönan som inte har den varma fjäderdräkt som resten faktiskt har. Som kallast har vi haft 4 minusgrader, och då har tempeteraturen med hjälp av värmelampor legat på runt 5 plusgrader i hönshuset. Nu är det lite varmare igen, verkar hålla sig över nollan.

Vi har varit på hönsmarknad och det var roligt! Vi köpte inte med oss något men jag fick en ny ras att sätta upp på önskelistan – Öländsk dvärghöna. Jag blev väldigt förtjust i dem! Jag har insett att jag ska hålla mig lite lite mindre höns i och med att vårt hönshus är ganska trångt. Sussexflickorna är verkligen gigantiska i jämförelse med de mindre!

151018_sota
Fina Sota 🙂

151018_sussarochhonaponan
Några av sussarna och så lilla Hönapönan 😀

151018_kola
Gubbens nya namn är Kola 🙂

151018_sotaspringer
Sota i full fart! Hon springer faktiskt ifrån Steffen, som börjar bli lite pilsk … 😀

151018_sussexarnahundgarden
Maggan, Bettan och Gittan är helt GALNA i att krafsa bland löven i hundgårdarna. De kan vara där i sex, sju timmar i sträck och blir skitsura när jag försöker få in dem i hönsgården igen 😀

151018_steffenstyruppbrudarna
Sota och Aska har en argumentation om något (kolla Askas nackfjädrar!) och Steffen kommer och ”styr upp saken”.

151018__steffengal
Alltså … lol! Snacka om att ta i från tårna när han gal …

151018_steffengal2
KUCKELIKUUUUUU!

151018_fail_spotted
Fail är så VACKER med sin färg ”spotted”. Wow!

151018_honaponanposerar
Dumeridum dum dum här går jag och är snygg …

151018_fail
Fail <3 151218_aska
Aska!

151218_frost
Frost 🙂

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Angela skriver:

    Hjälp! Det är ju skönheter som traskar omkring i Smaradiset! Ska bli kul att höra vad Leon tycker – han har ju inte sett dem sedan bebisstadiet när boendet var inomhus i köket 😉 Försök ta många bilder 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *