Main

mars 01, 2008

Riddartorp

I slutet av 80-talet skaffade min morbror Leif och "moster" (ja ni vet, morbror är ju inte ihop med moster egentligen...) Eva en gård i Riddartorp, Vårgårda. Det blev så att vår familj hängde där väldigt mycket under ett par år. Det är en tid som betyder så oerhört, oerhört mycket för mig att det liksom inte är någon idé att ens försöka förklara! Har så mycket fantastiska minnen från de åren, skulle jag rangordna mitt livs lyckligaste tider skulle den perioden hamna högt upp!

Här kommer lite foton. De är avfotograferade papperskopior, svinstressigt och med noll utrustning. Kan vara kul ändå att se!


Så här såg gården ut då, i slutet av 80-talet.


Jag, en collie och ett par får. Som idag fast för 20 år sedan! Haha. Tim, som collien hette, var inte så intresserad av att valla, men hans matte gjorde några försök. Tim var en rolig följeslagare på gården och vi lekte många lekar ihop!


I brist på vallhund så... fungerar en spann havre bra också! Leif tar ut fåren, jag står stationerad på hövagnen.


Eva och Steffanie med fåren.


Det här är nedanför boningshuset. Just grilla och elda var något vi gjorde MASSOR. Många kvällar satt vi och grillade, snackade och åt gott tills det var becksvart ute. Nedanför i denna hage rann en å genom markerna. Det var spännande och kul att vara där nere o leka.


Här hässjar vi hö. Innan höet tas in torkas det ute i solen.


Vi bodde i vår husvagn när vi var hos Eva och Leif. Det var liksom mest praktiskt så.


En sommar lånade Leif en ponny till mig. Lukas, som den envisa lilla galningen hette, fick mig många gånger att gråta! Han var OTROLIGT svårhanterad och satte sig på mig direkt. Det var bara morsan som hade koll på honom, jag klarade inte ens att tränsa honom själv - och då var jag ändå en tuff unge vill jag lova!

Det kommer fler foton så småningom :)


december 21, 2007

Min vän Sarah

071221.png

Det här är jag och min äldsta vän Sarah!
I morse fanns hon online på MSN och vi pratade kort - hon är i Australien och reser och arbetar och jag var på väg ner till frukostbordet så det blev ett kort samtal. Vi har inte träffats på ett par år nu men hon är en kompis som ligger mig varmt om hjärtat.

Mamma var dagmamma och Sarah började hos oss när vi var två år, alltså 1982. Sedan var hon hos oss dagligen som dagbarn fram till 1986. Vi har lekt och umgåtts jättemycket genom alla år, och som brukligt är på mindre orter följts åt i skolklasserna ända upp till gymnasiet. Sarah är en jättefin och go kompis som jag tycker väldigt mycket om. Vi har gått igenom en hel del ihop - kärlek, rädsla, lycka, hopp, sorg och då och då har vi varit svurna fiender i peroder... det händer rätt mycket de första tjugo åren i ens liv som ni kanske vet. ;)

Så när jag i dag kände att det var dags att slänga upp ett nytt nostalgikort, var inte valet svårt. En bild från ett vintrigt Gråbo från kanske... 1984?
Sarahs resedagbok finns här!

december 06, 2007

Lite gamla foton

071206_annanyfodd.jpg
Jag som nyfödd.

071206_annasteff.jpg
Jag och min syster 1980 eller möjligen 1981. Jag är då runt året och syrran ungefär 8 år.

071206_morfar.jpg
Mamma och pappa på en fest på... 70-talet någon gång...

071206_pappa.jpg
Hehe! (köksskåpen är exakt samma stil som syrran hade i Bandhagen och som Jojo och Tomas har i sin lägenhet nu!)