Main

december 22, 2008

Tre filmer från träningen igår

Flaxa gick jättefint! Mycket nöjd, det känns som att vi kör ihop oss bra nu trots att vi bara kommer iväg och tränar en gång i veckan. Hon är en härlig tjej!


08-12-21 Ridhusträning Flaxa from Anna on Vimeo.


08-12-21 Ridhusträning Flaxa from Anna on Vimeo.


08-12-21 Ridhusträning Flaxa from Anna on Vimeo.

december 15, 2008

Två filmer från helgens träning


2008-12-14 Agilityträning from Anna on Vimeo.

Jättenöjd med passagen när vi passerar tunneln (två hinder innan däcket), mitt handlingsval (ett utdraget framförbyte) fungerade SÅ bra där!!! Härligt!


2008-12-14 Agilityträning from Anna on Vimeo.

Jättehärlig fart och attityd på kontaktfälten!

december 07, 2008

Flaxa hälsar på mjukishund


08-12-07 Flaxa hälsar på mjukishund from Anna on Vimeo.

Jag tycker hon borde förstått fort att det inte var en riktig, den luktade ju inte hund... ? Men nej då, hon fortsatte med sina hälsningsritualer och sniffade och höll på... fick inte med på filmen tyvärr, men vid ett tillfälle pussade hon den i örat...

Stora Stockholm: INT hoppklass 3


08-12-07 Stora Stockholm INT ho3 from Anna on Vimeo.

Här halkar Flaxa mycket mer än i första loppet! Synd med däcket där, har varit med om att hon missar däcket ett par gånger nu så jag tog tillbaka. Sedan är jag otydlig mot slalom och hon tar det som att hon ska till tunneln = disk. Sedan blir det tokflams i slalomet men det är inte något vi har problem med i vanliga fall så jag körde bara på. Duktig tjej ändå!

Stora Stockholm: INT agilityklass 3


08-12-07 Stora Stockholm INT ag 3 from Anna on Vimeo.

Ett härligt lopp där vi båda jobbade hur fint som helst! Jag handlar lite lamt (=inte alls) på ett ställe och vi diskar oss direkt som ett kvitto på det... men men, duktig vovve!

Är mycket nöjd med fin fart, inga rivningar och ett härligt tryck och väldigt samarbetsvillig Flaxa!

november 30, 2008

Härlig agilityträning

Flaxa och jag har verkligen legat på latsidan när det gäller agilityn. Bävade därför lite inför dagens träningspass, förväntade mig en utflippad och olydig liten agilitydjävul... men icke! Hon gick jättejättefint, lyssnade helt suveränt på mig och ... ja var den perfekta lilla agilityhunden helt enkelt! Den du!


08-11-30 Ridhusträning Flaxa from Anna on Vimeo.


08-11-30 Ridhusträning Flaxa from Anna on Vimeo.

Jag är jättenöjd med serpentinen på film 2, det blev riktigt bra i den situationen.
Det känns verkligen bra inför Stora Sthlm nästa söndag! Härligt!

Ila-rapport i filmformat


Okej det här kräver tydligen lite förklaring.... ;) Ljudet i slutet, som jag inte klarar av, är alltså en golfboll som slås iväg. Och det är ett pålagt ljud så jag har inte gjort en ljudupptagning ;).
För att göra det ännu besvärligare så tuggar Ila precis innan golfljudet...

november 03, 2008

Nu blir det extra... och lite film

Jajamen! Extra pixelbredd för en extra bra blogg med extra bra foton!

Här nedan är Flaxas och min prestation i Folksamtävlingen i fredags. Det var sjukt kul att köra henne på matta - hon hann ju inte så långt... Tycker vi skötte oss bra, inga rivningar och härligt tryck.
Raketrampen på gungan var det många som gjorde, vet inte varför hundarna missförstod den så gravt.


08-10-31 Folksamtävling Flaxa agilityloppet from Anna on Vimeo.08-10-31 Folksamtävling Flaxa hopploppet from Anna on Vimeo.

oktober 29, 2008

Flaxa provar balansplattan

Flaxa har inte varit sådär jätteintresserad av plattan. Jag har försökt ta upp henne ett par gånger men hon har tyckt det varit jobbigt och har känt att jag blivit irriterad - om pudlarna kan lära sig så snabbt ska väl en jäkla smart border collie kunna lära sig det?

Men idag bestämde jag mig för att börja om. Istället för godis tog jag fram en riktigt rolig leksak, för jag vet att hon går igång som bäst på kamplek. Och ut med plattan i vardagsrummet, toan känns klaustrofobisk redan med småpudlarna.
Och ta mig tusan! Efter tre repetitioner fattade hon och började tycka att det var jätteballt! Gullungen!

Se film nedan!


08-10-29 Flaxa provar balansplattan from Anna on Vimeo.

Visst är hon duktig?

oktober 26, 2008

Boris balansplattarevansch

Bakom Boris misslyckade balansplatta låg naturligtvis handhavande fel.

1) Fel placering av godisen, han stirrar sig så blind på den att han anpassar sin kroppsvikt efter att den ligger på golvet nedanför honom = framtung.

2) För halt på plattan, han spärrar ut klorna på ett annat sätt än Ila och får typ panik och halkar runt.

Lätt fixat. Håll korven högt och lägg på en dubbelvikt badkarsmatta på plattan så är vi hemma! Nu balanserar han som en gud!

Här är en film där jag enbart har hunnit rätta till det ena handhavandefelet, men titta vilken skillnad:


08-10-26 Boris på plattan igen from Anna on Vimeo.

(notera hur Boris stjäl korven och hur jag med berått mod skakar den ur munnen på honom... )

Balansplattan - så ser träningen ut

Har ni stått på en balansplatta någon gång så vet ni att det är lite klurigt. Och då vet ni ändå vad som försväntas av er - att hitta och hålla balansen. När man tar upp en hund på plattan så har den ingen aning av vad som förväntas av den.

Men både Ila och Boris har ganska snabbt fattat vad poängen är. Dock är det stor skillnad på dem båda - Ila har hittat sina bakben och använder dem för att trycka bakåt och kompensera när hon åker framåt. Det ser rätt ballt ut, men det var inte något hon gjorde från början utan först stod hon som Boris. Vilket osökt leder in oss på - Boris.

Han står bara där, och försöker knappt hitta balansen. Han har fattat att han kan sätta sig ner och därmed få tyngd i gumpen, men bakbenen verkar helt bortkopplade från hans medvetande. Men vi kämpar på!

Jag måste fixa så att plattan inte blir så hal! Tips på hur jag gör det lättast? Kanske skära ut en bit dörrmatta och klistra på?


2008-10-26 Boris balansplattan from Anna on Vimeo.


08-10-26 Ila balansplattan from Anna on Vimeo.

oktober 25, 2008

Västerås: Agilityklass 3


2008-10-25 Flaxa agilityklass 3 Västerås from Anna on Vimeo.

Starten var tajt och lurig och allt gick skitbra, väldigt nöjd med Flaxas tajta wrap runt tvåan, men sedan tog hon ett hinder istället för slalom. Nu kanske jag är hård, men jag tycker att hon flickar ifrån mig där. Jag har tittat på situationen i slowmotion och jag visar INTE det hindret. Det står där, men jag visar det inte, jag visar mot slalom. Det jag skulle kunna gjort bättre vara att placera mitt framförbyte närmare slalomet, nu tar hon något hon ser eftersom hon inte ser vad jag menade. Om jag hade gått längre ned hade det blivit tydligare. Nog om det.
Jättefin gunga, jättefina kontaktfält på både A och balans! Härligt!!!!!

Jag såg slalomfällan innan långhoppet. Men jag tyckte att jag var tydlig när jag körde - vilket jag nog får dementera när jag tittar på filmen. Med facit i hand hade jag gått längre åt vänster och varit ännu mer tummen i ögat, hon har ju ett fruktansvärt sug in i slalom...

Och vad som händer efter a-hindret.... Hon tror att jag ska bakombyta. Där hade jag behövt backa upp o inte hålla henne i handen över hindret som jag gör.

Skitnöjd med passagen direkt efter det, in i rätt tunnelingång där. Och så en galant balansgång på det. Härligt trots lopp allt!

Men... det är en jobbig känsla att hon flickar iväg, även om det säkert inte är så att hon gör det egentligen utan det är jag som placerar mig och rör mig klumpigt.

I morgon så jäklar!

oktober 18, 2008

Jag får låna Felix

Han var jätteball!!!!


08-10-18 Jag lånar Felix from Anna on Vimeo.

Charlotte lånar Flaxa


08-10-18 Charlotte lånar Flaxa from Anna on Vimeo.

Övning från Clean Run: Number nine (två framförbyten)


08-10-18 Träning på klubben: Två framförbyten from Anna on Vimeo.

Övning från Clean Run: Number nine (Charlotte och Felix)


08-10-18 Träning på klubben: Felix och Charlotte from Anna on Vimeo.

Övning från Clean Run: Number nine (oops sista hindret)


08-10-18 Två framförbyten och ett missat målhinder from Anna on Vimeo.

Övning från Clean Run: Number nine


08-10-18 Två bakombyten from Anna on Vimeo.

Ila går kavaletti


08-10-18 Träning på klubben from Anna on Vimeo.

oktober 15, 2008

Toppenträning med bakombytesfokus

081015.png
De röda prickarna är var vi gjorde våra bakombyten. Bakombytet ska signalera riktningsförändring, alltså gör man det där hunden ska svänga.

Fanny tipsade om en pdf med bakombytesövningar som jag skrev ut till min och Åhzas lilla träningsdate idag. Det var nyttigt och roligt, men femman gick vi bet på. Måhända var vår bana byggd tajtare (ja, det var den nog, med tanke på hur bytet blev i övning 2 och 4 efter makarontunneln) men det kändes helt koko att köra ett enkelt bakombyte mellan 3 och 4. De satt som en smäck i fel tunnelingång, hur mycket vi än slet. Bakombyte och en pull fungerade dock bra!

Jag kan INTE köra Flaxa på höger sida och vara jämsides med henne som i övning 5 mellan hinder 1-3. Hon fatherflickar ofelaktigt in framför mig och tar sexan efter tvåan. Jag har väl tränat henne så... och skulle aldrig välja att gå på den sidan om jag inte kunde ha något steg försprång, det är det enda som krävs. Men man SKULLE starta samtidigt med hunden i de här övningarna och nej... vi pallar inte det. Jag blir efter direkt. Med Ila skulle det gå!

Som sagt så blev våra byten i övning 2 (hinder 4-5) och 4 (hinder 7-8) på fel ställen om man hade byggt enligt skissen. Men på plats kändes det bäst att göra bytet där vi gjorde för hinder 6 (övn 2) och (övn 4) stod liksom inte på linje riktigt som på skissen. Jaja. Så här såg det ut:


Det mesta gick i alla fall skitbra, en riktigt intressant situation är utan tvekan i övning 3 mellan hinder 3 och 4 där hundens linje är rätt in i fel tunnelingång. Fick kämpa där. Svårigheten låg i vår fall egentligen inte i att hunden ska ta bytet och byta riktning, utan att man inte är på plats att visa vägen och det blir vobbligt fram till 4:ans ingång. Mary tog flera gånger 6:an för att Åhza inte hann.

Här är jag och Flaxa på övning 3:

Det blev verkligen inte bra mellan 5-6-7 men det svåra 3-4 gick ju fint. Med lite vobbel!

När vi tränat klart gick vi spåret med alla hundar, även Ila, och det var riktigt skönt. En härlig eftermiddag/kväll på klubben!

september 21, 2008

Stockholm Södra: Hoppklass 3


2008-09-21 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

Tråkigt med långhoppsrivningen - vi får ofta fel på det! Måste träna! Sedan tyckte Flaxa att däcket såg helt koko ut och jag körde bara på. Verbala vänsterkommandot i tunneln satt som en smäck, sedan blev det struligt på slutet där hon var för vid och jag hamnade fel. Hur som helst kom jag i mål med ett asgarv, vad annat kan man göra åt denna galna, roliga lilla hund? Hon ger järnet och tycker hon är världsbäst - nu ska jag bara lära mig köra henne bättre och bättre.

Jag är väldigt nöjd med andra framförbytet efter det missade däcket, där gör jag för en gångs skull armbytet offensivt och i god tid och får en fin linje in i tunneln. Jag är duktig på att fega i sådana situation för att jag tror att jag ger henne arbetsro... ;)

Stockholm Södra: Agilityklass 3


2008-09-21 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Gud vilken härlig känsla det var i det här loppet, fram till strulet vid balansen. Inte klokt alltså, jag var jätteoffensiv och jobbade som en galning och det gav resultat. Passagen slalom - platta var grym men vi löste det riktigt bra. Oj vad härlig känsla. Sedan blev det strul, men vad gör det när man har världens ballaste hund? :-D

september 20, 2008

Många korta och om att ligga i drag


08-09-20 Styrkepromenad med Ila from Anna on Vimeo.

Ila får vara riktigt odräglig nu för tiden, för sjukgymnasten vill nämligen att hon "ligger i drag". Ligger i drag? Ja inte som i att ligga i en korg i snålblåst som jag trodde utan som i att gå och dra i kopplet... Så så fort vi ser något som stöddiga Ila får intresse för, och det är en hel del, typ fula gubbar, katter, barn, cyklister, fula cykelkorgar etc. hetsar jag henne så att hon drar och gärna ställer sig på bakbenen... jag kommer få ett monster när den här rehaben är över... men ett välmusklat sådant i alla fall...

Filmen ovan är ett hopklipp av vår 20-minutersrunda idag. Det gäller att hitta rundor som bara tar tjugo minuter och som dessutom gärna innehåller terräng. Att bara gå på fina, plana asfalterade vägar är ingen hit. Hon ska träna balans, styrka och koordination när vi är ute och går och det krävs det lite skog för: upp och ner, rötter och stenar att kliva över.

Det var lättare att bara gå tiominutersrundor faktiskt, tjugo minuter är svårare. Idag hittade jag dock en som tog exakt tjugo minuter inklusive mossborttagning på berg (se filmen!).

Ila är fantastiskt fräsch tycker jag, har ett härligt ärtigt steg med bra frånskjut.
Vi kämpar på med övningarna och böjträningen. Nu när hon inte har bandaget kan man ju göra böjövningarna flera gånger om dagen, förut var man begränsad till när man bytte bandage en gång om dagen.

Hon ska ta många, korta promenader och det gäller att inte glömma av dem! Blir lätt att man ligger i soffan hela kvällen men icke sa Nicke - hon ska ut sex-sju gånger om dagen på kortisar.

Nu ska Oskar och jag ut på en långis med de två andra. Ila får vara hemma och vila under tiden.

september 13, 2008

Filmerna ute

Filmerna från idag är ute nu. Här är inoffklassen:2008-09-13 Flaxa inoff agility from Anna on Vimeo.

Österåker: Agilityklass 3


2008-09-13 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Jäklar vilket häftigt lopp! Vi fick femton fel men vi jobbade som galningar och Flaxa var skitduktig. Jättebra balanshinder och riktigt hörsam Flaxa. Banan var svår och jag valde ett handlingssätt mellan gungan och a-hindret som inte så många tog. Tyvärr är inte Flaxa tränad på uppfart på gungan så där fick vi fel annars fungerade den biten asbra och vi fick kanonbra linje. Jättenöjd med loppet! Så himla härlig fart på balansen, hon hinner inte stanna men gör ett försök. Helt ok när hon har den farten tycker jag, hon galopperar i full fart hela vägen.

september 07, 2008

Åtvidaberg: Hoppklass 3


08-09-07 Flaxa hoppklass from Anna on Vimeo.

Skitnöjd med starten! Sen får jag till början på en riktigt, riktigt snygg wrap men tappar lite och så disk. Väldigt nöjd med hur hon läste mig där dock, skickade verkligen hinderstödet! Härligt. Resten gick bra förutom en threaddle som vi bommade, mitt fel. Duktig Flaxa!

september 06, 2008

Väsby: Hoppklass 3


08-09-06 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

En fantastiskt rolig bana där svårigheten framförallt låg i den höga farten och raksträckorna. Vobblande hundar göre sig icke besvär, liksom. Flaxa var skitduktig, toksprang på linjen jag gav utan att flicka. Är mycket nöjd med mitt handlingsval i slalom där jag tryckte henne efteråt. Fungerade skitbra. Tyvärr en rivning som jag får ta på mig, stod och blockade fel väg för länge efter platta tunneln. Skulle kutat där istället. Vår tid hade gett en andraplats utan femman! Wee! Härligt lopp. Duktig Flaxa!

Resultatlistan hittar ni här!

Väsby: agilityklass 3


08-09-06 Flaxa agilityklass 3 (cert & vinst) from Anna on Vimeo.

Banan kändes tajt och största svårigheten var helt klart att få in hunden i slalom efter en rak tunnel riktad mot A. Jag gick in och körde tokoffensivt och hade tummen i ögat på Flaxa. Hon var dock följsam och kändes som vanligt igen! Vi nollade med ett bra, tajt lopp och fick bra tid som höll sig så bra att vi VANN hela klassen! Jösses vilken grej! Sjukt kul. Cert och sm-nolla/pinne. Härligt!


Resultatlistan hittar ni här!

augusti 31, 2008

Gammal film på Tyler och Flaxa


2007-01-14 Tyler och Flaxa myser from Anna on Vimeo.

Sjukt gulliga va?
I morgon ska vi antagligen hälsa på katterna i deras nya hem. Ska bli jättemysigt. Är så glad över det fantastiska hem som de fått hos nya matten.

augusti 30, 2008

Eskilstuna: Hoppklass 3


Ah! Gick in med världens revanschlusta och ett jävlar anamma. Det fungerade! Förutom en rivning av långhoppet var vi felfria och dessutom med en läcker tid. Jag var sen vid ett tillfälle och fick improvisera med bakombyte men det blev väldigt bra ändå. Kul! Skönt avslut. Folk runt om undrade vad sjutton det var med Flaxa i agilityklassen. Ja du, det undrar jag med. Hursom avslutade vi dagen bra, känns mycket skönt! Frimärkssamlingen får vänta lite till.

augusti 29, 2008

En verbal border collie


08-08-29 Flaxatrams from Anna on Vimeo.

I en annan del av Väsby....


Anti Gravity Boots from Oskar Falk on Vimeo.

Jag har fått låna hem Anti Gravity Boots från jobbet och dem har vi provat ikväll. FY FAN VAD ROLIGT! Garvar så jag grinar!

augusti 24, 2008

Bro-Håbo söndag: Hoppklass 3


08-08-24 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

AHHHHH! Hundjäkeln sprang bakom ryggen på mig för första gången i historien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vad hände????
Resten av loppet var bra och härligt, duktig tjej.

Vilket väder!

Jag satt och brände mig i solen igår - fy sjutton vad najs!
I dag är det ännu finare väder. Tar med mig Mr B, han vill nog träffa sina tjejer (Greta och Alice) och mingla lite.

Ila får vara hemma. Hon slutade gå på benet igår igen och det känns som att gipset glidit ner. Ni kan väl alltså gissa var jag kommer tillbringa eftermiddagen någonstans? Jaja bara att bita ihop och ta tjuren vid hornen. Nu vet jag ju varför hon slutar gå - när gipset glider iväg får hon skav och det blir otrevligt att gå på det. Det är förstås jobbigt som f-n men inget att gny om - de e bar' å åk.

Har lagt in filmerna från igår nu, skrolla neråt så ser ni. Här är inoffklassen:


08-08-23 Inoff hoppklass from Anna on Vimeo.

augusti 23, 2008

Bro-Håbo: Hoppklass 3


08-08-23 Hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

Hopploppet kändes bättre även om Flaxa inledde det med att för första gången vara olydig på plan! Hon sket i min handling och körde eget race. Mycket ovanligt! Sedan kändes det bra och vi gjorde ett helt okej lopp med en utsvävning på upploppet. Tokiga lilla hund. Vi har lite att jobba på, hehe.

Bro-Håbo: Agilityklass 3


08-03-24 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Bra kontaktfält men annars var det ett rätt kasst lopp. Felande länken är att jag tror att hon är mer följsam än hon är just nu. Vi måste verkligen träna ihop oss, vi jobbar på varsitt håll nu. Ingen rolig känsla men jag är egentligen inte förvånad alls me tanke på vad vi fokuserat på senaste månaden. Spottar i nävarna och tar nya tag nu. Jag vet att vi kan, måste bara hitta tillbaka till den där känslan igen. :-)

augusti 19, 2008

Loppen från i söndags


08-07-17 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.


08-08-17 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

augusti 15, 2008

VP-filmen


08-08-15 Flaxa blir godkänd vallhund from Anna on Vimeo.


Är helt slut! Men tänkte bjuda på filmen innan jag går och nanar.

Här är protokollet med domare Sven Sogneviks kommentarer:


UTGÅNG 17 (20) Snävar in, påverkar djuren.

UPPTAG 8 (10) Något snett.

FRAMDRIVNING 16 (20)

FÖSNING 1 (10) Hund osäker på att jobba själv. Många krokar.

DRIVNING 13 (20) Stopp. Vid sväng.

FÅLLA IN 5 (10) Flocken ett varv runt fållan.

FÅLLA UT 10 (10)

SUMMA: 70 p (hämt 41)
"Intensiv men lydig hund. Bör få mer erfarenhet av fråndrivning".

juli 21, 2008

Samtliga lopp från Värmlandshôppet

Vimeo krånglade igår men är på banan igen verkar det som. Filmerna hittar ni här!

Malin Tångrings och Jenny Damms sista uttagningslopp för landslaget 2008


08-07-20 Jenny Damm & Elvis sista landslagsuttagningsloppet from Anna on Vimeo.


08-07-20 Malin Tångring & Arwen sista landslagsuttagningsloppet from Anna on Vimeo.

Fantastiska ekipage! Jag är så glad att dessa två duktiga tjejer får varsin plats i vårt landslag - de kan utan tvekan spöa omvärlden i Finland i höst. GRATTIS Malin och Jenny!

juli 20, 2008

En liten film från en som är glad att vara hemma

Skum rubrik. Jaja. Jodå nu är jag hemma, riktigt skönt. Men det har varit fyra skojiga dagar fyllda med agility, agility och agility. Jag ska ladda upp samtliga filmer på Vimeo men tjänsten verkar koko just nu så ni får nöja er med usel you tube-kvalité om ni vill se vårt fina hopplopp från igår:

Vi kom alltså trea av 158 starter och spöade flera riktigt duktiga hundar i tid, även bland dem som fick femfelare som inte tar någon tid (rivning). Det känns så himla skoj att se att vi kan konkurrera med toppen. Titta på resultatlistan genom att klicka på bilden:

Det kommer självklart ta tid innan vi kan sätta lopp efter lopp som de rutinerade gör, men vi är på god väg och jag känner mig redan rätt samspelt med Flaxa. Nu ska vi bara ut och tävla massor och skaffa oss rutin. Och ha ROLIGT!

Värmlandshoppet söndag: hopp 3


08-07-20 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

Jag var nonchalant i första svängen och tappade Flaxa: disk. Sedan körde vi ett KANONLOPP med hög fart och ändå okej svängar. Jag fick till en sväng som många misslyckades med, threadlen uppe i hörnet efter platta. Jag lyckades ta mig till rätt position för serpentinen trots att man bakombytte på första hindret och därmed var en del efter. Vi hade absolut landat topp tre om vi inte hade diskat oss, jag klockade loppet på filmen. Fan vad häftigt!!! Min duktiga lilla hund!

juli 19, 2008

Värmlandshoppet lördag: agility 3


08-07-19 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Jag höll inte ihop och orkade inte jobba hela vägen. Blir besviken på mig själv som gör så. Men- kontaktfälten var asfina på alla tre hindren. Jag tror vi har hittat tillbaka. Skönt, var riktigt orolig där ett tag. Disk.

Värmlandshoppet lördag: hopp 3


08-07-19 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.


Ett fantastiskt kontrollerat och bra lopp där allt stämde. Pushen på slutet kunde varit bättre men man kan inte få allt. Mina handlingsval var helt rätt och Flaxa skötte sin del av jobbet med bravur! Underbar känsla!
Vi slutade på en fantastisk tredjeplats i detta stora (159 startande) startfält med hela Sveriges elit närvarande. Wow! Certet togs av norska ettan verkar det som men ingen är säker. Hur som var det ett fantastiskt lopp och en kanoninsats. SÅ GLAD!

Resultatlistan ser ni här!

juli 18, 2008

Värmlandshoppet fredag: agility 3


08-07-18 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Jag hade ett enda mål med loppet: kolla Flaxas kontaktfält. Kände mig lugn innan. Skulle hon inte göra dem skulle jag göra om göra rätt och sedan gå av banan. Ahindret kom först. Det gjorde hon ok, stoppade men inte 2 plus 2 vilket jag inte kräver heller. Sedan gungan, tvärstopp och två plus två. Sedan balansen, full galopp hela vägen och stopp två plus två. Hon fick stå länge, vi var diskade. Skitnöjd! Allt emellan var rätt kaos, men det viktiga fungerade och jag känner ni oerhört lättad och glad!

Värmlandshoppet fredag: hopp 3


08-07-18 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

Starten var utslagsgivande. Många hundar drog iväg trots tydlig handling. Valde ändå den mest risky vägen för jag ville känna om jag kunde hålla henne så hårt. YES det blev jättebra. Men vad jag fick jobba. Sådär skulle jag behöva jobba hela tiden för sedan slarvade jag en del och då tappar jag iväg henne. Hon gick snabbt och fint och på riktigt bra tid men tyvärr gjorde jag ett idiotiskt oplanerat framförbyte som drog på oss en rivning, sen en till. Helt mitt fel. Fick till flera tajta svängar! Härligt. Utan rivningarna hade tiden räckt till tredjeplats av 151 starter! Kaxigt eller? Slog VÄLDIGT många bra hundar i tid, gud vad roligt!

juli 17, 2008

Värmlandshoppet torsdag: hopp 3


08-07-17 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

Inget höjdarlopp. Flaxa gick ur slalom precis som halva startfältet gjorde. Sedan missbedömde hon långhoppet och hoppade av tre meter för tidigt. Vi måste träna långhoppet! Sedan gick det åt pipen när hon drog på slalom. När ska jag lära mig att Flaxa gillar slalomet och se de hinderfällor som dyker upp? Glömmer alltid att hon gillar slalom lika mycket som tex tunnlar. Sedan gick det bra. MEN. Mina nya fotbollsskor var ingen höjdare att vara barfota i vill jag lova. Som att springa i såpa. Vilken miss!

juli 11, 2008

Massor av filmer från igår och idag

Kolla Flaxas underbara fart och driv. Vi har SÅ ROLIGT när vi kör! Syns va?08-07-10 Agilityläger from Anna on Vimeo.
Missar korta röda tunneln och får en rivning på slutet. Annars toppen!08-07-10 Agilityläger from Anna on Vimeo.
Bättre avslutning utan rivning ;).


08-07-10 Agilityläger from Anna on Vimeo.
En rolig övning som ställde rätt mycket krav på att man hann vara på rätt ställe. För att göra det ännu svårare ;) körde jag på smallhöjd. Nej, men jag ville spara lite på Flaxa. Hon lyckas riva sista hopphindret trots att det bara är 20 cm högt :-D. Jättehärligt annars.


08-07-11 Agilityläger from Anna on Vimeo.
Ett styck kontaktfält.


08-07-11 Agilityläger from Anna on Vimeo.
Först hinner jag alla framförbyten asbra, sedan blir jag lite sen. Men Flaxa är lydig och räddar klantig matte.


08-07-11 Agilityläger from Anna on Vimeo.
En bit av någon SM-bana tydligen. Prövade både att springa som på filmen och på andra sidan. Det här handlingsalternativet var överlägset bäst för samtliga på kursen. Snabbast, kvickast och kortast vägar.


08-07-11 Agilityläger from Anna on Vimeo.
Andra handlingsalternativet. Inte alls lika smidigt. Sedan blir det en rivning som pris för en shitty serpentinhandling. Duktig Flaxa som straffar matte med fem fel när hon inte gör sitt jobb.08-07-11 Agilityläger from Anna on Vimeo.
Skitnöjd med wrapen kring hopphindret innan balansen första gången. Det är en typisk situation där jag tidigare handlat klumpigt och fått Flaxa att tro att jag gör ett bakombyte. Nu hjälpte alla i gruppen till att på banvandringen få ordning på mitt kroppspråk. Och titta så jävla bra det blev - på första försöket!

juli 09, 2008

Delning utan stilpoäng

Men å! Anneli och jag stressade till hagen för att hinna ett kort pass innan hon skulle jobba natt. Vi hade alltså extremt kort om tid. Och vad händer? Jo en av våra nya tackor som är rejält kaxig, börjar stampa i marken och skrämma slag på Otto. Otto var jättelugn och sansad och det fanns ingen anledning för henne att börja sådär. Men går det så går det.

I alla fall tog jag beslutet att vi skulle dela av tanterna i en grupp utanför fållan och tjockskallarna i en grupp. Det var lättare sagt än gjort, jag har ingen aning om hur man gör en delning smartast och hur man ska tänka. Men skam den som ger sig. Filmbevis (notera hur kärleksfullt Anneli garvar åt mig):


08-07-09 En otippad delning utan stilpoäng from Anna on Vimeo.

Delning står högt på önskelistan över saker jag vill lära mig, kan ni förstå varför?

Gjorde även en fålla in som även den präglades av lite stress och hets, men det gick hyfsat ändå.


08-07-09 Fålla in from Anna on Vimeo.

juli 06, 2008

Söndag: Agilityklass 3 (CERT!!!)


08-07-06 Flaxa agilityklass 3 (cert!) from Anna on Vimeo.

Japp här är certloppet!
Trots utsvävningen vid tunneln går vi och blir tvåa! Hade vunnit utan den. (Om inte om...).
Ett skojigt lopp!!! Det är så kul att se att hon accelererar i vartenda galoppsprång, FULL FRALLA är ordet.

Vårt första cert!!!! Och det hundfan som startade sitt första lopp i augusti förra året, här går det undan!

Söndag: Hoppklass 3


08-07-06 Flaxa hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

SATAN I GATAN vad vi springer, SJUKT roligt med en springbana. Tyvärr slarvar jag lite lite efter slalom vilket gör att Flaxa inte tar tunneln. Sedan på slutet, placerar jag mig fel i staketet och vi diskar oss. Men förutom detta, ett sjuuuuuuuuuuukt roligt lopp med högsta växeln i!

Lördag: Agilityklass 3


08-07-05 Flaxa agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Ett härligt lopp där vi tyvärr får fel efter mastodontsträckan innan slalom (cirka 10 meter) eftersom hon inte orkar korta sig tillräckligt. Men förutom det finns verkligen INGET att klaga på. Hur härligt som helst och vi båda jobbar 100%!

Lördag: Hoppklass 2


08-07-05 Flaxa hoppklass 2 (vinst!) from Anna on Vimeo.

Ett härligt lopp utan några frågetecken alls! Jag jobbade som fan och det gjorde Flaxa också, vad mer kan man begära?!

juni 28, 2008

Träningsfilmer från idag


08-06-28 Agilityträning 4 from Anna on Vimeo.


08-06-28 Agilityträning 3 from Anna on Vimeo.


08-06-28 Agilityträning 2 from Anna on Vimeo.


08-06-28 Agilityträning 1 from Anna on Vimeo.

juni 12, 2008

Att något så svårt kan vara så enkelt!

080612_gefan.jpg

Drivningsångesten är B.O.R.T.A !
Jag blev såklart sugen på att testa Maria Trillers tips och TA MEJ TUSAN vad det fungerar bra.
Vad var tipset? Jo att med min vallstav (Hej Vägverket ) helt enkelt hota Flaxa om hon går för nära och trycker på för mycket - vilket ju varit vårt stora problem. Så ett kast med staven mot henne och ett argt HEY fick henne att reglera avståndet mycket bättre. Sedan räckte det att "hytta med staven".

Hur enkelt som helst kan man ju tänka, men min bristande erfarenhet såg inte att pisken eller mitt ständiga stoppande bara eldade på henne. Nu får hon en orange vägverketstav slängd framför näsan om hon går för nära i stället och satan i gatan vad hon hittade fint tempo!

Helt otroligt! Hon drev och drev och drev och drev och var SÅ duktig även om jag fick påminna henne en del. Men ändå - 1000% förbättring tack vare två minuter hos ett proffs.... hallelujah!!!!!!!!!!!!!!!!!

Här är två filmer från idag. Flaxa arbetade MYCKET fint och hade en härlig attityd rätt igenom! Kanonnöjd med min tös!


08-06-12 Drivning from Anna on Vimeo.


08-06-12 Småfnul i hagen from Anna on Vimeo.

juni 10, 2008

Ila spatserar

Så här ser det ut när Ila är ute och går. Dålig film med mobilkameran...

Tränat agility


08-06-10 Agilityträning på klubben from Anna on Vimeo.

Idag har jag gjort något så ovanligt som att träna agility! "Nu skämtar tanten" tänker ni, men faktum är att jag knappt tränat något alls sedan ridhusträningen slutade. Jag har bara tävlat, hållt kurs och arrangerat tävling... Det blir det ändring på nu. Jag har massor jag vill träna på med Flaxa, så det blir en hel del att beta av i sommar. Det är mycket finlir som jag vill utveckla, bland annat tajtare svängar i framförbyten och tajta bakombyten.

Idag fokuserade jag på förbereda framförbytena för att få tajtare svängar samt en genomkörare av staketet. Där testade jag att handla med bakombyten genom hela staketet, fungerade hur bra som helst. Ja ni ser ju på filmen. Bra att veta om det krisar någon gång och man inte hinner handla traditionellt med pull/push.

Kändes som en fin träning med en duktig Flaxa!

maj 25, 2008

Hemma från Sundsvall

080525.jpg
I denna hallen har vi tillbringat hela helgen...

080525_2.jpg
Folksam sponsrade, syns det?

080525_3.jpg
Flaxa barrikaderar Sofias säng och knör undan Casey...


080525_4.jpg
Stumpen är söt.


Japp hemma från Sundsvall. Fanns ingen anledning att köra fler lopp med Ila idag, hon springer inte ordentligt på mattan och jag hade ingen lust att köra för körandes skull. Prioriterade att komma hem tidigare istället.

Flaxa gick fint i sitt lopp idag, var stadig på mattan och det kändes faktiskt riktigt bra. Tyvärr körde hon raketrampen på gungan så vi diskade oss men det var flera bitar som kändes bra. Skön känsla att kunna köra på på mattan också, nu när hon hade fått känna på den i går.

Känner mig inte speciellt besviken trots allt med landslagsuttagningen. Det är bara att konstatera att vi inte räckte så långt i år och att svenska smallaget i VM kommer bli sjukt starkt, vilka superhundar vi har!

Nu ska jag duscha, oh my vad skönt!

Just det, eftersom mina egna lopp inte är mycket att visa upp, visar jag Malin Tångring och Arwens snygga vinstlopp för idag! De är SÅ duktiga!


08-05-25 Malin o Arwen vinner landslagsklass 3 from Anna on Vimeo.

maj 17, 2008

Filmer från idag

Flaxa agilityklass 3B

08-05-17 Flaxa agilityklass 3B from Anna on Vimeo.


Ila agilityklass 3 (vinst!)


08-05-17 Ila agilityklass 3 from Anna on Vimeo.

Flaxa agilitylagklass


08-05-17 Flaxa agilitylagklass from Anna on Vimeo.


Alice agilityklass 3B

08-05-17 Alice agklass 3B from Anna on Vimeo.

maj 16, 2008

Otto i fållan

Här är Annelis Otto (REGV1668/2007) i fållan. Han är så fin och lugn med djuren. Inte för att jag kan så väldans mycket om vallning men att djuren är så lugna och harmoniska med Otto där inne är ju ett superbetyg. Tycker jag i alla fall. :-)

Charlotte o Felix nollar sitt klass 2-lopp

Mina duktiga kompisar! Oj vad de sprang, heja heja!!!


08-05-16 Charlotte Almberg & Felix ho 2 from Anna on Vimeo.

Flaxas två lopp idag


08-05-16 Flaxa hoppklass 2 from Anna on Vimeo.
HOPPLOPPET - synd på rivningen men den var mitt fel, hon fick inte tillräcklig ansats till hindret. Sedan glädjer det mig att hon trots att det är en riktig springbana med mycket hög fart, inte river ett enda hinder. Roligt är också att jag i vägen mot platta första varvet bara vrider mig i riktningen vi ska och inte behöver trixa med några falseturns eller något för att få henne att inte flicka iväg. Härligt lopp med en fantastiskt duktig Flaxa!


08-05-16 Flaxa agilityklass 2 from Anna on Vimeo.
AGILITYLOPPET- Jag blir lam i slutet och kommer efter och Flaxa får en snurr, men annars ett fint lopp. Jag kör lite stiff-ass-style.

Utan stilpoäng i hagen...

... men det gick hyfsat... Skulle få in dem i fållan och det där är verkligen något vi måste träna på, men hon lydde mina höger/vänster perfekt idag och det var en skön känsla. Annars var hon rätt i gasen idag och blev svårare och svårare ju mer vi tränade. Borde nog ha brutit lite tidigare. Filmade lite, kommentera gärna (men jag vet om våra brister, så ni behöver inte skriva att "Hon verkar lite springig..." )


08-05-16 Fålla in - utan stilpoäng :-D from Anna on Vimeo.


08-05-16 Lite vallning from Anna on Vimeo.

maj 10, 2008

Boris - still going strong

Kolla duktiga Boris när han kör pensionärsklass idag! Hur duktig som helst!


08-05-10 Boris kör pensionärklass from Anna on Vimeo.

Trött

Skön dag i Fagersta. En vinst med Ila, en tredjeplats. Två disk med Flaxa. En andraplats i pensionärsklass med Boris- som var asduktig! Alla hundarna har varit jätteduktiga, men för Flaxas del ville det sig inte resultatmässigt idag. Dock har hon varit jätteduktig ändå. Min skrutta.

Jag är så trött - orkar inte skriva mer!

Ilas vinstlopp:


08-05-10 Ila hoppklass 3 from Anna on Vimeo.

maj 09, 2008

En stund i hagen...

080509_2.jpg

.... ja det blev en rätt lång visit idag, för det var dags att tömma ur karet och byta vattnet. Vi hämtar vatten uppe vid klubbstugan så det blir lite bök och stök. Men jag bar vattnet (40 liter) och Flaxa diskborsten. Denna eminenta duo lyckades fint! ;)

Lite vallning hann vi med också.
Innan vattenhämtningen föste vi ned tjejerna i 25:an och där gjorde hon en så jävla bra drivning att jag slutade i tid och tokberömde och myste och hade det gott en stund. Efter vattenhämtet hade jag inte tänkt köra något mer men blev så sugen på att filma och visa på bloggen hur långt vi faktiskt kommit nu.

Hon gjorde ett lite stökigt högerhämt där hon fick leta reda på dem i dungen, så det gick lite fort. Men ändå helt okej. För två veckor sedan skulle jag inte komma på tanken att skicka henne så här, så jag är GRYMT stolt över våra framsteg!!!!!!!!!!!!

Högerhämtet:


08-05-09 Högerhämt from Anna on Vimeo.

Sedan gjorde jag ett vänsterhämt. Hon springer jättefint ut vänster o springer utmed staketet o lyssnar superfint på mig. Mycket bättre tempo än högerhämtet, men det här är inte lika stökig miljö heller.

Vänsterhämtet:


08-05-09 Vänsterhämt from Anna on Vimeo.

Å vad jag är stolt över min skrutta!!! Tänk vad snabbt det går framåt med vettig, kontinuerlig träning!

maj 02, 2008

Filmer från Gävle

Lägger inte in alla filmer här, utan kika på mitt Vimeoalbum "Gävle 1-2 maj 2008" istället. Där är alla Flaxas lopp och Ilas som var något värda att se. Samt lite andra folk, bland annat Camilla Brundins superfina debut med Kebban. :)
Kommentera gärna - alltid roligt att få reaktioner på filmerna som jag vet att många av er tittar på! Nu:

april 14, 2008

Boris nojsar in täcket


08-04-14 Boris nojsar in nya täcket from Anna on Vimeo.

april 13, 2008

Tre glidarlopp i Kista

Och då menar jag inte glida som i att fixa något utan ansträngning - nä här var det lervälling och halt som attan på banorna!
Det var nog klokt att inte anmäla Fröken Jag Vill Ha Torrt Och Fint Under Tassarna.

Flaxa då?
I första loppet tjuvade hon fyra steg. Sedan tränade jag lite starter vid framhoppning. Gick tillbaka och ställde om ifall hon flyttade sig. Då blev det ordning i stugan. Jag får helt enkelt inte glömma att inte bara tävla starter utan träna dem också.

Annars då, förutom starterna. Vi körde nog lite i otakt idag, och mycket hade nog med leran att göra. Jag vågade inte springa på som jag borde, och är jag inte på rätt plats, ja då är jag rätt rökt! Hur som var det superkul att köra och jag fick med mig nyttiga erfarenheter i min strävan att jobba ihop mig med damen. Flaxa var på som f-n och hade skitkul.

Lägger ut filmerna här även om det inte är några höjdarlopp, jo sista ger ett väldigt trevligt helhetsintryck tycker jag.080413 Flaxa hopp A from Anna on Vimeo.
Hopp A: Oj oj oj! Kaos och flams! Jag tyckte inte att fotbollsskorna behövdes... ehh, smart drag. Fanns inte en chans att vara där jag skulle. Mycket nöjd med slalomingången. Hon tjyvar fyra steg i starten. Inte bra.08-04-13 Flaxa agility from Anna on Vimeo.
Agility: Bättre ordning på starten, men ett jäkla joxande innan hon hittar in i slalom, jag överhandlar, hittar inte rätt och stör. Fina kontaktfält, lite dålig fart och tryck på balansen - känns inte som att hon är bekväm med mig där i en inkallning. Kanongunga!08-04-13 Flaxa hopp B from Anna on Vimeo.
Hopp B: Ett härligt lopp med bra flyt. Kanonbra i starten, står helt stilla. Duktig i slalomingången där jag gör skarpt bakombyte. En rivning där jag skulle bakombyta och sedan göra en pull för att bryta linjen. Otydligt från mig antagligen. Annars superhärligt!

Men vilken lera va! Helt otroligt:Folk har nu kommit på att det smart att filma med min kamera "För då lägger jag upp det på Vimeo!". Haha! Jaja, här kommer albumet från idag, med i alla fall två lopp utöver mina!

mars 31, 2008

Rikard kör Ila


Jag blev ju sjuk i Rättvik så Rikard skuttade in och körde ett lopp med Ila. Riktigt bra jobbat av Rikard som aldrig tränat eller tävlat Ila förut. Men man ser att Ila är lite frågande och inte ger järnet. Blev en sjätteplacering trots detta!

mars 25, 2008

Uppdaterat

Flaxas resultat och filmer på fyra lopp från helgen ligger nu på hennes agilitysida! Eftersom vi var borta så länge och så många lopp skulle filmas kunde jag inte filma andras lopp denna gång. Jo några filmade jag, men där gick samtliga ur slalom så det är inte mycket att se ;). Ilas resultat kommer en annan dag, ska ner o proppa i mig hostdämpande nu...

mars 16, 2008

Inoff i Torsholma

080316.jpg

Idag körde jag och Flaxa två klasser i Torsholma. I agilityklassen kom vi tvåa på 26,43 s efter duktiga Malin och Swift som gick på 25,55 s. Kändes himla bra - jag stoppade henne en liten stund på kontaktfälten för att kolla att hon verkligen gick på min signal och inte på eget bevåg. Hon var superduktig!

I agilityloppet var det en lång inkallningsstart - nyttigt att träna på. Var ett toppenalternativ att handla på, hade det så lugnt och skönt i starten så!

Vi fick en rivning i hopploppet vilket jag gott kunde ha! Jag höll mig inte till plan A i handlingen och blev så klart osäker eftersom jag inte gått banan som jag gjorde- och då tvekade Flaxa också. Så går det. Jag skulle gått längre fram i inkallningen som jag planerat- det hade fungerat bättre.
På målrakan i hopploppet provade jag för första gången att bara springa och inte visa med armarna något. Det fungerade bra!

Hon är så duktig min tjej - går från klarhet till klarhet i agilityn. Ska bli himla skoj i påsk och köra lite klass 2 nu när vi klassat upp oss.

Här kommer våra två lopp! För att se lite andra lopp, till exempel Rikard och Lova, Åhza och Mary med flera gå in här!


08-03-16 Flaxa ag inoff from Anna on Vimeo.08-03-16 Flaxa ho inoff from Anna on Vimeo.

mars 15, 2008

Ture showar!

Visst är han läcker, Pernillas Ture ("After Five Play It Again") ?


Ture,5 månader, showar lite from Anna Müller on Vimeo.

mars 14, 2008

Fyra ridhuslopp

Ville verkligen inte åka till ridhuset ikväll. Så jäkla trött och slut och helt ur gängorna. Men jag var ju ansvarig så det var bara att pallra sig dit. Väl där blev det SKITBRA! Kanonträning, fyra stycken var vi.

Flaxa var jättehärlig att köra. Rev lite men det berodde på svåra avstånd, drygt 3, 4 meter mellan tre hinder. När jag slutade noja gick det fint. Här har ni fyra lopp, jag testar vimeo nu istället för youtube. Komprimeringen är så mycket bättre, dvs man får ut bättre kvalitét på filmerna.

Vad tycks? Duktig hund och bra videotjänst!


08-03-14 Lopp 1 from Anna Müller on Vimeo.


08-03-14 Lopp 2 from Anna Müller on Vimeo.08-03-14 Lopp 3 from Anna Müller on Vimeo.08-03-14 Lopp 4 from Anna Müller on Vimeo.

mars 11, 2008

Fösning och drivning och välförtjänt skäll från Lottie

Vallningskursen idag gick galant. Mycket kvar att träna på men vi går hela tiden framåt. Det som var mest fascinerande idag var ändå Flaxas spontana APSNYGGA flankeringar. Man dregglade liksom lite. Och började fantisera om att en dag kanske kunna starta vallprov trots att det känts som ett ouppnåligt mål ibland där i leran och regnet...


Vi föser för första gången på riktigt. Det var klurigt men jag ser ju på filmen vilka fel jag gör. Så det blir världsklass nästa gång!


Jag rör mig lite långsamt och Flaxa är lite för ivrig. Men det ska nog blir bra till slut. Den som hör av Eva ropar exakt 1 minut in i filmen får en pokal.
Kul att jag nu kan använda min Flaxa kom-vissling med fåren. Mer översättning av kommando till visslande än så blir det nog inte innan allt faller på plats.

Jag känner mig upprymd inför vår vallning trots att jag är käs nybörjare. Jag vet att jag inte kommer att komma till SM med min första hund, men jag är ändå stolt över vår utveckling hittills. Vallproffs fnyser säkert åt oss men det bekommer mig inte.

På tal om vallproffs msn:ar jag med Lottie en del nu och hon sa följande när hon såg filmerna från idag, det är en del skäll och lite medhårsklappningar:

"Om vi alla var tydligare när vi vallade hade det varit mindre missförstånd. Flaxa ligger en stund men går upp verkar det som innan du gett kommando. Det blir framåt, fort, stanna , framåt stanna framåt. Där är inget sakta lixom."

"Du får henne nästan att tailturna när hon vänder sig mot dig i en högersväng... Tailturn = snurr med svansen mot fåren.... absolut förbjudet! "

Men sedan kommer lite medhårs:

"Hon flyger ju inte in o biter, verkar väldigt väldigt lätt!!! du har tur som fått en så fin hund!!! ;) Jag ser att hon inte är killertypen precis."
"Hon ser väldigt lätt ut. alltid intressant med lätta hundar, ser väldigt naturlig ut!"

Det är roligt att få input från ett proffs (jag menar, kvalar man in till SM med fem hundar är man grym i mina ögon i alla fall) så där, hellre att få ärlig negativ kritik än folk som skrapar med foten i marken och tittar bort... eller hur?

mars 08, 2008

Kvinnodagsträning

080308.png
Ila poserar utanför ridhuset.

Trevlig förmiddag i ridhuset. Flaxa var rätt svårkörd idag, det märks att vi tränat för lite agility den senaste tiden - ringrostig var ordet! Dock hade hon fantastiska snabba balanshinder och bra kontaktfält. Speciellt gungan, som varit lite kackig den senaste tiden, var hon grym på. Hela vägen ut med full fart. Härligt! Vi körde en NM-bana, inte riktigt på vår nivå ännu, hehe.

Ila då? Hon var JÄTTEDUKTIG! Hade jättehärlig fart och driv och var helt enkelt toppenbra på alla sätt. Hennes gunga är beroende av mig och det glömmer jag ibland - då blir det avhopp. Men framförallt roligt att se hennes tokfart in i slalom tycker jag. Sågspånet sprutar!

Ila är så skönt att köra nu, behöver inte oroa mig för att hon flickar iväg. Flaxa däremot, ojoj. Där har vi lite att jobba på...

Här kommer lite filmer! Flaxa och jag gjorde inte många rätt som sagt, men lite fick vi till, kika nedan. Och kolla Ila med eld i rumpan!


mars 07, 2008

Backa lite längre...

Dagens middag upptränad. Idag lite längre sträcka och dessutom med STÖRNING! Älsklingskatten Kif kom och störde mitt i. Hon kikar men bryter inte utan finner jobbet intressantare. Härligt, med tanke på vilken hang-up hon har på den där kissen så...

mars 06, 2008

Backafilmerna...

....kommer här!

Visst är hon gullig ???

Backa och stå på två ben

Jag håller på att lära Flaxa att backa! Nu är jag inte någon Silvia Trkman (kolla på Videos om ni vill bli imponerade!) med mina hundar direkt, men ett par minuter om dagen i fyra dagar har vi tränat backa och det har gett resultat!

Från att inte ha förstått NÅGONTING "Har jag ett par bakben? Som man kan använda separat från dem där fram?" till att faktiskt börja använda baktassarna och flytta sig baklänges (i början när jag försökte provocera fram baklängesgående alternerade hon genom att typ trilla på rygg som en sköldpadda och skutta jämnfota!) . Målet är att hon ska springa baklänges så fort det bara går, vi får väl se!

Just nu behöver hon mig som "tryckhjälp" när hon ska gå en sträcka baklänges, men det ska jag förstås fasa ut. Hitta lådan gör hon utan någon "tryckhjälp". Film kommer sedan, tills dess får ni kika på tricket "upp!":


februari 26, 2008

Ila släcker lampan

februari 23, 2008

Liten liten film x 2 av liten övning

Vi tweakade Greg-övningen och serpentinade oss runt ett boxhörn. Ila sprang som en pil och Anneli smygfilmade med sin mobil, hehe. Boris kom med på ett hörn också. Fantastisk filmkvalitét!

februari 17, 2008

Skojig tävlingsdag i Torsholma

080217.jpg
Väsby-ekipagen i våra snygga tröjor!

Hemma från en dag i ett ridhus, ovanlig syssla så här års.
De var en jättetrevlig inofftävling i Torsholma idag. Tjejerna har gått asbra, och vi var ett jättegäng från Väsby som alla visade framfötterna och knep många fina placeringar!
Alla har sprungit som dårar, jobbat 100% och verkligen sopat banan med konkurrenterna! Hihi.

Ila gjorde två fina lopp - ett vann vi och ett sabbade jag med för tidig handling.
Med Flaxa hade jag målet att SPRINGA och inte fjösköra så! Det gick jättefint, vi gjorde två riktigt snygga lopp men en rivning i varje. Första rivningen: Jag klappar på benet och ropar "Flaxa" precis över hoppet. Andra rivningen: Hon kommer lite fel och lyckas inte hoppa av korrekt.
Annars riktigt, riktigt bra lopp - är skitnöjd med mina och tjejernas insatser! Flaxa hade snabbast tider i båda loppen! Det är skoj!

Ilas agilitylopp, vi vann:

Målet med detta lopp var bland annat att få till bakombytet in i platta, det är en situation som vi torskat på flera gånger, att Ila vänder i tunnelhuset och går ur. Det gick jättebra!

Flaxas agilitylopp:

Ilas hopplopp:


Flaxas hopplopp:

Massor av andra lopp från idag, bland annat Helene o Alice, Annica Aller och Elidas Java, Emma och Bianca, Åhza med Mary, Charlotte och Felix, Annso och Nova med flera, hittar ni här!

Jag är fånigt stolt över "mina" duktiga elever Emma och Annica. De visar en stor portion sportsmanship som kämpar på och gör det bästa av loppen fast det blir ibland fel, tappar inte fattningen och är otroligt ambitiösa. Grymt!

februari 12, 2008

Tre vallningsfilmer


Simon vallar med sin Charlie för tredje gången.


Flaxa och jag i fållan. Flaxas djärva stil in mellan fåren och staketet väcker beundran hos Jasna som skrattar gott i bakgrunden.


Flaxa och jag utanför fållan. Det syns kanske inte så väl på filmen, men Flaxa är fantastiskt lydig o tar mina vänster och höger som om hon aldrig gjort annat. Det går lite fort i fösningen men det är bara att jobba på. En fantastisk runda som avslutas med att jag säger till Eva att "Nä nu börjar jag snart grina så duktig är hon, jag slutar nog nu!"

februari 10, 2008

Film på hopploppet

Filmen på hopploppet! Förutom utsvävningen, som berodde på att jag enbart gav muntligt kommando och inte visade tillräckligt mycket vilket gjorde att hon drog mot tunneln som var nummer 2, känns det ändå som ett trevligt lopp! Tvekade länge på om jag skulle göra "serpentin"-handen på upploppet men det visade sig vara det bästa handlingsalternativet ändå, det var så smalt mellan de två hopphindren innan upploppet att ett framförbyte där nog hade resulterat i att jag knuffat omkull ett av hindren ;). Annars är det ju inte ett serpentinställe egentligen.

februari 05, 2008

Visselkurs

Idag var det dags för visselkursen! Fy bubblan vad skoj det var. Hade inga förväntningar alls och tyckte nästan det kunde kvitta, men nu hade man ju köpt den däringa visselpipan för 200 spänn .
Men alla onda aningar kom på skam, vi hade ASKUL!!!

Jag som inte fick ett ljud i pipan i början klarade av alla "grader" på visseltermometern. Okej, jag klarar inte att vissa låg-hög som ska bli vänsterkommando så småningom, men det kan jag ju lära mig. Ska öva som sjutton!

Coolast var på slutet när Sven visade med sin Roy och några fick prova att vissa på honom. Sjukt duktig hund. Man kan ju inte bli annat än ruggigt inspirerad! Har jag nämnt att jag tycker vallningen är rolig?