Nä, men om man skulle ta å blogga dårå …

160320_steve

Alltså – bloggandet!? Vad hände? Jag tycker ändå jag höll i formatet länge efter att många gett upp och helt vänt sig till sociala medier för att berätta vad som händer. Vi är fasen inte många kvar i den kretsen jag följt i alla fall. Och nu är jag knappt en av dem heller, jag har aldrig bloggat så här sällan som senaste månaderna.

Mycket handlar det väl om att jag varken tränar eller tävlar hund som förr, och det är ju främst det denna bloggen handlat om. Men vardagen består ju och hundarna är lika centrala i mitt liv som de alltid varit. Det är klart, det är inte lika uppseendeväckande och spännande att blogga om vardagens små ting som i början när jag skrev om hundlivet. Trots allt har jag ju haft både hund och hundblogg i snart sjutton år.  SJUTTON ÅR, kan det stämma? Ja … 1 augusti 1999 skrev jag mitt första blogginlägg, fast det är klart – då kallade man det inte blogg. Dagbok på nätet, eller ”reload” hette det ett tag. ’

Ila fattas oss förstås. Hon var liten, sov mycket på slutet och gjorde kanske inte så mycket väsen av sig. Men hon lämnade ett stort tomrum. I mångt och mycket är det skönt att slippa oron, rädslan och ångesten över hur hon mår, när hon ska få nästa magattack, kommer vi att hinna in med henne … men det är ju inte den biten som varit den överhängande i livet med henne. Utan alla roliga år och allt fantastiskt vi varit med om ihop. Livet jag levde med henne vid min sida. Mycket nostalgi blir det.

Anywhooooooo! Vi mår bra! Hundarna mår bra, hönsen och fåren mår bra och jag tränar vallning med Steve när tillfälle ges. Jag längtar till större utrymme, men det är ändå fantastiskt att kunna träna alls så här års! Man kan göra myyyyycket även i små hagar, det är egentligen bara fantasin som sätter stopp.

Titta vilka glada, busiga får jag mötte för ett tag sedan när jag skulle vattna dem. Har ni sett så sött?

160320_honshuset
I morgon har vi varit hönsägare i ett år. Jösses, det känns svårt att föreställa mig ett liv utan de där tokiga små tvåbeningarna faktiskt. Det är verkligen en hobby som växt sig på mig med stormsteg!

Hönshuset har byggts ut i tre omgångar, så nu ser det ut som ovan. Jag har 19 stycken, fast två av dem är kalkoner (fråga inte!) … och kläckaren, den går varm …

Jag skriver och lägger upp mycket foton och filmer om hönsen på Instagram, om ni vill kika där. Har även en Facebooksida, Hönssonligan.

Hönseriet är roligt för det kräver inte speciellt mycket jobb, men ger väldigt mycket tillbaka. Mycket mer än vad jag någonsin hade kunnat gissa! Jag har hållit mig ifrån att skriva om det här på sistone, för det kändes som att intresset kanske var rätt svalt från er läsare … ja om det finns någon kvar där ute, haha!

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Fanny skriver:

  Jag läser bloggar, och blev glad av att se att du hade skrivit. Ser fram emot att följa din och Steves vallningsresa!

 2. Maria skriver:

  Jag är inne på din blogg nästan varje dag och blir alltid glad när jag ser att du skrivit ett nytt inlägg. Tycker att det är kul både med hund och hönsinlägg 🙂

 3. Åsa o toktassarna skriver:

  Jag läser också din blogg (och jättemånga andra bloggar!) fortfarande. Och bloggar själv, mycket hellre än sociala medier faktiskt… KompletteringsInstagram för vardagsbilder bara.

 4. Lillian skriver:

  Jeg savner mange av de som heller oppdaterer i sosiale medier som FB og Instagram og slikt. Det er på langt nær så koselig som å lese blogger. I en blogg kan en bla tilbake og mimre over gamle innlegg, blir ikke det samme andre steder. Jeg har blogget i mange år, og innholdet har endret seg litt gjennom tidene. Men noen ganger er ikke fantasien og lysten til å skrive noen ord der, andre ganger kan en skrive lange innlegg med mange bilder. Jeg blogget på bloggtown.se, men plutselig så ble alt bare borte og stedet fantes ikke lenger. Da blir en litt lei når valpedagbøker fra mange kull bare poff så er alt vekk.

 5. Malin skriver:

  Jag läser din blogg ju så minst en läsare har du.
  Mvh Malin :pompoms:

 6. Anna skriver:

  Jag läser också! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *