Main

december 07, 2008

Stora Stockholm: INT hoppklass 3


08-12-07 Stora Stockholm INT ho3 from Anna on Vimeo.

Här halkar Flaxa mycket mer än i första loppet! Synd med däcket där, har varit med om att hon missar däcket ett par gånger nu så jag tog tillbaka. Sedan är jag otydlig mot slalom och hon tar det som att hon ska till tunneln = disk. Sedan blir det tokflams i slalomet men det är inte något vi har problem med i vanliga fall så jag körde bara på. Duktig tjej ändå!

Stora Stockholm: INT agilityklass 3


08-12-07 Stora Stockholm INT ag 3 from Anna on Vimeo.

Ett härligt lopp där vi båda jobbade hur fint som helst! Jag handlar lite lamt (=inte alls) på ett ställe och vi diskar oss direkt som ett kvitto på det... men men, duktig vovve!

Är mycket nöjd med fin fart, inga rivningar och ett härligt tryck och väldigt samarbetsvillig Flaxa!

oktober 25, 2008

Västerås: Agilityklass 3


2008-10-25 Flaxa agilityklass 3 Västerås from Anna on Vimeo.

Starten var tajt och lurig och allt gick skitbra, väldigt nöjd med Flaxas tajta wrap runt tvåan, men sedan tog hon ett hinder istället för slalom. Nu kanske jag är hård, men jag tycker att hon flickar ifrån mig där. Jag har tittat på situationen i slowmotion och jag visar INTE det hindret. Det står där, men jag visar det inte, jag visar mot slalom. Det jag skulle kunna gjort bättre vara att placera mitt framförbyte närmare slalomet, nu tar hon något hon ser eftersom hon inte ser vad jag menade. Om jag hade gått längre ned hade det blivit tydligare. Nog om det.
Jättefin gunga, jättefina kontaktfält på både A och balans! Härligt!!!!!

Jag såg slalomfällan innan långhoppet. Men jag tyckte att jag var tydlig när jag körde - vilket jag nog får dementera när jag tittar på filmen. Med facit i hand hade jag gått längre åt vänster och varit ännu mer tummen i ögat, hon har ju ett fruktansvärt sug in i slalom...

Och vad som händer efter a-hindret.... Hon tror att jag ska bakombyta. Där hade jag behövt backa upp o inte hålla henne i handen över hindret som jag gör.

Skitnöjd med passagen direkt efter det, in i rätt tunnelingång där. Och så en galant balansgång på det. Härligt trots lopp allt!

Men... det är en jobbig känsla att hon flickar iväg, även om det säkert inte är så att hon gör det egentligen utan det är jag som placerar mig och rör mig klumpigt.

I morgon så jäklar!

Västerås: Hoppklass 3


2008-10-25 Flaxa hoppklass 3 Västerås from Anna on Vimeo.

Hopploppet kändes fint och i hand. Hon petade ned en oxer med typ en bakklo, det var ju attans. Sedan var hon på väg att flicka iväg mot långhoppet vilket jag inte såg utan hade börjat förbereda svängen på aktuella hindret. Det medförde att hon missade det när hon väl släppte långhoppet och såg mig. Hon svängde för tidigt och jag valde att bara köra på. Dumt kanske men det kändes så bra i övrigt så jag ville bara ösa in i mål. Duktig Flaxa!

september 21, 2008

Stockholm Södra: Hoppklass 3


2008-09-21 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

Tråkigt med långhoppsrivningen - vi får ofta fel på det! Måste träna! Sedan tyckte Flaxa att däcket såg helt koko ut och jag körde bara på. Verbala vänsterkommandot i tunneln satt som en smäck, sedan blev det struligt på slutet där hon var för vid och jag hamnade fel. Hur som helst kom jag i mål med ett asgarv, vad annat kan man göra åt denna galna, roliga lilla hund? Hon ger järnet och tycker hon är världsbäst - nu ska jag bara lära mig köra henne bättre och bättre.

Jag är väldigt nöjd med andra framförbytet efter det missade däcket, där gör jag för en gångs skull armbytet offensivt och i god tid och får en fin linje in i tunneln. Jag är duktig på att fega i sådana situation för att jag tror att jag ger henne arbetsro... ;)

Stockholm Södra: Agilityklass 3


2008-09-21 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Gud vilken härlig känsla det var i det här loppet, fram till strulet vid balansen. Inte klokt alltså, jag var jätteoffensiv och jobbade som en galning och det gav resultat. Passagen slalom - platta var grym men vi löste det riktigt bra. Oj vad härlig känsla. Sedan blev det strul, men vad gör det när man har världens ballaste hund? :-D

september 13, 2008

Österåker: Hoppklass 3


2008-09-13 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

Nu blir jag faktiskt lite irriterad. På mig själv! Flaxa är skitduktig men jag kör som en kratta. Vad tröttsamt! Men som sagt, Flaxa är duktig. Måste skärpa upp mig och fokusera bättre. :-)

Österåker: Agilityklass 3


2008-09-13 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Jäklar vilket häftigt lopp! Vi fick femton fel men vi jobbade som galningar och Flaxa var skitduktig. Jättebra balanshinder och riktigt hörsam Flaxa. Banan var svår och jag valde ett handlingssätt mellan gungan och a-hindret som inte så många tog. Tyvärr är inte Flaxa tränad på uppfart på gungan så där fick vi fel annars fungerade den biten asbra och vi fick kanonbra linje. Jättenöjd med loppet! Så himla härlig fart på balansen, hon hinner inte stanna men gör ett försök. Helt ok när hon har den farten tycker jag, hon galopperar i full fart hela vägen.

september 07, 2008

Åtvidaberg: Hoppklass 3


08-09-07 Flaxa hoppklass from Anna on Vimeo.

Skitnöjd med starten! Sen får jag till början på en riktigt, riktigt snygg wrap men tappar lite och så disk. Väldigt nöjd med hur hon läste mig där dock, skickade verkligen hinderstödet! Härligt. Resten gick bra förutom en threaddle som vi bommade, mitt fel. Duktig Flaxa!

Åtvidaberg: Agilityklass 3

Bra kontaktfält men annars flamslopp som enbart berodde på mig. Jag orkade inte hålla ihop riktigt. Flaxa var duktig! Disk.

september 06, 2008

Väsby: Hoppklass 3


08-09-06 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

En fantastiskt rolig bana där svårigheten framförallt låg i den höga farten och raksträckorna. Vobblande hundar göre sig icke besvär, liksom. Flaxa var skitduktig, toksprang på linjen jag gav utan att flicka. Är mycket nöjd med mitt handlingsval i slalom där jag tryckte henne efteråt. Fungerade skitbra. Tyvärr en rivning som jag får ta på mig, stod och blockade fel väg för länge efter platta tunneln. Skulle kutat där istället. Vår tid hade gett en andraplats utan femman! Wee! Härligt lopp. Duktig Flaxa!

Resultatlistan hittar ni här!

Väsby: agilityklass 3


08-09-06 Flaxa agilityklass 3 (cert & vinst) from Anna on Vimeo.

Banan kändes tajt och största svårigheten var helt klart att få in hunden i slalom efter en rak tunnel riktad mot A. Jag gick in och körde tokoffensivt och hade tummen i ögat på Flaxa. Hon var dock följsam och kändes som vanligt igen! Vi nollade med ett bra, tajt lopp och fick bra tid som höll sig så bra att vi VANN hela klassen! Jösses vilken grej! Sjukt kul. Cert och sm-nolla/pinne. Härligt!


Resultatlistan hittar ni här!

augusti 30, 2008

Eskilstuna: Hoppklass 3


Ah! Gick in med världens revanschlusta och ett jävlar anamma. Det fungerade! Förutom en rivning av långhoppet var vi felfria och dessutom med en läcker tid. Jag var sen vid ett tillfälle och fick improvisera med bakombyte men det blev väldigt bra ändå. Kul! Skönt avslut. Folk runt om undrade vad sjutton det var med Flaxa i agilityklassen. Ja du, det undrar jag med. Hursom avslutade vi dagen bra, känns mycket skönt! Frimärkssamlingen får vänta lite till.

Eskilstuna: Agilityklass 3

Men herre gud i himmelen! Vilket katastrofalt lopp! Flaxa var absolut hopplös och lyssnade INGENTING på min handling. Har aldrig varit med om maken till hemskt lopp. Jag bröt mitt i, gick av banan och stoppade in henne i buren. Jösses! Nä, men frimärkssamling any one?

augusti 24, 2008

Bro-Håbo söndag: Hoppklass 3


08-08-24 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

AHHHHH! Hundjäkeln sprang bakom ryggen på mig för första gången i historien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vad hände????
Resten av loppet var bra och härligt, duktig tjej.

Bro-Håbo söndag: Agilityklass 3


08-08-24 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Här var det tummen i ögat hela loppet, och det verkar vara det som krävs nu för att få runt oss i ett lopp. Tyvärr en rivning men annars ett bra lopp där jag jobbade som en stucken gris genom hela banan. Haha, var helt slut efteråt!
Hon var seg ner på a-hindret men till slut gick hon ner.
Nä, men ett fint lopp med bra driv, mycket nöjd.

augusti 23, 2008

Bro-Håbo: Hoppklass 3


08-08-23 Hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

Hopploppet kändes bättre även om Flaxa inledde det med att för första gången vara olydig på plan! Hon sket i min handling och körde eget race. Mycket ovanligt! Sedan kändes det bra och vi gjorde ett helt okej lopp med en utsvävning på upploppet. Tokiga lilla hund. Vi har lite att jobba på, hehe.

Bro-Håbo: Agilityklass 3


08-03-24 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Bra kontaktfält men annars var det ett rätt kasst lopp. Felande länken är att jag tror att hon är mer följsam än hon är just nu. Vi måste verkligen träna ihop oss, vi jobbar på varsitt håll nu. Ingen rolig känsla men jag är egentligen inte förvånad alls me tanke på vad vi fokuserat på senaste månaden. Spottar i nävarna och tar nya tag nu. Jag vet att vi kan, måste bara hitta tillbaka till den där känslan igen. :-)

juli 24, 2008

Knivsta: hoppklass 3


08-07-23 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

En jättelång inkallningsstart med slalom klockan 8 som slut. Gick finemang, sedan placerade jag mig fel och diskade oss när Flaxa tog linjen jag felaktigt visade. Ingen höjdarlopp men det tar jag på mig fullt ut. Flaxa jobbade fint efter de dåliga förutsättningar hon fick.

juli 23, 2008

Knivsta: agility 3


08-07-23 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

En konstig bana med inga linjer alls. Kanonkontaktfält! Skitnöjd med dem. Loppet var felfritt till näst sista hindret då jag inte lyckades ge linjen och Flaxa drog på sig en vägran. Utan den hade vi vunnit! Duktig Flaxa, härliga kontaktfält som sagt. Lyckades faktiskt ta en sm-pinne med fjärdeplaceringen. Mycket nöjd med att jag på raksträckan innan långhoppet kunde springa på allt jag kunde för att visa linjen utan att hon slarvade med hoppen. Duktiga lilla hund!

juli 20, 2008

Värmlandshoppet söndag: hopp 3


08-07-20 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

Jag var nonchalant i första svängen och tappade Flaxa: disk. Sedan körde vi ett KANONLOPP med hög fart och ändå okej svängar. Jag fick till en sväng som många misslyckades med, threadlen uppe i hörnet efter platta. Jag lyckades ta mig till rätt position för serpentinen trots att man bakombytte på första hindret och därmed var en del efter. Vi hade absolut landat topp tre om vi inte hade diskat oss, jag klockade loppet på filmen. Fan vad häftigt!!! Min duktiga lilla hund!

juli 19, 2008

Värmlandshoppet lördag: agility 3


08-07-19 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Jag höll inte ihop och orkade inte jobba hela vägen. Blir besviken på mig själv som gör så. Men- kontaktfälten var asfina på alla tre hindren. Jag tror vi har hittat tillbaka. Skönt, var riktigt orolig där ett tag. Disk.

Värmlandshoppet lördag: hopp 3


08-07-19 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.


Ett fantastiskt kontrollerat och bra lopp där allt stämde. Pushen på slutet kunde varit bättre men man kan inte få allt. Mina handlingsval var helt rätt och Flaxa skötte sin del av jobbet med bravur! Underbar känsla!
Vi slutade på en fantastisk tredjeplats i detta stora (159 startande) startfält med hela Sveriges elit närvarande. Wow! Certet togs av norska ettan verkar det som men ingen är säker. Hur som var det ett fantastiskt lopp och en kanoninsats. SÅ GLAD!

Resultatlistan ser ni här!

juli 18, 2008

Värmlandshoppet fredag: agility 3


08-07-18 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Jag hade ett enda mål med loppet: kolla Flaxas kontaktfält. Kände mig lugn innan. Skulle hon inte göra dem skulle jag göra om göra rätt och sedan gå av banan. Ahindret kom först. Det gjorde hon ok, stoppade men inte 2 plus 2 vilket jag inte kräver heller. Sedan gungan, tvärstopp och två plus två. Sedan balansen, full galopp hela vägen och stopp två plus två. Hon fick stå länge, vi var diskade. Skitnöjd! Allt emellan var rätt kaos, men det viktiga fungerade och jag känner ni oerhört lättad och glad!

Värmlandshoppet fredag: hopp 3


08-07-18 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

Starten var utslagsgivande. Många hundar drog iväg trots tydlig handling. Valde ändå den mest risky vägen för jag ville känna om jag kunde hålla henne så hårt. YES det blev jättebra. Men vad jag fick jobba. Sådär skulle jag behöva jobba hela tiden för sedan slarvade jag en del och då tappar jag iväg henne. Hon gick snabbt och fint och på riktigt bra tid men tyvärr gjorde jag ett idiotiskt oplanerat framförbyte som drog på oss en rivning, sen en till. Helt mitt fel. Fick till flera tajta svängar! Härligt. Utan rivningarna hade tiden räckt till tredjeplats av 151 starter! Kaxigt eller? Slog VÄLDIGT många bra hundar i tid, gud vad roligt!

Värmlandshoppet torsdag: agility 3


08-07-17 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Starten var klurig men jag valde rätt handling och fick till det riktigt bra. Sedan gick det åt pipsvängen. Hon sprang av samtliga balanshinder utan att ha kontakt med mig. Katastrofalt. Upploppet bestod av en enorm oxer och en mur och trots hög fart gjorde hon två fina hopp över dem. Muren kände jag att hon tvekade inför men jag tryckte på och hon tog den. Skönt!

juli 17, 2008

Värmlandshoppet torsdag: hopp 3


08-07-17 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

Inget höjdarlopp. Flaxa gick ur slalom precis som halva startfältet gjorde. Sedan missbedömde hon långhoppet och hoppade av tre meter för tidigt. Vi måste träna långhoppet! Sedan gick det åt pipen när hon drog på slalom. När ska jag lära mig att Flaxa gillar slalomet och se de hinderfällor som dyker upp? Glömmer alltid att hon gillar slalom lika mycket som tex tunnlar. Sedan gick det bra. MEN. Mina nya fotbollsskor var ingen höjdare att vara barfota i vill jag lova. Som att springa i såpa. Vilken miss!

juli 06, 2008

Söndag: Agilityklass 3 (CERT!!!)


08-07-06 Flaxa agilityklass 3 (cert!) from Anna on Vimeo.

Japp här är certloppet!
Trots utsvävningen vid tunneln går vi och blir tvåa! Hade vunnit utan den. (Om inte om...).
Ett skojigt lopp!!! Det är så kul att se att hon accelererar i vartenda galoppsprång, FULL FRALLA är ordet.

Vårt första cert!!!! Och det hundfan som startade sitt första lopp i augusti förra året, här går det undan!

Söndag: Hoppklass 3


08-07-06 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

SATAN I GATAN vad vi springer, SJUKT roligt med en springbana. Tyvärr slarvar jag lite lite efter slalom vilket gör att Flaxa inte tar tunneln. Sedan på slutet, placerar jag mig fel i staketet och vi diskar oss. Men förutom detta, ett sjuuuuuuuuuuukt roligt lopp med högsta växeln i!

Lördag: Agilityklass 3


08-07-05 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Ett härligt lopp där vi tyvärr får fel efter mastodontsträckan innan slalom (cirka 10 meter) eftersom hon inte orkar korta sig tillräckligt. Men förutom det finns verkligen INGET att klaga på. Hur härligt som helst och vi båda jobbar 100%!

Lördag: Hoppklass 2


08-07-05 Flaxa hoppklass 2 (vinst!) from Anna on Vimeo.

Ett härligt lopp utan några frågetecken alls! Jag jobbade som fan och det gjorde Flaxa också, vad mer kan man begära?!