Main

december 05, 2002

Bara lugn

Jag måste ta det lugnt nu. Jag är halvlugn, snart hellugn förmodligen. Om jag ska titta bakåt en vecka har den sett ut så här: idag skrev jag en katastrofal tenta (kommer få göra om den), två dagar innan idag har jag försökt råplugga och måndag, söndag, lördag och fredag ägnades åt migrän. Migrän! Det där som farsan har och som jag aldrig visat någon större förståelse för förrän nu. Fy helvete, för det är verkligen ett helvete.

Nu sitter jag här. Har varit ute på en långpromenad med Boris. Det var härligt. Men ändå. Gnager känslan. Trots att jag längtat efter denna stund när tentan är över. Ändå känner jag det. Du är så dålig, du duger inte, vad gör du på högskolan för...? Sluta plugga, du kan ändå inget....

Klart jag inte är värdelös. Egentligen. Jag vet ju det. Precis som jag vet att det var rätt att avliva vår katt men jag kunde ändå inte hålla tillbaka tårarna.
Dricker cola, äter en pepparkaka. De smakar... billigt. De var billiga också.

Nu är jag lugn. Avslappnad.
Jag vill inte umgås med någon idag. Sådana här dagar är vigda åt att gå hemma och dra, pussa på voffen och stänga av mobilen. Sådana här dagar är det bra att ha datorn. Sitta och finula i lugn och ro.

Jag tror jag ska storstäda. Låter kanske inte som något avslappnat, men det kan vara kul. Sortera, ordna, organisera. Rent hus och rent samvete. Dricker lite mer cola.

november 05, 2002

Vårt bästa bus

Jag är fortfarande busig, men avståndet (cirka 50 mil) till min bästa buspolare Therese gör att busen är färre nuförtiden.
Vi busade jättemycket när vi gick på högstadiet. Högstadiet var för övrigt en otroligt rolig tid om jag får vara lite kontroversiell för de flesta tycker ju att det var en pest. Jag var busungen och plugghästen på en gång, det var väl mitt problem, att hitta balansen där.

I alla fall. Våra bus bestod mest i practical jokes eller vad det heter, och att skoja med lärarna. Även en del dumma bus förekom som jag ångrar, och som jag i efterhand förstått var väldigt elaka. *förlåt alla ni drabbade*

Nu tänkte jag berätta om ett av de mest lyckade busen. :) På våra skapande-timmar på eftermiddagen tog vi med oss fika och denna dagen var det jag och Therese som hade bakat kladdkaka. Den blev osedvanligt kladdig och allt gick inte åt. På vägen mellan salen och våra skåp när vi hade slutat blev vi fulla i fan. Gick in på en toa och kletade lite kladdkaka på handfatet. "Hihi det ser ju ut som bajs" (mogna tonåringar, ni vet). Vi fortsatte och iscensatte ett bajsscenario inne på toan. Det såg otroligt verklighetstroget ut, förutom lukten då som var trevlig chokladkakelukt. Vi lämnade toan och såg till att ingen såg oss på väg till skåpen igen.

Nästa morgon släntrade jag in i korridorerna för en ny skoldag. Och ser hur en person öppnar toan för att, ja gå på toa förmodligen, och bara backar, förstenad och stänger igen dörren med en smäll. "Vad är det????" frågar någon och öppnar, får ögon som tefat och stänger snabbt igen. Scenariot upprepas gång på gång och jag står där och försöker verka neutral: "Va har någon ehhh oj då... hmmm". Therese sluter upp och vi skrattar inombords, vårat bus hade lyckats. Fullständigt.

Men så tornar sig en lång, bister figur upp i korridoren. Den onda och stränga läraren Göran! Shit nu är det kokta fläsket stekt! Han slänger en blick in i toan och säger till de stackars städerskorna som nu dykt upp med sina vagnar: "DET HÄR FÅR VI REDA UT!"

Vi blev livrädda! Visserligen var vi alltid livrädda för Göran, oavsett vad det gällde, men vi kunde bara föreställa oss hur han skulle reagera om han fick reda på att det var vi som gjort det där. Vi pös diskret iväg och hoppades på det bästa.

Jag nämnde kanske att vi "såg till att ingen såg oss"? Det var bara det att EN kille såg oss faktiskt (det berättade han på en fyllefest något år senare). Och han var kanske inte bästa polare med oss direkt, så han hade lätt kunnat skvallra för lärarna vem det var och sätta oss i skiten. Vad jag vet gjorde han inte det och det ska han ha credit för!

november 01, 2002

Måla!

Fick ett pysselryck idag och jag och Oskar åkte ner till färgaffären och köpte vit färg. Så nu har jag påbörjat ommålningen av de slitna och gulaktiga rören i badrummet. Gud så pyssligt! Fint blir det, minsann. Snacka om att de är supertrevliga i färgaffären, inte en min över att vi tog in vår blöta, frusna vovve. Bara ett glatt leende. :)

Hmmm, ja så medan jag målade gjorde Oskar mat åt oss- potatisbullar... ååå vad gott det var, har just ätit. Oskar blev tvungen att pausa, men vi sitter o myser och kollar på film. :) Så skönt att vara hemma ihop, lediga, avslappnade. Snart är det helg och då är vi på varsitt håll hela helgen. Kollar på LA Kondidentionellt, det är egentligen andra gången men jag somnade (!) när jag såg den på bio och tappade handlingen totalt. Nu när jag ser den igen måste jag säga att den är jättebra! Och Kevin Spacey är ju en av våra favoriter, han är grrrrrym :)

Pratade med Carina idag, första ggn sedan .... oj... länge sedan! Vi sammanfattade våra senaste händelser i livet och skrattade mycket. Å vad jag längtar efter henne och de andra från götet.... ska bli så härligt at träffa dem alla :))))

oktober 30, 2002

Äntligen lite fri

Tenta skriven igen. Ett par dagar av slappande och total frihet från dåligt samvete och pluggångest. Och självklart- nya friska visioner om att läsa all litteratur i tid på nästa kurs. ;) *trallalalaa*

I måndags var min kära klasskamrat Fredrik här och under Oskars uppassande med godis och läsk pluggade vi the iron. Jag har fressten fått höra att man inte säger "järnet" i Sthlm. Ännu ett ord som förmodligen kommer försvinna ur mitt ordförråd med andra ord. Säger väldigt sällan "gör" nu förtiden. Alltså ni vet "görbra, görgott, görkul". Måste bejaka mitt göteborska ursprung!! Men typ. Jag har pluggat järnet. Det är väl helt normalt att säga så? Icke said the Nicke.
I alla fall.

När vi hade pluggat järnet ;) i måndags åkte alla tre in till stan för att kika på Fredriks ateljé. Han är nämligen också en sådan där konstnärligt begåvad ung man som min pojkvän är. Efter att ha passerat x antal dörrar och portar och galler så kom vi in till hans lilla hörna. Fick kika på hans konst och blev mäkta imponerad. Det är fantastiskt att se hur människor man behärska så många olika tekniker.

Efteråt imundigades nyttig mat på Mc Donalds och sedan kutade jag och Oskar till bion och såg "The Bourne Identity". Jag gillade den starkt! Full fralla, raka rör och mycket biljakter. Också den söta tjejen från "Lola rennt" / "Spring Lola".

Det är förresten, på tal om söta tjejer, kul att se hur folk reagerar när de får reda på att det är jag som satt upp bilden på jordens vackraste kvinna i badrummet. Angelina Jolie i mitt hjärta. Man behöver ju inte vara militant lesbisk för att man tycker att kvinnor är vackra och tilldragande. Och Angelina är fanemej nåt extra. Wow.

Vilka sidospår man tar. Hmm. Var var jag? Filmen. Ja den var bra. Mycket bra.
*kurr i magen* Har käkat en pizza idag och ådragit mig den karakteristiska bullen på magen. Det är som om hela calzonen glidit ner i befintlig form och bara lagt sig precis DÄR *pekar på magen*.


Oskar och Fredrik på bus(s)


Fredrik svishar runt i ateljén och visar sina verk. *imponerad*


In på Posten och hämtar ett paket till Oskars födelsedag....


Bussen kör. Fort.


Kioskis trött. Kioskis skrivit tenta. Kioskis sover i luvan.

oktober 15, 2002

Välkommen till zoo

Jäklar vad det regnar alltså! Typiskt när man är hundvakt åt en stor, vattenåtsugande hund ;). Nä men det går bra faktiskt, hoppas att regnet ger med sig snart. Idag ska jag in till jobbet en stund, tror det är möte eller något och att det är därför jag ska jobba.
Jag har tonvis med littertur att läsa så jag måste gå och göra det nu. Om jag kan få sötekatten att inte ligga över böckerna... ;)

oktober 07, 2002

Helgsummering

Idag ska jag till veterinären med vår lilla katt .. stackaren hon har verkligen inte haft en lätt start på livet. :( Hon har haft dålig balans i bakbenen ett bra tag och nu haltar hon kraftigt på vänster bakben. Vi får väl se vad veterinären säger. Jag hoppas för allt i världen att det inte är något allvarligt för jag älskar denna lilla katt så mycket redan...!!

I helgen... vad har vi gjort i helgen... jo lördagen ägnade vi åt att shoppa kläder... i Väsby Centrum! *FNISS* Men det var faktiskt helt okej, vi hittade det vi skulle ha. Tyckte centrumet påminde ganska mycket om Frölunda Torg. Hittade lite trevliga underkläder i alla fall, jätteskoj! :)

Åååå åså fick jag VG på hemtentan jag skrev förra veckan! *GLAD*
Nu har Helene flyttat till Väsby! *glad* Vi var ute och gick i regnrusket igår och avslutade med en kopp thé som Oskar köpte i lördags i en sådan där théshop.. supermysigt :)

oktober 03, 2002

Här ska en titel vara

När jag vaknade idag strålade solen som besatt in i köket. Härligt! Pluggade lite och tog en promenad med vovve innan jag åkte till skolan. Monsterföreläsning *gäsp* som dock var mycket intressant. Vi läser om asiatiska religioner nu.

Hem, på tåget hem mötte jag Oskar som varit hos doktorn på kontroll. Allt såg tydligen bra ut. *glad* (han har ju den där knasiga sjukdomen metylmalonsyreemi ni vet...)

Träffade Helene, vi kikade på hennes lägenhet, köpte mat på körigenommcdonalds och åkte iväg och hade ett träningstillfälle i agility på Järva Tassar. Det var kul men kallt.

Nu har jag beställt tågbiljetter hem och längtar efter över en vecka i Gråbo och Göteborg! :) :) Hoppas jag hinner träffa alla poolers ordentligt. Bra att i alla fall tre bor i Västra Frölunda så man kan planera resvägen ;) :-D Ska bli så kul o skönt att bara vara... hoppas mamma vill stava runt lite med mig och Boris... :-D

Oj! Glappet på teve!!! *svish*


"I love you KUK" är det någon som klottrat på fönstret... så poetiskt ;)


Rast och blodsockerhalten ska chockhöjas! Klasskamrat Karin.

oktober 02, 2002

Hej kladdisen

Oskar väckte mig i morse och fick mig att skratta ordentligt när han försiktigt öppnade kylen och sa "Men heeeeeej!" till kladdkakan han bakade igår. Knäppgök. Vi hann äta lite tillsammans innan han stack till jobbet. Jag är hemma och pluggar idag. Har varit ute en sväng med Boris, blev lite foton idag också.


Sitter och pluggar i soffan, omgiven av zoo:et ;) Läser om indiska religioner och deras historia. Intressant.
Kämpar även med Super Mario Bros 3 *rock* och svär, skriker, svettas och utstöter glädjetjut om vartannat...

oktober 01, 2002

Lekt fotograf igen

Tanken på en fotodagbok har väckts... igen... frågan är hur man ska organisera det.
Idag var jag ute i höstluften och fotade lite. Undrar om denna höst ser likadan ut som förra hösten. Det är samma färger. Samma känsla.augusti 31, 2002

Mycket hund är det

Igår startade jag och Helene vår kurs! Wow vilken känsla att vara lärare istället för elev. Otroligt roligt! Kursen är en nybörjaragilitykurs. Vi fick jättefina och trevliga elever och hundar. Jag ser mycket fram emot resterande kurstillfällena!

Idag skulle jag pluggat på förmiddagen och sedan träffat Jenny på eftermiddagen/kvällen. Men så stötte jag på Mia på msn och hon övertalade mig att följa med till stan. Vi tågade med i en poliseskorterad hundparad genom stan ut till gärdet. Där pågick vallhunds-EM och vi käkade lite gott och tittade på- ja vi såg inte så mycket får och hundar men kul var det. Träffade Sara och Anna Kopparberg, så nu har jag snart träffat hela klanen Kopparberg.

*gäspar* Jenny ringde o var trött och orkade inte träffas, och det passade ju bra eftersom jag "råkat" skjuta på pluggandet. Så snart ska jag sätta mig ner och börja läsa den norska boken "Nytt blikk på religion". Kan nog bli intressant.

Nu ska jag o Boris ut o tävla typ varje helg i flera veckor...åså håller jag o Helene kursen och så ska jag gå en kurs för Nalle. Mycket hund som sagt. Men det är kul!

augusti 26, 2002

Skolstart

Idag börjar skolan! Det känns lite kul faktiskt. I början av august fick jag en attack av "jag vill inte plugga mer"- känslor. Men de försvann och nu är det kul igen! Jag ska förutom religionskursen läsa en kvällskurs som handlar om kvinnoroller i religionerna genom tiderna. Superintressant, vi kommer läsa mycket primärkällor eller vad det heter. *lost*

Så nu har jakten på litteratur börjat igen... *suck* Det är alltid lika ångestfyllt. Har dock upptäckt att bibban här i Väsby är helt ok och har mycket av de böcker vi ska läsa. Det är bra! :)
Så slipper man lägga ned en förmögenhet på böcker man egentligen inte vill ha sedan.

Idag ryckte min syrra in i lumpen. Hoppas hon får göra av med lite ilska där *hehe* för den har hon ödslat på mig den sista veckan. Allt jag gjort har varit fel. Men men, hon är ju min syrra och jag älskar ju henne ändå. :-D

Oskar kom inte in på någon utbildning... :( Vet inte vad som händer nu. Jag tycker i alla fall inte att det är värt att sitta och åka in till stan varje dag för ett sådant skitjobb som han kan få här lika gärna, men jag vet inte. Önskar han kunde få jobba med något han gillar, inte servera hamburgare till otacksamma snoriga kunder. Ok så snoriga kanske de inte är men... jaja.

augusti 18, 2002

Nackont

Lagom till skolstarten har jag fått nackspärr igen. Fan vad ont det gör :( Minns i våras, då fick jag höra i efterhand att folk trodde det var min image att ha halsduk på mig jämt. Ojoj. Hoppas det inte blir så illa denna gång. Hjälper föga att sitta vid datorn- men det är ju så kuuuuuuuuuul!

Veckan som gått- varit ledig. Skönt! Jonathan, arbetskamrat, ringde i förrgår. Å vi ska jobba ihop på tisdag. Hoppas vi har lika kul som vanligt. Det känns läskigt avlägset de där första veckorna i somras när vi jobbade ihop och garvade och hade KUL hela dagarna. Som om det var en evighet sedan. Det är det ju verkligen inte.

Hur uppfostrar man en katt? Säger "Nej" lite argt och puffar undan Strössel när hon kommer och jagar muspekaren på min skärm (med sin håriga kattbak placerad på tangetnbordet). Men bryr hon sig? Nej... Men men. Hon är så söt så hur ska man kunna bli arg? :)

Sara och Pontus har varit här igen! Sara fick lite tips o hjälp med sin hemsida. Agaton var förstås med och tog ett dopp i vår diskho. Sicken sötnos. (fast näää vi ska inte ha några själva) ;)
Det var skönt att visa Sara, för hon förstod och snappade upp allt så snabbt. Kände mig uppiggad av att ha en så snabblärd "elev".

Idag har vi kollat på Dansar Med Vargar. Det är verkligen en suverän film. Så stark. Det här indianer-vita är verkligen ett känsligt tema. Man vill ju bara gråta när man inser hur de lidit och lider än idag. Vad är det som ger våra lagar, regler och förfarande rätt? Vem kan äga ett land? Min förälskelse i Kevin Costner blommade upp lite, lite. Jäklars vad fin han är. Han är inte snygg SÅ, men det är något jag fastnat för. Rösten bland annat... mmmm mmm mmmmm mums.... (jaa jag vet att han är gammal och fet nu men.. men....gammal kärlek rostar aldrig)
När jag var 12-13 var jag så fruktansvärt kär i honom! Wow alltså. Första gången jag kände mig lite våt mellan benen var när jag såg "Ingen utväg".... wee.... hmmm *trumtrum*

Jahapp. *harklar mig*
Jag kanske ska ta o lägga mig? Ska upp och "jobba" imorgon. Provsmakning av pasta :)))

augusti 14, 2002

Ahhh...

Nu är vi lediga, Oskar och jag! Det är störtskönt! I fredags kom Pontus, Sara och Agaton hit. Vi käkade mumsmums och grillade gottgott. :))) Jättetrevligt och spännande- de är de första i min bekantskapskrets som fått barn ju.
Och Agaton är verkligen det sötaste som går att få tag på. (fast jag ska inte ha några själv ;) )

I söndags kom Carina hit, hon har tagit dykcertifikat i Sthlm. Det var skitkul att träffas! Vi insåg att det var ett bra tag sedan sist, inte sedan i julas!!! Det var skoj att träffas på min "nya hemmaplan" också.

På söndagen hämtade vi även kattungen Strössel! Herregud sicken söt liten filur! :))) Nu har hon varit här i fyra dagar och hon blir bara mer och mer hemmastadd. Hon är verkligen ursöt. Är riktigt kär i henne!:))

Igår kom Dan, Jante, Dennis, Jenny och en klasskamrat till Dan; Katti hit. Vi käkade tacos och hade det allmänt trevligt. Det var jättekul att träffa dem! Strössel var föremålet för de flestas intresse såklart med sin söta uppsyn och lekfulla sinne!

Vi har börjat kolla på Matrix nu. Jag har försökt tre ggr innan *skratt* men aldrig riktigt velat fortsätta. Nu jäklar dock! Den är ju bra!!!! *anna lika sen som vanligt* Hur kommer det sig att jag får mina insikter en sisådär 5 år efter alla andra jämt? Jaja. Bättre sent än...

Idag ska vi åka till stan. Hoho vad kul det ska bli! :)) Ska åka och provsmaka (på provsmakarjobbet) och sedan gå runt lite. Ska försöka hitta en present till min gulliga kompis Mia som fyllt år just. Vet vad jag ska köpa men den har varit slut överallt.

augusti 07, 2002

Det var droppen!

Idag rann bägaren över som man så fint säger!
Min kära arbetskamrat *ironi* som jag berättat om var lite FÖR tyken idag.
Idag gick allt som smort på morgonen och när jag var klar med mina sysslor började jag med posten för att hjälpa de två som kommer halv åtta. Jag tänkte att när de kommer kan de ta vid så sätter jag mig ner ett par minuter och tar en kaffe eller så. Det kan man behöva efter att varit igång hela morgonen och lastat tidningar, kört bil och grejjat.
Sagt och gjort. När de dök upp hade jag sorterat nästan hälften av posten och sa till den ena killen att "Nu tar jag en kaffe en stund", kändes ännu mer motiverat efter att min favorit surt sagt att "Vi kan inte stå tre och sortera posten!".
Sagt och gjort. Jag sätter mig ner och tar en kopp kaffe. Då kommer herrn och vrålar surt "ANNA! ANNA! Du kan inte bara sätta dig och fika mitt i sorteringen!"

Jag sätter kaffet i vrångstrupen och försöker förklara, men det är inget som går fram. När jag asförbannad (jag svor och skrek *skäms*) säger att enligt LAS ska man få ta fem minuters paus varje timme så då kan det la för faaan inte vara för mycket begärt att jag tar fyra minuters paus efter att ha slitit sedan klockan halv fem på morgonen- då bara garvar han HÅNFULLT! *CENSURERADE SVORDOMAR*
"Ja garva du!" sa jag och var arg som ett jävla åskmoln- tror jag delade ut all post inom loppet av tio minuter i ren ilska. Det brukar ta någon halvtimme.

Efter ett tag när jag lugnat mig någorlunda går jag bort till chefen för att berätta hur jag känner. Av en slump befinner sig den smilande arbetskamraten där också så jag ber honom att vänta kvar så vi kan prata allihopa. Dörren stängs om oss och jag utbrister argt: "Jag klarar inte av att vissa beter sig som om tror att de är chef!" Och har ryggen mot arbetskamraten och tittar förtvivlat på chefen. Jag förklarar läget och till min stora lättnad- jag tänkte faktiskt att vad fan gör jag om han håller med och tyckte det var fel att ta en paus?- håller han med mig till 100 % och argumenterar för mig hela tiden. Så fruktansvärt skönt. Efter ett tag känner jag att jag börjar snart lipa, jävla skit, inte för att jag är ledsen utan för att jag är så arg. Jag tittar ner och försöker hålla mig och det går- nätt och jämnt. Jag berättar att jag är trött på hans översittarfasoner och kommentarer och säger igen: "Du har jobbat här i 10 år och jag har jobbat med dessa sysslor i fem dagar! Klart fan du är snabbare!" Då blir jag avbruten av chefen som säger: "40 år, och dessutom kör han bil som jag inte vill att någon av er ska göra".
Gud så skönt det kändes. Herrn bad om ursäkt, tror jag? I alla fall så lät han lite lenare i rösten mot oss alla hela dagen.
Chefen kom förbi och pratade med mig personligen sedan och tyckte det var bra att jag sa ifrån och vi snackade lite. Kändes jätteskönt!

Nu ska jag till klubben och träffa Anna och hennes vovve Xsar!! Vi ses!

augusti 02, 2002

Å vad underbart

Nu är vi hemma från Skåne! Vi åkte i söndags och har varit där tills idag, flög hem i morse. Jag var faktiskt rätt nervös för flygresan, mest för att jag inte flygit med hund förut och var rädd att något skulle gå snett.
Men allt gick finemang! De kontrollvägde eller mätte inte ens buren (som var tre cm för stor åt ett håll). Skönt!!

Några nervösa handhållande sekunder under start och landning, 49 minuter i luften ,en kaffe och en muffins senare landade vi i ett soligt Skåne. Oskars pappa mötte oss.

Oskars pappas och hans fru Kerstins hus ligger verkligen helt underbart- ett hundratal meter från havet och med underbar utsikt. Jag var hänförd! Gick bara runt och söp in atmosfären. Underbart.

Oskar och jag bodde i deras nybyggda ateljé (Kerstin är konstnär). Där fanns tv, toa och dusch och vi bodde lite för oss själva.

Det har verkligen varit en helt UNDERBAR vecka! Jag har njutit som aldrig förr- av badet, solen, ledigheten, lugnet och den underbara maten. Att inte känna sig stressad för något. Inget som måste göras. Bara vara och göra det man känner för. Oskars pappa lagade helt underbar mat till oss, jag trodde jag upplevt himmelen för smakgommarna, men nästa dag överträffade han det igen. *smask smask*

Boris har badat med oss varje dag och det har varit en fröjd att se honom i full fart på stranden. Han insåg snabbt att det fanns något gott i vissa av musselskalen och ägnade sig åt att öppna och käka musslor. Han har även blivit mycket duktigare på att simma med all träning och har till och med dykt, efter leksaker på botten. Inte så avancerat kan det tyckas men jag var faktiskt helt fascinerad över att han utan problem letade runt på botten och höll andan- kan hundar sådant naturligt? Wow.

Har läst en massa också- något jag sällan har ro till. Har läst boken "Sista chansen", av Marian Keyes som även skrivit "Vattenmelonen" med flera. Jag vet inte hur jag ska beskriva hennes böcker riktigt- det är väl inte i nobelprisklass men de är otroligt fängslande och bra. De berör- jag gråter och skrattar när jag läser. De påminner lite om bra filmer. Perfekta böcker att ha med överallt- dass, bussen, i sängen, på stranden... mums. "Sista chansen" var väldigt bra, och på vägen hem köpte jag "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" samtidigt som Oskar köpte "Populärmusik från Vittula". Ska bli kul att läsa den. :)

En kväll dök det upp en herrelös hund. En gul snäll labradorhane, verkade ganska gammal. Vi gick runt i timmar och frågade om någon visste vem han var, men utan resultat. Vi ringde polisen till slut som skickade en kille från ett sådant där jourhem, i väntan på att matte eller husse skulle höra av sig.

Nu finns foton!!!! Kolla på fotosidan!

juli 27, 2002

Grinig/gladare

Känner mig hemskt grinig. Det kan ha att göra med att jag har jobbat hemska tider hela veckan, inte ätit frukost ännu och känner att röda veckan är i antågande. Jag hatar att vara på dåligt humör! :(
Imorgon åker vi på så kallad semester. Vi ska till Skåne och slappa, förhoppningsvis bada och njuta av fint väder. Om det inte är fint väder gör det inte så mycket, det finns ju alltid regnkläder.

Senare... nu har jag ätit frukost. Och är gladare. :)
Idag ska jag packa, till optikern, glida förbi Dennis som har fest och... vet inte mer. Ta det lugnt. Vi syns....

juli 24, 2002

Surtant Anna

Idag är ingen bra dag. Igår och i förrgår var bra dagar, då var jag pigg och energisk trots att jag jobbat de sjuka tider jag gör (börjar 04:30)... men idag när jag kom hem var jag sur, grinig och deppig. Pratade med Oskar och skällde på honom utan anledning *dumma mig*, var grinig på hunden och lade mig tillslut i soffan och bara låg där. När det ringde orkade jag inte ens svara... inte likt mig... sedan ringde Helene och då blev jag mycket piggare, tänk jag blir ofta det när jag pratar med henne! :) Det är ju bra.

Tog mig i kragen, duschade en varm dusch, ringde Oskar och bad om förlåt och tog med Boris ut på en långis. Vi hamnade på klubben där vi träffade en tjej som bor i samma område som mig. Vi pratade lite, det var roligt. Tränade lite också och det gick jättebra. Fasen vad duktig hund jag har, hans enda begränsning är hans matte.... *mutter*

Nu ska jag gå och sova... ska upp kl 03:00 imorgon... blöööörp...

juli 13, 2002

Fifi

*gnuggar tinningarna* Huvudvärk.
Sov till 12:30 idag- fy helsike vad länge! Har knegat dagtid hela veckan- uj uj. Det har ändå varit okej, har skrattat rätt mycket. Jag och Jonathan tog massa flumkort igår på jobbet, får visa dem sedan. Han är verkligen så jävla rolig. Och har också en hang-up på coca cola light. (och nej jag är inte intresserad av honom, han är bara en rolig arbetskamrat)

Oskar och jag blev helt oplanerat marsvinsvakter igår, så nu squirrar en liten Fifi runt i sin bur här. Hon är söt men fy så tråkigt det måste vara att bo i bur. :(

Det bara dröser in mail som jag förväntas svara på. Jag har en tendens att tänka "Senare, inte nu" och så har man en ailbox med 25-30 viktiga mail från vänner och från folk som har frågor om hundar. Blää. Orkar inte.

Oj vad jag klagar, jag är ju glad egentligen! Det är jättefint väder ute och jag ska snart ut på Boris morgonpromenad *host* .. ;) :)

juli 11, 2002

Hej där!!


Mamma visar Oskar hur man klämmer en tub på ett rekordeligt sätt.

Det var ett tag sedan! vi har flyttat nu och allt har gått finemang. Mamma och pappa har varit här med prylar från Gråbo. Jag har hur mycket som helst att packa upp nu, men jag har hamnat i någon svacka när jag inte orkar packa upp mer just nu.... *gäspar* Men vem har bråttom ? Faktiskt.

Jag trivs jättebra. Det känns som man kommer hem till en lugn oas när man kommer hem efter jobbet. Skog utanför fönstret, en egen liten uteplats att sitta och slappa på. Fast hmm, grannarna spelar arabisk popmusik rätt högt då och då... *skratt* Men lite nya influenser kan väl aldrig vara fel? *host*

Idag var inte min roliga arbetskamrat Jonathan på jobbet :((((
Han är bara världens roligaste på alla sätt. Vi går och skrattar hela dagarna, beter oss som två fnittriga tonårsflickor, fast med lite mer asgarv än fnitter. Det är kul, dagarna går fort när man har roligt.
I alla fall så hade han vurpat med en lånad moppe idag på väg till jobbet så han var på sjukhuset, inget farligt men ändå. Dagen gick låååångsamt och jag hade supertråkigt.
Imorgon är han tebaka, men sedan ska han nog inte jobba mer. Fasen vad tråkigt. Jaja.

Jag hade egentligen hur mycket som helst att skriva men nu blev jag så trött plötsligt! Vi har fått vår uppkoppling idag i alla fall, det känns bra och det går fortare än chello. :)

juni 30, 2002

På plats

Åhå! Nu är vi på plats!
Har just tagit första riktiga promanden. Gick väl cirka tjugo minuter bara på skogsstigar... snacka mysigt! Å det här är mitt rätta element- landet. Visserligen inte Landet med stort "L" men mer landet än Bandhagen i alla fall. :)
Lägenheten där är förresten urstädad och såååå snygg nu. Tycker jag i alla fall. Vi har verkligen ansträngt oss till max för att få det fint. Hoppas att syrran tycker det är fint också. Visst kan det inte vara perfekt, men vi har försökt i alla fall.

Pratade förresten med mamma nyss. Hon lät inte så glad, snarare irriterad. :( Då blev jag också missmodig. Men det kanske bara var något litet, ver ju själv hur lätt det är att tappa humöret när man sitter i en trång bil och har lång färdväg framför sig. Hoppas hon är glad när de kommer hit, saknar dem så!!!! Både henne, pappa och syrran. Idag kände jag verkligen att jag längtar efter dem. :)

Vi har fått upp skrivbordet nu så jag sitter och premiärskriver på datorn. Det känns inte riktigt tiptop- jag skulle nog vilja höja skrivbordet ett par cm. Men det ska ju gå att ordna på den här modellen så vi får väl göra det senare.

Jag njuter! Myser! Trivs! Fasen vad tur vi har haft som fick denna lägenheten. Bättre kunde det knappast bli. :)))))

Ett sänghav

Det har bara gått ett par dagar sedan jag skrev sist, men det känns som en evighet sedan!!
Jag har börjat gå på dagschema som vaktmästare nu också. Det är lite roligare, för man har fler att prata med. :)

I fredags kom Magnus hit med en lånad lastbil. Under ett par timmar bar vi och lyfte, drog och slet. Runt halv nio på kvällen var allt inne i den nya lägenheten! :)
Allt gick jättebra men man är lagom kaxig i armmusklerna nu! Speciellt en soffa vi hade köpt var hur tung och otymplig som helst! *slita slita*

Men å vad lägenheten är underbar!! Jag går omkring och bara njuter! Vi har gjort en liten tevehörna och håller på att fundera hur skrivbordet med våra datorer ska stå. :)
Det är hur kul som helst att gå omkring och pyssla!

Nu är vi dock i "gamla" lägenheten och städar. Ska ställa tillbaka alla möbler där de ska vara och sådär. Vi har diskat allt som går att diska, putsat spisen så den blänker, skrubbat kylskåp och frys så de är superrena, städat badrummet och rensat avloppet från badkaret till och med. Idag ska vi dammsuga, flytta möbler- och sedan är vi nog klara tror jag!! :)

Jag vet inte när vi får uppkoppling hemma, men jag hoppas det blir snart.

Vi har slagit ihop min 90-säng och Oskars 110-säng så vi har ett stort sänghav i sovrummet att rulla runt i!! Det är jättemysigt!! :-D
Vi har smultronbuske utanför sovrummet så jag hoppade *host* ut genom fönstret och smakade på dem i lördags morse.. mys!!!

Nästa vecka kan vi börja bjuda hem folk så de kan se hur vi bor. Måste komma i ordning lite till bara!

Mamma, pappa och Steffanie är på väg hem från Österrike nu. De kommer någon gång nästa vecka och har då med sig massa prylar till mig från Gråbo. Å vad jag längtar efter dem, har inte träffat Steffanie sedan....evigheter i alla fall. *längtar*

Nepp nu ska vi städa!!

juni 22, 2002

Polisradio

Jag klarade det!
Var skitnervös igår, skulle ju jobba själv första gången på min nya sommartjänst som vaktmästare. Nervositeten gjorde nog att jag skärpte alla sinnen, för allt gick urbra. Idag däremot när jag började slappna av lite slarvade jag och gjorde en del saker fel. Jaja. Ska jobba imorgon också, sedan ska jag jobba måndag till torsdag nästa vecka. Men på lite humanare tider, mellan 07,30 - 15,30. *gäspar*

På fredag flyttar vi äääääääääääntligen! Som vi längtar! Magnus ska hjälpa oss att fixa en lastbil. Ska bli så skoj att få allt på plats. :)

Idag när jag körde andra rundan höll jag på att svimma av skräck när en polisradioton tog ton i bilen helt plötsligt. Ni vet det där speciella bipandet som poliser och ambulanser och brandbilar har?

Sedan satt jag och lyssnade på polisradio resten av bilturen. Ingen jäkla aning om varför de har en polisradio i bilen men den lät inget igår i alla fall och jag har inte satt på den! Det var roligt att lyssna, det var någon lägenhet de försökte komma in i men det gick inte tydligen...

juni 19, 2002

Proffessionell provsmakare

Idag ska jag till LUI och provsmaka Smoothies. Det är roligt! Man sitter vid en dator och får smakprov serverade i genomskinliga glasmuggar. Sedan betygsätter man dem typ smak, sötma, surhet, konsistens, utseende med mera... mellan varje smakprov dricker man vatten och äter kex för att neutralisera smaklökarna... :)

Igår badade jag för första gången, i Mälaren. Det var supermysigt. Jag, Mia (med Tiny) och Helene åkte dit efter träningen. Hade med hundarna.. å vad härligt det var, lagom kallt och bra strand! Hundarna simmade duktigt, men Greta satt mest och tittade på, tämligen skeptisk.. ;)

Vi har beställt flygbiljetter nu! Vi ska flyga till Skåne och vara där nästan en vecka. Det är Oskars pappa o fru som bor där, precis vid havet... *ÅÅÅÅÅÅÅÅ* Det ska bli så jäklans skoj! Bada, bada bada... om det inte regnar. *morr* Då tänker jag bada i alla fall ;)
Man får ha hunden i kabinen om den väger under 8 kg. Perfekt. Annars får den vara i lastutrymmmet, då hade jag hellre åkt tåg!

Jag kräks snart över tjatet om att landslaget är hjältar ! Hjältar my ass! Vad är det för hjältemodigt med att utöva en sport man älskar och dessutom få fett betalt för det? Usch vad patetiskt det är med fotboll, de hysteriska människorna har verkligen gått till överdrift. BLÄ!!!

juni 18, 2002

Vad kul jag har ändå!

Av naturliga skäl var jag mycket tröttare i går kväll vilket gav att jag kom i säng i tid och fick sova lite mer. :)

Idag körde jag helt själv med T:s vakande ögon över mig. Till en början var det kul, jag tyckte jag hade snappat upp så mycket trots att jag bara sett det en gång. Akalla-rundan gick jättebra, bilen var lättkörd (automat) och allt klaffade. Men sedan när vi skulle ut på runda två, vilken går genom stan, gick det värre. Märkte hur irriterad T blev på mig, jag kände mig klantig och blev klantigare bara därför. Bilar tutade på mig, jag körde fel och blev osäker och frågade massor. Fick samarbitna svar till svar. Ville ropa glatt att "Det är inte så lätt, det måste du förstå nu gör vi det bästa av det här!". Men det gjorde jag förstås inte.

Efter att T panikslaget stampat foten på en icke befintlig broms på passagerarsidan två gånger kände jag att "Nu är det nog , jag klarar aldrig detta!".
Men väl tillbaka tog jag och de andra vaktmästarna inklusive den andra sommarvikarien J tag i posten och annat som skall göras. Då kändes det mycket bättre och roligare igen.

När man går med posten på företaget lär man känna helt andra avdelningar. Otroligt att jag jobbat heltid nästan ett halvår på företaget utan att veta var till exempel IT-avdelningen ligger. Var där och lämnade post idag. Secklade över deras nya macar, alla hade minst två datorer på sitt skrivbord. *vill ha*

Var på webavdelningen också och hörde och såg hur de satt och byggde upp websidor: "Alla med netscape kommer åka på fetkonstig sida...."
"Äsch skit i dem!" svarade någon skämtsamt (antar jag eftersom jag tror företaget vill nå ut till alla, även de som inte sålt sin själ till microsoft-djävulen).
Lät precis som hemma, när jag och Oskar sitter och bygger sidor.
Medan jag något långsamt stoppade in breven i rätt fack drömde jag mig bort och såg mig sitta som fetavlönad webmaster med fjorton olika datorer på arbetsplatsen. Arbetandes med det jag älskar: html och internet.

Men det skulle nog inte gå.. jag klarar inte av stillasittande jobb vid en dator längre. Har pajat kroppen för mycket för det. :( Å andra sidan får jag behålla det som intresse på fritiden istället och då får jag göra vad jag vill. Hur många slitna webmaster har man inte hört uttala frasen "Jag har ingen egen hemsida ......" Woah! Kul att jobba med det hela dagarna och sen gå hem och sätta sig vid datorn och... göra samma sak. Jaja.

Jag tror jag är kontorsfetischist. När jag kommer in i förrådet rycker det i hela mig och jag vill ha minst fem av varje sorts penna och block som finns. Jag vill ha ett eget litet kontor med superdator, söta små lådor, en sådan där ursnygg tejprullehållare jag sett i affären och pappershögar och allt ska naturligtvis vara välstädat. (Vem som ska städa har jag dock inte kommit fram till ännu). Kanske man skulle jobba hemifrån? Eller kanske inte.

Igår var jag, Oskar och Boris vid den lilla poolen som ligger här och hade simträning med Boris. *garv* Han är inte så bra på att simma men han blir bättre. Titta vad söt han är:

Ikväll ska vi träffas och träna agility och kolla på filmen som Nalle filmade på tävlingen i Vallentuna. Det ska bli jättekul, vi har verkligen blivit ett trevligt litet agiility-gäng på klubben nu!!!

juni 17, 2002

Värre än jag trodde

*ser död ut* Jag var verkligen jättepigg i morse... not. Hade jättesvårt att somna och det hade Oskar också så vi låg och vred oss länge, länge. Sov nog kanske tre timmar i natt. *trött*

Det var verkligen skitsvårt att fatta allt man ska göra på jobbet. Först köra ut i Akalla, sedan tillbaka till jobbet o göra en miljard saker, sedan ut med bilen igen och köra en miljard svängar och lämna tidningar till gud vet alla.

Men ändå. Känns rätt kul. Kanske. I alla fall när jag kommer över den krypande panikkänslan att jag inte kommer klara detta utan låsa in nycklarna i bilen, köra fel, bränna upp vd:ns lägenhet och krocka. Samtidigt.

Idag var jag och fick sponsorgrejjer till våra agilitytävlingar på brukshundklubben. Alla i agilitysektorn ska samla ihop lite var. Jag ligger nog på plus :P för jag fick ihop hur mycket prylar som helst!!! Kul! Med många priser kan man ordna lotterier (money money) och få glada tävlingsdeltagare (eftersom de får fina priser). :-)

Usch jag mår illa så trött är jag. Kan jag inte få bli välbetald VD med flextid istället?
Nu ska jag packa lite lådor.

juni 16, 2002

Ett tafatt försök...

... att förnya min hemsida lite har tagits i värsta CSS-anda.
Jag vill skriva dagbok ju! Så ni kan läsa! Men det är så jobbigt. Ge mig en databas någon. Och lite pengar. Jag är fattig som en sådan där kristen råtta.
Ringde just Taxi Kurir och beställde en taxi hit klockan 04:05 imorgon.
MEN HALLÅ!

04.05!!!! Det är ju sinnessjukt! Och värre ska det bli- midsommarhelgen börjar jag jobba 04:00.... *slår matt bort en fluga*
Det kanske kan gå. Men förmodligen inte. Jag säljer mig för pengar.

Tankarna just nu går kring flytten och katten. Längtar förbenat efter det där lilla pälsmonstret (alltså inte lägenheten). Å det ska bli så härligt att flytta. Det är kul med förändringar. Jag kan få spykänslor av tristess när jag tvingas vandra samma trååååååkiga väg till tunnelbanan varje dag. I can't stand it.

Jag funderar på hur jag ska lägga upp min hemsida. Ska jag ha pedagogiska rutor som talar om vilka mina vänner är och hur de ser ut? Orkar inte just nu. Och så borde man ju ha ett arkiv. Orkar inte just nu. Det kommer- jag loooovar. Kioskis 5.0 är här! Uppgradera nu!

Boris ligger matt och sover på ... just mattan. Oskar knappar på datorn. Han ser samarbiten ut. Ibland tittar han upp och gör fula miner. Jobbigt. Tänk att någon så vacker kan göra sig så ful.

Förresten, om någon undrar ses den här sidan bäst med en blå Ibook, 800 x 600 skärmupplösning, system OS 8.6, Internet Explorer 5.1 och med en stor portion ironi.
Undrar hur länge jag kommer orka skriva här innan jag faller tillbaka på lunarkuks lättuppdaterade dagbok.

Dagens jag vill: Låna böcker på bibban och läsa i skuggan med en bubblande päronsoda i näven.

(Lite senare...)

Nä det här är ju inte sant! Ska jag verkligen gå upp om sex timmar??????? *stönar*
Helene ringde, det hade gått bra för henne och Greta i Nynäshamn. Fan vad kul! Och Sandra hade tydligen vunnit en klass. Wow vad kul!
Nä nu ska jag la krypa till kojs. Vi hörs och störs.

april 28, 2002

wow

alltså dagens bild har egentligen inget med det jag ska skriva om att göra. hittade den på en promenad i kvarteret och kunde inte hålla mig för skratt. å tog ett kort då förstås. undrar om det verkligen är seriöst, eller om det är ett skämt av någon begåvad gatukonstnär... ;)

något har hänt! jag verkar ha fått upp min pluggdisciplin i en otrolig fart. det är inte likt mig det här kan jag ju säga!
i fredags fick vi hemtentan och jag har redan avverkat hälften. coolt. jag är nästan lite stolt. visserligen började jag med de lätta frågorna *host* men ändå... :)

idag ska jag på en kurs i agility. ahh det är så jäkla roligt med agilityn just nu! och i helgen åker vi till gbg för att tävla och gå vättlefjällsvandringen. ska bli mysigt! :)

och nu har vi fått datum för kontraktskrivning på lägenheten. *hoppar runt*

april 25, 2002

JAAAAAAAAAAAAAAA!!!

VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!!

Jag är så jävla glad!!!!!!!
Vi har inte skrivit kontrakt ännu - tänk om nåt går snett - men den är så gott som vår!!
Vi var och tittade på den ikväll och den är fan helt jävla bästunderbar!
Den har uteplats, se bild ovan. Vi ska staketa in det så man kan ha dörren öppen och boris kan gå ut och in.

Det är ett skitfint kök med jättefina skåpsluckor och spis och ugn och FLÄKT!!!! :-D (det brukar inte vara standard i lägenheter!)
Badrummet är stort och rymligt och mycket trevligt planerad.
Det finns ett stort kapprum med massa braiga hyllor att ställa in skor och hänga in kläder i.
Vardagsrummet och sovrummet är stoora och också underbart bra planerade.
Det finns bredband.
Det är ett jättelugnt område med inget busliv alls.
Det är cirka 10 minuters promenad till "landet".... kohagar, skog, stigar, stora ängar..... underbart!
Det är jättnära Oskars mamma och till jenny , dennis , dan med flera...
Det är 15 minuters promenad till brukshundklubben...

DET ÄR HELT PERFEKT OCH DEN ÄR VÅÅÅÅÅR LÄGENHET!!!! åååååååååååååååå jag är så lycklig o glad och supergalen just nu!!!

och vi har börjat med köksmöblerna och idag köpte vi färg!!! det ska bli så roligt att pyssla med dem!! Snart spricker jag av lycka!!! Se upp!

april 10, 2002

Lägenhetsjakten - en ny thriller

det är en ny ledig tvåa, likadan som den vi blev så förälskade i! (se mars dagbok).
man ser direkt på nätet vilken plats man har och man kan söka varje lägenhet en vecka. kolla rysaren:

Vid 62 anmälda var vi nummer 1.
Vid 75 anmälda var vi nummer 2.
Vid 83 anmälda var vi nummer 3.
Vid 153 anmälda var vi nummer 5.
Vid 163 anmälda var vi nummer 5.
Vid 173 anmälda var vi nummer 5.
Vid 201 anmälda är vi fortfarande nummer 5!

Yehaa! Det är superspännande att logga in och kika vilken plats man är på.. *garvar*
det mesta kretsar just nu kring skidresan (söndag), lägenhetsletandet och plugget. :-)

hmm. på tal om det .. kanske ska plugga lite.... *glider iväg*

april 07, 2002

finemang!

wow vad glad jag blir! mia har köpt nya köksmöbler o undrade om vi ville ha de gamla! det är ju superbra!! lite gamla men det ska bli superskoj att slipa dem och göra dem fina. kanske bara lacka om eller var lite vågad och måla dem. jag får höra med pysselpappa och se vad han kan ha för råd att ge. *glad*

jag har varit otroligt oeffektiv de sista dagarna. *morr* har inte pluggat nåt alls o nu sitter jag här istället för att ge mig kast med den otroligt spännande boken "den stora omdaningen", skriven 1947 eller nåt sånt. hurra.

nu ska jag ringa lilla mamma som fyller år idag! *HURRA HURRA HURRA*

april 02, 2002

muääk!

*morrar som en vakthund* någon annan sa ja till VÅR lägenhet! jäkla stil!
jaja. vad är en bal på slottet som oskar sa när han drog ner en bal med toarullar när vi var på willys och samlade vuxenpoäng.

idag drog en ny kurs igång, "ekonomisk förändring" heter den. den verkar jätteintressant. dessutom är det bara svensk litteratur *klackarna i taket* och skön uppläggning. Dessutom ska vi till Idre snart! Inte nu på söndag men nästa... *längtar* fy fasen vad uuuunderbaaaaart det ska bli!!! *längta längta längta*

nej nu får jag gå och spola varmvatten på mina reumatismvärkande ben. :(

mars 31, 2002

rock rock rock!

dagarna blir ljusare, mitt sinne blir lättare. gråten byts ut mot skratt, den molande oroskänslan i magen mot bubblande lycka. allt känns bättre.

vi kommer få en lägenhet så småningom. jag har kommit in på journalistiken!! HALLÅÅÅÅÅÅÅ!!! fatta! jag går fortfarande som i ett lyckorus, efter en halv termin. fan vad häftigt.
i höst ska jag försöka klämma en fempoängare extra, en kurs som heter "kvinnoroller i religion och samhällsliv från flodkulturerna till reformationsperioden". weee fan vad kul!!! åååååååååååååååå livet är såååå braaaaaaa!!!
fast jag och oskar är sjuka. men det går ju över. nu ska jag ut med busboris.. ses!

å ja just det!! kika på 777Online!! releasad i dagarna. snyggigt va?

mars 27, 2002

en egen lya!

imorgon ska vi titta på två lägenheter!!! *hoppar upp och ner* vi har insett att projektet "Få en lägenhet i söderort" är ganska meinsgslöst. vi har stått i kö för kort tid för att få någon på många år. men i väsby däremot!! oskars kära mamma ska ha massa credit för att hon har satt oskar i bostadskö så tidigt!! vi kan nog få en ganska snart om jag inte missbedömt situationen helt.
fördelen med att bo i väsby är: nära till alla kompisar på oskars sida, nära till oskars föräldrar (=hundvakt ;) ), nära till brukshundklubben (jag kan inte skylla på att jag inte orkar åka och träna mer för att det är så långt) nära till natur, skog, sjöar. Man kan få en mysig lgh i trevligare områden, inga betongblocksområden på samma sätt som i förorten i stan.

Nackdelen är att det är lååååångt till skolan!!!! men det får gå... jag tror det kan bli bra!
lägenheterna vi ska kolla på imorgon är dessa:

En tvåa med uteplats! Mys! Man kan sitta o grilla och gotta sig på somrarna... lyx! Här ingår också värme vilket det inte gör i den andra lägenheten. Vi är nummer fem i kö på denna.

Denna är 20 kvadratmeter större! Wow! Då kan man ju ha ett datarum /arbetsrum /pluggrum och inte ha allt i vardagsrummet... men det blir dyrare. Kallhyran skiljer bara 100 kr från tvåan men man ska betala värmen också, Jag pratade med de som bor där nu och de sa att det kostar absolut inte mer än 500 kr i månaden i genomsnitt med värme + vanlig el. Mer på vintern (upp till 800 kr) och mindre på sommaren (då stänger man kanske av värmen helt).
Vi är köplats är nummer 7 på denna.

Det verkar vara ett jättebra område (det sista) enligt hon som bor där nu; lugna och trevliga grannar, mycket grönområden, inget bus mm.
Han som hade tvåan var gammal och halvdöv ;) så jag fick inte fram så mycket information. Men han var nästan otrevlig och menade på att om det var nån som kunde flytta in tidigare än hans kontrakt går ut (1 juli) så får ju de lägenheten. Jag blev först irriterad och menade att det är ju inte han som bestämmer det och det är hans fel att han inte sagt upp den i tid. Men sen tänkte jag "Tänk om han har rätt" så jag försökte vara lite trevlig.. men sen ringde jag till Väsbyhem och de sa att det inte är de som bestämmer vilka som får dem, de har inget med det att göra alls. Utan det går på vår kötid. Och enligt den är vi nummer fem och nummer sju i kö (av tio).
Jaja. Hoppas att ingen vill ha lägenheterna så att vi kan få en av dem i alla fall!! *vill vill vill*

Ååå vad spännande, det är alldeles superpirrigt!! Tjiho!!

En annan grej som är suuuperkul är att vi ska åka skidor i Idre!! Tillsammans med jenny och jante. weeeee! vi ska åka både utför och längd, för när vi åker längd kan man ha med boris så han slipper ligga ensam hela dagarna. och det är härligt med längd... avslappnande... :) vi ska träffa jante och jenny i helgen för att planera lite. tjihoooooo! det ska bli så dunderdunderdunderroligt!!

mars 25, 2002

Wow vilken grej!

satt och pratade med jenny om religion och tipsade om ett arbete jag gjorde på gymnasiet som ligger på webben ("äktenskapet i olika religioner". surfade dit för skojs skull för att se om nån skrivit i gästboken...WOW !! jag blev helt chockad när jag kollade besöksstatistiken!!! Mellan elva och fyrtiotvå besökare den senaste månaden- varje dag! Hallå!!! :-O
Jag trodde den var helt död!!

och en massa kommentarer i gästboken som "tack för en skitbra sida", "den här sidan har hjälpt mig i mitt skolarbete" och en tjej som skulle gifta sig med en pakistansk kille som hade använt min sida som ledsagare. hjälp!

såå bra är den inte och jag har fått en del kritik för den, bland annat att jag inte kritiserat författarna och tagit reda på mer om inriktningar med mera. men vad begär man på gymnasienivå liksom? skrämmande att den läses så mycket!!!!! och smickrande. synd att jag inte har kvar inloggning så att jag kan ändra något på den.. den ligger på en kompis konto.... som jag inte har nån kontakt med längre...
vill ni se den? klicka här! ...och kom ihåg att det som sagt är på gymnasienivå...

mars 19, 2002

GLAD!

jag är glad av tre orsaker:

1) Jag klarade tentan!!! Fick reda på det igår!!

2) Fick reda på igår att vi är garanterade plats på c-kursen i journalistik (vårt program innehåller egentligen bara 40 p journalistik) vilket innebär att jag kommer ha samma utbildning som de som läser det andra journalistikprogrammet!!! *hopp o skutt* Så jag kommer alltså enligt planerna plugga fram till juni år 2005 !!!! *SKRATT* Känns fint att veta hur ens framtid ser ut... ;)

3. I maj ska jag och marina till göteborg för att tävla med hundarna en dag och gå vättlefjällsvandringen med min familj o vänner! det ska bli supermysigt! yehaaa! :-D

mars 06, 2002

disco-Boris

på strålande humör!
ligger inte JÄTTEMYCKET efter i skolan (bara lite).
ska till göteborg imorgon, tyskland på fredag. och oskar ska med! känns jättetrevligt!!! (hehe en till som inte kan tyska ;) )
igår däremot var jag sur som ett åskmoln. men idag känns allt lättare. det ska bli urkul o åka till tyskland. och imon ska jag träffa anders o svinga en bägare eller dricka en kaffe latte eller nåt... :) träffas i alla fall.
det var ju ett tag sen.

ååå vi har hittat världens coolaste radiokanal med massa gamla discohits.. rock! vad heter den tro... *springer o kollar* "E-FM"
Eftersom vi har radion på när boris e ensam hemma så misstänker jag att han kommer skaffa en såndär spräcklig lite tajt skjorta och stora utsvängda 70-brallor och stå å dansa när vi kommer hem snart...... *garv* :-D

nej nu ska jag gå å... fnula...

februari 25, 2002

"det är bra för sverige"

ahhh! vår föreläsare vi hade idag lät preciiiiis som carl bildt! å jag kunde inte få det ur huvudet, han avslutade verkligen varenda mening med exakt samma tonläge som calle. huga!

idag har vi fått introduktionen till vår kurs "nationen". ruggigt intressant får jag mot min vilja ("ååå va trååååkigt det lååter") erkänna! carl bildt, förlåt vad hette han.. jaja nåt i alla fall ("Jag är från Lund men jag försöker prata rikssvenska").. berättade om vilka problem som finns med att studera nationalism, vilken "rekvisita" som används i nationprojekt (språk, ursprung, kultur /historia och territorium).

att tyskarna håller väldigt hårt fast vid det gemensamma ursprunget och att det finns olika skikt av ur "tysk" man är... typ att snubbar som har ett tyskt förflutet men kanske inte ens kan mer tyska än "guten tag" och bor i tex. ryssland räknas som mer "tyska" än någon som har bott hela livet i tyskland men som inte delar ursprunget...

jämför detta med amerika där det är mycket större öppenhet mot nya nationmedlemmar...man blir amerikan bara man svär sin lojalitet till flaggan (och har alla tillstånd förstås).

åå att det finns sprickor inom nationerna ... ta bara tex den skotska bobåkaren som färgade sitt hår som den skotska flaggan men blev tillsagd av brittiska landslagsledarna att det där får du allt ta bort... att hävda skottskhet (kan man säga så?) framför brittiskhet (?) går inte för sig...

å vad är det för skillnad mellan stat, nation, nationalstater och state-nation (engelska).. ? staten är den politiska apparaten, nationen är folket, allmänheten och nationalstaten är (phew) "en stat som hävdar att majoriteten av invånarna finns i samma nation"... state-nation är en process där staten skapas och ett mer och mer nationellt innehåll med tiden.. tex. Vitryssland och Moldavien...
det finns också nationer utan stater, tex kurder och palestinier...

åså tog han upp (fortfarande med calles röst) hur media hjälper till att "flagga det nationella" i vardagen ... tex:
- hemlandscentrering- det som händer oss är viktigast.. sker en flygolycka långt-bort-i.stan så är en av de centrala frågorna om svenskar varit med i kraschen eller inte. att sjutusen långt-bort-i-stanare dött är visserligen beklagligt men inte viktigast...

- utrikes-inrikes-uppdelningen inom media delas det strikt upp mellan oss, inrikes, och dem- utrikes...

- vädret- rapporteringen är knuten till nationella territoriet och det är först när vädret kommer över gränsen till oss som det blir intressant (fast här håller inte jag med riktigt, jag tycker att man ofta ser stora europakartor i alla fall även om det också är en gränsdragning.... kanske ett tecken på vår moderniserade globaliserade värld där vår nationella karta sträcker sig längre och längre?)

- sporten- ett TYDLIGT flaggande för nationen! det syns mycket mer flaggor idag än för tjugo år sedan.. det är en ny scenografi som växer fram på våra idrottsarenor där man sveper in sig i flaggor när man segrar och fans målar flaggor på kinderna...

Och återigen... i USA har flaggan en ovanligt helig betydelse eftersom det är den som förenar det amerikanska folket; inte utseende, ursprung eller ens språk egentligen... utan det är flaggan man svär sin lojalitet till...

ehh jaaa idag har man lärt sig massor.. och jag blickar glatt framåt och ser fram emot kursen! det ska bli kul men jobbigt. har fixat litteratur idag. phew. dyrt blir det men det kunde vart dyrare. kopiatorn måste vara guds gåva till studenterna.

ett stort tack till mina söta snosnosar oskar o boris som ställde upp så gulligt när jag var sjuk i helgen.. o alla andra som frågar hur jag mår och kommit med råd när jag drabbades av en helt otrolig migränattack (första gången!) i lördags natt... å mamma som står ut med mitt ständiga lipande i luren- oavsett vilket humör jag har... *ler* "Jag är inte ledsen men..." åså storbölar jag.. bara för att jag kom på hur mycket jag älskar mamma o pappa... uj man är allt lite knäpp...

ja nej nu får man väl ta å betala lite räkningar. party party!

februari 18, 2002

ner i träsket!

japp på fredag är det dags; tentatime! fan jag är skitnervös!
jag sitter o försöker läsa igenom alla anteckningar, minnas och skumma igenom texten. vad mer kan man göra?
boris tycker jag är skittråkig, tro jag det!

annars händer väl inte så mycket... jag ser fram emot våren! ååå jag får små glädjerus när jag inser att det redan är feb och snart är våren här! *längtar*
idag är det dock en sån där riktigt tråkig dag.. :( grått, dassigt, småregnigt... blää...
nepp nu är det böckerna som gäller igen!

februari 14, 2002

"det är alla hjärtans dag i dag"

... sa jag till oskar och sträckte fram denna vackra macka! snygg va?

mmmm sitter o njuter av Nordman....
det var inte igår!!!! pratade med mamma och hon sa att hon hade skoskav men att hon sjunger nordmans låt "vandraren" ("det gör ont men gå ändå") och att det kändes lättare då... och på kvällen låg jag o nynnade nordmanlåtar innan vi somnade (varpå oskar halv föraktfullt halvt förvånad undrade om gruppen gjort så många låtar).

i alla fall så blev jag så sugen så jag dammade av två skivor, de enda jag har, och spelar dem nu för fulla frallor. åååå jag minns sååå väl när jag hörde nordman första gången!!! det var en dag på våren när jag hade cyklat från gråbo till partille där min syrra bodde då, i världens sötaste lilla etta med kokvrå. och så gjorde vi pastasallad och hon spelade nordman för mig och berättade att det var en ny grupp med ett ovanligt sound.

jag blev förälskad direkt (kan ha något med att göra att syrran är min idol och allt hon tar i blir till guld;) ) och har lyssnat på dem från och till sedan dess. Var faktiskt till o med på en konsert ett år... med anders å hans knaslillebror... :-D

har verkligen massor av minnen till nordman... mest trevliga, men även en del sorgsamma så här i efterhand....
min favoritlåt är ... typ alla på första skivan och "brudrovet" på andra skivan :)

idag har ricky varit här! han, jag och boris tog en lång helt underbar promenad i eftermiddags. två timmar i solen... å det var så vackert o underbart att se den klarblå himlen ! fan man blev ju nästan religiös! kolla här:


wow vad blått... *hääärligt*
nepp nu ska jag pilla naveln.

februari 10, 2002

"motverkar sömnighet"

ja det kan man bannemej behöva när man sitter där med nosen i boken; något som motverkar trötthet. i vanliga fall är det cola. å så gott det är med cola.
om man verkligen får cancer av lightcola kommer jag stendö snart- men jag kommer vara pigg in i döden i alla fall.

idag när jag förtvivlat satt och gned tårna mot varann och hade koffeabstinens, trots ett par koffetabletter o lite vatten *urk*, så ringde det på dörren.
en förvirrad situation uppstår där jag plötsligt står öga mot öga med en buskig man med en STOR 2-liters cola i handen.
det är väl ungefär här man ska gnugga sig i ögonen och nypa sig i armen eller? "häär" sa han glatt. "öööhh" tänkte jag.
åså... langade han fram en pizza också. doh! det var nån i trappuppgången som beställt pizza... och en stor cola.... *gråt* sistnämnda togs ifrån mig (förstnämnda tog jag inte emot) och jag fick lomma in till mitt och burken med koffeintabletter. blurk.

vi har sett massa bra film det sista, oskar och jag! igår såg vi en film som heter "animal factory" med och regisserad av steve buscemi... haha han är cool och ful... :-D filmen var bra men något tunn kanske? schablonartad? förutsägbar? men bra! den var trevlig. alla filmer behöver inte vara storverk.
såg också "pay it forward" häromdagen och den var också bra! ahh kevin spacey e ju så BRA! *ler* jag rekar filmen hårt, den var bvra men sorglig. gråt gråt.
nu ska jag sluta leka nils-petter och gå å sova. om oskar kan slita sig från b-porrullen på tv1000 förstås. ;)

februari 07, 2002

gu va skönt

skulle egentligen jobbat natt i helgen, fre-sön. men jag avsade mig det och en annan tjej hoppade in. jag klarar verkligen inte att jobba natt! vissa människor gör väl inte det helt enkelt. jag är helt dizzy och konstig i flera dagar efteråt... *blä*

det har varit lite turbulens här de sista dagarna på många fronter. men när jag pratade med therese och hon berättade vad hon vart med om kändes mina problem rätt triviala faktiskt.

idag har jag för ovanlighetens skull verkligen pluggat (se bilden) det jag SKA! fantastiskt! jag ligger efter och det känns jobbigt eftersom tentan närmar sig. men det ska nog bli bra. så småningom.

varför är öron så konstiga?
när jag sitter med öronproppar hör jag mer än jag gör utan! ljudet på teven som är väldigt lågt tränger sig in mycket effektivare när jag HAR öronproppar!
det är ju sjukt! samma som att om man är på ett ställe med högt ljud, typ krogen, och man vill prata med varann kan man skrika sig hes precis intill örat på folk men de hör inte ändå. men håller man för deras öra med fingret o pratar hörs det mycket bättre. det är ju helt vrickat?

februari 05, 2002

en agaton!

åhå! nu har vi varit och hälsat på pontus och sara och deras lilla son agaton karl clarence! eller kort (?) och gott agaton!
sicken pärla va! låg och sov så gott ända tills pontus började prata om att han skulle upp o jobba imorgon, då började han gny och gråta... ;) :)

tänk vad fantastiskt. jag är ju inte så van vid barn... så när jag såg agatons små fingrar, lilla haka, små små fötter och hur han grimascherade, sträckte på sig, smaskade efter att ha gäspat- blev jag nästna religiös. och sugen på att skaffa barn. men bara nästan. :) ;)

ja jag är frälst, agaton var verkligen ursöt och så vacker med sina lite sneda ögon, som han fått av sin mamma.
jag har tagit fler foton, men de får ni se en annan dag. nu är jag TRÖTT! och lycklig, trots att det mesta som kunde gå fel har gått fel idag. :(

januari 31, 2002

så fint ändå!

å så fint livet är egentligen.
ringde en vän, pontus, för ett tag sedan eftersom vi inte hade pratat på evigheter. möttes av beskedet att hans mor hade dött precis. :( usch så sorgligt. vi har inte pratat sedan dess men mailat.
och igår fick jag vet att han och hans tjej fått barn!! en liten agaton har kommit till världen! sicket otroligt gulligt och ovanligt namn!!! jag känner mig alldeles lycklig i kroppen. det är så här det är. gamla männniskor dör och nya tar deras plats.
på lördag ska vi kanske åka och hälsa på dem, de bor ju bara tio minuter härifrån. så spännande det ska bli!!! :)
och som pontus själv sa; han måste ju godkänna oskar också, det har han ju inte gjort ännu. *ler*

januari 29, 2002

jag är ledsen

jag försöker att tänka att hon var gammal och har levt ett långt och bra liv. att sagorna och filmerna finns kvar. men jag är ledsen ändå! jag läser om henne, ser filmklipp och då kommer tårarna fram.

det är svårt att sätta ord på vad jag känner. jag vet att jag älskar saltkråkan, ronja rövardotter, emil, bröderna lejonhjärta med flera. jag vet att jag sett dem åtskilliga gånger och jag har så mycket känslor, minnen och tankar om hennes verk. de har betytt så otroligt mycket för mig genom åren. de har inspirerat, fascinerat och trollbundit mig. jag ville vara som ronja. jag ville också fånga en häst och vara ute i skogen hela dagarna, jag ville också ha en sådan där rem som hon hade.
och emil... som tyckte så mycket om alla djur och var så snäll emot dem... som hellre lekte med grisen än åt den och som hade en alldeles egen häst, Lukas. jag fick låna en liten ponny en sommar, han hette också lukas.

jag tror det är längtan efter det naturligt ursprungliga som tilltalar mig så mycket i hennes sagor. bo på bondgård och vara nära naturen och djuren.
att våga vara annorlunda, som pippi. det familjära, mysiga som i saltkråkan. kärleken och traditionerna.

jag vet inte varför jag sitter och gråter men jag gör det. det är något inom mig som har brustit och kommer ut nu. det är otroligt att en människas verk kan betyda så mycket. det hon gjort är så fantastiskt. hela min uppväxt är präglad av sagorna. jag minns än idag den dagen då mamma och pappa hade hyrt ronja rövardotter på video. vi skulle se den efter maten och den låg på en stol på övervåning och väntade. och jag minns att jag var så förväntanfull och nyfiken.

jag minns hur grannarna på landet hade en vattenpump som karlsson på taket hade... hur roligt det var att pumpa med den och få fram vatten och att det lät exakt som karlssons vattenpump.

jag minns när jag, mamma o pappa var på teater där de spelade nils karlsson pyssling... och jag minns magiken i att vara sådär liten.. länge låtsades jag att de mjuka bollarna i gympan var jättestora köttbullar, precis som de haft på teatern...

å vad deppig jag känner mig. melankolisk, nostalgisk. och en massa saker jag inte kan sätta fingret på vad det är...

januari 24, 2002

slappröv är ordet!


fy sjutton vad jag är slapp!!!
det här vädret!? det är inte klokt! det regnar och är kallt och blåser och hunden bara kollar på mig som om jag inte är klok när vi ska gå ut. han tassar försiktigt runt vattenpölarna och gör bara det allra nödvändigaste.
jag drar täcket över mig flera ggr om dagen, sover. lyser upp när det är matdax. slösurfar, somnar med skolböckerna över ansiktet... kollar slött på simpsons på kvällen o går o lägger mig... öööööööööööö.... känner mig nollställd, utmattad, uttråkad, rastlös, menlös..... vad ska det bli av mig...

skulle få besök av pavel en stund idag men jag sov när han ringde så det missade jag... *urrrrrk*
jag behöver sol för att fixa det här!

jag har i alla fall gjort en vettig sak idag; skickat alla bostadsansökningarna till privata bostadsvärdar. köpte 24 frimärken i ali babas kiorre och satt o klistrade frimärken för glatta livet i regnet. försökte få boris o hjälpa till men han gillade inte smaken...

åså har jag nackspärr också... myh... synd om mig idag minsann. magnus säger att man ska hålla nacken varm för då slappnar musklerna av lättare, å eftersom han är en klok man får jag väl lita på det. gldier omkring med en halsduk på mig. tjusigt värre.

januari 17, 2002

jag hade i alla fall tur med pojkvännen ;)


vilken dag! *phew*
började dagen med en rejäl tvåtimmars promenad, mestadels uppför, med hunden. vi knatade på i vår töade natur och som resultat av detta var boris täckt av lera från topp till tå. som tur är *tadamm* har han ju sin overall av bävernylon, så han var torr o fin undertill.
på väg hem bromsade en skåpbil in bredvid oss och vevade ner rutan. oops tänkte jag, vad är det nu då?

det första jag såg var mannen framför ratten o det andra en hoppig liten vit hund, väldigt lik boris fast utan overall och med mer päls. "var har du köpt den där overallen?" ropade han och försökte överrösta våra hundar (det var visst en hanhund med tanke på hur sura de var på varandra). jag svarade och vi pratade lite innan han körde iväg o jag knatade vidare med en hormonstinn mördarpudel som vill vrida nacken av den tykna fluffiga hunden i skåpbilen.

hem för att vända bara i princip, o duscha lite också. skulle ju iväg till skolan på upprop. vad väntar mig innanför dörren om inte den efterlängtade UPC-räkningen. storyn i korthet; ingen räkning kom i december varpå jag ringde dem. de säger på telsvararen att räkningarna är försenade och på väg ut. jag väntar. efter nyår ringer jag för att fråga var den är. kommer inte fram för "alla linjer är upptagna". jag ger upp o tänker att de dubbelfakturerar väl istället i januari

nu har de alltså skickat räkningen äntligen.
öppnar den o möts av en hånfull "påminnelseavgift á 45 kr" och ett hot om kronofogden ungefär.
arg som ett bi (är de arga?) försöker jag nå kundtjänst som naturligtvis har "fulla linjer". jävla skit!!! tar en kvart på mig o skriver ett argt långt mail till dem. slänger mig in i duschen, min tid jag hade att duscha o göra mig i ordning till skolan är halverad till en kvart. nu sminkar jag ju mig inte eller så men det som mötte mig när jag tittade in i spegeln var till o med för mycket för mig.

finnen hade varit där ett par dagar och jag hade inte brytt mig om den men det som nu satt placerat i min panna var inte en finne. det var en alien på väg ut, en tickande bomb. en vidunderlig röd sak som enligt min logik i alla fall omöjligt kunde vara sådär röd på naturlig väg. men det var den.

ok. rotade lite i min necessär o hittade ett täckstift. kleta på lite så ska väl det värsta gå bort eller? klockan tickar. jag har missat bussen. jag tar nästa. jävla upc. jävla finne. då händer det. när jag snuddar med täcktstiftet spricker finnen. blodet rinner i floder över ögonbrynet och jag smetar bort det med papper. va fan, ska jag behöva klämma den??? jag klämmer. det kommer ännu mer blod. och ännu mer. och var. och blod. det tar inte slut! klockan tickar. jag måste verkligen gå nu om jag ska hinna till uppropet över huvud taget!

sliter åt mig lite papper som jag håller mot det som en gång var en oskyldig pormask för att hålla blodflödet i schack när jag rusar till bussen. sjunker ned på sätet. andas anna, andas!

jag rusar till seb:s monter o betalar en terminsräkning för min i österrike olyckligt (?) stationerade syster. phew. kollar på klockan. tio minuter kvar. jag vet var salen är men jag går inte dit. då kommer alla tänka att jag ska läsa samma program som dem o stå och granska mig. "hah! hon har en finne i pannan som ser ut som en krater! ska hon läsa journalistik?? o vilka snygga byxor (boris hade stämplat dem strax innan jag gick så de hade en tass prydligt placerad vid knäet.)"
istället gled jag runt o läste på anslagstavlor. massa tjänapengar-tips. man kan tjäna pengar på de mest underliga sätt. i alla fall när man är student.

in i salen, för nu går alla andra in. sätter mig ner. tittar runt. hur ser de ut? hur ska jag sitta för att se världsvan ut?
ögonen fastnar på en tjej o en kille framför mig. de ser sympatiska ut. killen ser exakt ut som oskars exklasskamrat o han är ju snäll. då är säkert han också det.
det tar evigheter. mitt namn ropas upp tillslut men av de cirka 50 reserverna är det bara en som har en lyckodag. stackarna. killen framför mig säger lite sådär jag-säger-nåt-för-att -skapa-kontakt att man kanske borde ge bort sin plats. sa ju att han var sympatisk.

när allt är klart smyger jag bort till bibban, för jag är övertygad om att jag är den enda som redan har bibliotekskort och kan låna böcker redan nu. springer ut bland hyllorna och plockar åt mig de böcker jag ska köpa men lånar tills jag hittat det bästa priset.
i lånedisken står den sympatiska killen. han har just skaffat kort. han ser förvirrad ut. "behöver du hjälp?" frågar jag o det behövde han. jag guidade runt i bibban och plockade fram samma böcker till honom som jag lånat. after all, vi ska ju läsa samma program.
vidare till boklådan där vi hittar kompendiet vi ska ha.

efter en tjuge minuter inser jag att det är löjligt att jag inte vet vad han heter. "ähh jag heter anna fressten" säger jag o han svarar "jaa johan heter jag" o vi skakar hand lite sådär på-låtsas-vuxet o garvar lite. pratar lite o skiljs åt. på bussen hem mår jag bra. ååå vad kul det ska bli o plugga. :)

när jag kommer hem har oskar slutat tidigare från jobbet och köpt en ros åt mig!!!! *glaad* så gulligt!
detta gör att jag tar kvällens dust med upc, kom fram tillslut, mycket lättare än annars. när jag påpekar att de gjort fel ser de "lite appropå ingenting" att "oj ni har en räkning från oktober som ni inte betalt också"... öhhhhhh oktober???? jag har betalat alla räkningar men tydligen hade de missat att fakturera den första perioden med tv1000. men den räkningen har aldrig kommit till oss. ni som känner mig vet att jag är minutiöst noggrann med räkningar.

jag frågar om de inte har skickat ut nån påminnelse på den? nej det gör de inte med den första räkningen? huh ? jag frågar om hon inte tycker att det är konstigt om de, som hon påstår, skickar ut en räkning i oktober (alltså tre månader sen!!!) och inte får betalt för den utan att reagera, ta kontakt med kunden osv?
det har hon inget svar på utan ska skicka ut den nu säger hon. har den påminnelseavgift på sig när den kommer stryper jag det där jävla företaget!!!!

lugn anna, lugn. ååå vad fin min ros är! *gör en ferdinand o viftar med bakklövarna av förtjusning*

januari 16, 2002

Jo det är det visst! ;)


ciao!
var på skolan idag o betalade min terminsräkning. kändes skumt och mysigt att vara tillbaka. det är en mysig skola. strök runt i korridorerna efter att uppdraget var slutfört och tänkte på mina forna klasskamrater. vad gör de nu? jennifer träffade jag häromdagen... men mari tex... henne borde jag ringa! *dåligt samvete*

moas båge, den nya byggnaden, verkar nästan klar. wow, det var ju bara en byggarbetsplats i våras!
trots att jag varken anses blyg eller försynt är jag ändå lite sådär skraj nu inför starten. tänk om ingen vill vara vän med mig? tänk om de tycker jag är ett supermiffo och undrar va fan jag gör på den utbildningen? *gråta*
eller så... behöver jag inte oroa mig som vanligt... ;)

ryckte åt mig ett exemplar av soda, som är skolans kårtidning. slår upp en artikel om mitt program och läser, faktiskt utan att reagera nämnvärt, att programmet jag valt "inte är en egentlig journalistutbildning utan vänder sig till dem med intresse för akademiska studier inom humaniora och samhällsvetenskap men samtidigt är intresserade av kunskapsförmedling."

Tja man läser 20 p mindre journalistik än det andra journalistikprogrammet som jag sökt i flera år och som enligt uppgift är det mest sökta programmet i Sverige... *bröl*.
men man läser ändå 40 p...

nu tappade jag tråden... ehh jo jag borde kanske bli oroad eftersom jag vill bli journalist i första hand så att säga. men så resonerade jag så här; antingen hoppar jag på detta nu eller så kämpar jag x antal år till för att komma in på de andra utbildningarna som finns. och eftersom jag fått kicken från jobbet och inte har nåt att göra och är sugen på den här utbildningen tänker jag läsa den.

jag säger som den där loserkillen i reklamen för sveriges dagstidningar eller vad det är: "Det kanske är journalistik för mig!" ;) ;) *skratt*
jag är positiv, det här kommer bli kul.

januari 08, 2002

alltid är det nåt

ja sådär deppig ser jag ut just nu faktiskt.
för jag är sjuk. och för att det smärtsamt hastigt har kommit upp för mig att vi snart måste flytta. om vi inte mirakulöst får en lgh, vilka oddsen är för det är för små tal för att skrivas ut, så blir det hem till oskars pojkrum. 12 kvadratmeter, inget bredband, 1,5 timmas resväg enkel väg till skolan. hurra? nja.
fast. det är bättre än inget. det är en utväg. och: alla oskars polare bor i väsby, mia och sandra bor inte långt därifrån (kungsängen), det är 10 min promenad till brukshundklubben, det är billigare än att bo i eget boende och oskars fast... vi har ju inte så mycket. en säng, en teve (som snart lägger av helt att döma av det knastriga ljudet) och en video. jaaa å ett skrivbord också. så hur mycket pengar man skulle behöva lägga ner på möbler o s v vill jag inte ens tänka på.
ehmmm jaja. jag har i alla fall slängt ut några krokar, vi får se hur det blir med det. och i värsta fall får vi väl slåss med jättespindlarna i oskars rum ett tag. oskars mamma är ju supermysig så det känns inte jobbigt så i alla fall. :) (obs inte för att min mamma är jobbig alltså, jag menar bara att det skulle säkert funka för... att ja... ehhhh whatever!!!)

det ska nog bli bra!!!!! :-D

januari 04, 2002

"jag är på"

oskars vänner är otroliga egentligen. man behöver bara säga nåt litet förslag till socialt umgänge och de "jag är på" och "kul, jag vill". kan inte minnas att någon av mina gamla polare är såna. jo möjligtvis t2. fast jag gillar dem ändå. :) men det är kul med positiva människor.

januari 01, 2002

gott nytt år


nyårsafton inleddes med att jag och oskar (som åkte på att knega på själva nyårsafton) käkade toast av alla de slag o tände ett ljus. väldigt opretantiöst, väldigt mysigt. vid nio kom jenny och jante och vi dukade upp värsta bordet med grönsakstavar, dipp, ostbricka o massa gott o dricka... :) satt o snackade o hade kul och tiden bara flög, plötsligt var det tolvslaget... jag ville vara med Boris så jag var kvar inne o kikade på raketerna genom fönstret. :)
vid två somnade vi i soffan, i alla fall jag o jenny... *fniss* lagom party så där... ;)
var väldigt nöjd med aftonen faktiskt och är inte ett dugg avis på alla som är bakis idag... *ler*
jag o boris var ganska ensamma på morronpromenaden i morse, och alldeles tom på fotspår var snön... urmysigt.