Annatrans

annasteveflaxaila

Jag heter Anna Müller, är född 1980 och är hundägare sedan 1999. Jag föddes i Kortedala i Göteborg men är uppvuxen i Gråbo, Lerums kommun. Mellan 2002 och 2012 bodde jag och Oskar i lägenhet Upplands Väsby. Vintern 2012 flyttade vi till Knivsta, där vi hyrde ett hus på en får- och nötgård. Sommaren 2013 köpte vi eget hus i Smara, strax utanför Edsbro (norr om Norrtälje).

Jag tillbringade nästan hela min barndom och tonårstid i stallet (Gråbo Ridklubb dit mamma och pappa tog mig när jag var 6 år gammal för att börja rida på ridlektion. Senare hittade jag som medryttare i Stall Ramhage, numera Greyboo Ranch). Jag älskar fortfarande hästlivet men fann det svårt att kombinera med hunderiet när jag väl började nörda ner mig i tävling och träning av hunden.

MITT HUNDINTRESSE
Intresset för hund väcktes tidigt och jag lånade grannskapets jyckar så fort tillfälle gavs. Jag och kompisen Malin, då runt 9 år gamla (1988-89), arrangerade faktiskt hopptävlingar med priser och allt hemma på gräsmattorna i Lekstorp. Visserligen visste vi inget om agility alls då (det gjorde väl knappt någon annan heller), och det liknade väl mer hästhoppning och förarna hade sina hundar kopplade och hoppade hindren själva… men kul hade vi!

Många var skeptiska när jag som nybakad student deklarerade att jag nu skulle bli hundägare (fick inte ha hund hemma, så flyttlasset gick redan dagen efter studenten – och hem igen ett halvår senare men det är en annan historia) och folk ojade sig över att jag skulle bli så bunden och ofri. Jag har aldrig någonsin ångrat mitt val!

 

MINA HUNDAR

  • Dvärgpudel Boris (1999-2014) var min första hund.
  • Ila (2003-2016) var min andra hund och även andra dvärgpudel.
  • Flaxa (2006-) är min första border collie.
  • Jag tog en kull på Flaxa och sparade en valp: Flicka (2009-2010). Flicka blev min första hund som jag tvingades ta bort, blott 8 månader gammal, då hon drabbades av kraftig epilepsi.
  • Efter Flicka kom pudeln Pepp (2010-) in i familjen. Tyvärr visade det sig att han inte hade fysik till att köra agility så han flyttade våren 2011 och blev aktiv sällskapshund hos en familj.
  • Ett par månader efter att Pepp hade flyttat kom border collien Kitty (2011-2014) in i vår familj. Kitty fick tyvärr somna in i juli 2014, på grund av hennes mentala problem.
  • I juni 2014 kom border collien Steve (2014-) in i vår familj!