Main

januari 04, 2009

Uppdaterat

- Fixat till galleri för 2009
- Uppdaterat Flaxas agilityresultat

september 20, 2008

Uppdaterat

Väldigt trevliga fotografier hittas nu i galleriet!

juli 26, 2008

Uppdaterat

Massor av foton hittar ni i galleriet, det är Petra som fotat samtliga!

juli 22, 2008

Uppdaterat

080722.jpg

Flaxas resultat från Värmlandshôppet är nu inlagda. Vi har nu 1 SM-nolla i hopp och 3-SM-nollor i agility. För att kvala på nollor krävs 5 i respektive klass.

juni 30, 2008

Uppdaterat

Nya bilder i galleriet!

juni 24, 2008

Uppdaterat (...och jag är så störd)


Nu har jag uppdaterat med MASSOR av härliga bilder från Varberg! Kika in i galleriet.

Sedan kan jag konstatera att alla chips inte är i samma påse hos mig alla gånger. Har suttit och klagat på att uppkopplingen är SÅ sjukt seg sedan vi kom hem igår kväll. Så inser jag nu vad det beror på... jag har inte stoppat in bredbandskabeln efter att ha haft datorn nere i vardagsrummet som filmtittardator, så datorn har nappat upp grannens trådlösa istället....

maj 27, 2008

Sjuk :(

Men åh! Vaknade mitt i natten av att jag hade SÅ SJUKT ont i halsen. Stapplade upp o letade fisherman friends, honung eller vad som helst... körde Magnus saltvattentrick - då är man desperat. Men icke. Vaknade i morse med tjockaste halsen och febersvettningar. God damn it. Snacka om att komma från ingenstans?!
Så nu ligger jag hemma sjuk och tycker synd om mig själv. Det är hyfsat ok på jobbet så jag har ingen jättepanik för det, men jag hatar att vara hemma så här. Ingen att tracka och munhuggas med och inget kul att göra. Jag kanske borde stänga av datorn och gå ner o försöka mig på något så analogt som att typ läsa en bok?
Slängde upp fotona från Mariakursen, de finns i galleriet. Där är dock bara fotona av Flaxa, alla fotona finns här, men de är rätt små och väldigt webbgalleriautomatiserade.

maj 03, 2008

Uppdaterat

Uppdaterat med bilder från fårhagen idag - klicka in på Galleriet!

april 19, 2008

Uppdaterat

Massor av härliga grillbilder under "Galleri" !

mars 25, 2008

Uppdaterat

Flaxas resultat och filmer på fyra lopp från helgen ligger nu på hennes agilitysida! Eftersom vi var borta så länge och så många lopp skulle filmas kunde jag inte filma andras lopp denna gång. Jo några filmade jag, men där gick samtliga ur slalom så det är inte mycket att se ;). Ilas resultat kommer en annan dag, ska ner o proppa i mig hostdämpande nu...

mars 20, 2008

Uppdaterat

Nya kissefoton i galleriet!

februari 10, 2008

Uppdaterat

flaxa_tavlingsbok.jpg

Flaxas pinnar och agilityresultat är nu uppdaterade på hennes sida!

Och just det, Boris mår som prima fisken!! Skönt att det gick SÅ snabbt över. Lilla bubbisen.

Jag är ledig i morgon - guuuuu va najs!

februari 02, 2008

Uppdaterat

Kika in galleriet, tre stilstudiebilder på Flaxa! (klicka galleri i menyn ovan och sen 2008)

Har också lagt till en sida "Vallning" under Flaxas aktiviteter. Efter två kurser går det liksom inte att ignorera att det är en av våra hobbies .

december 31, 2007

Uppdaterat

Ny filmsida - kommer ha you tube-alternativ på mina filmer för dem som föredrar askass kvalitét ;). Klicka in under Galleri!

december 21, 2007

Uppdaterat

Ilas resultat (eller snarare diskar hehe) från Stora Sthlm och Flaxas resultat och filmer från Nedansiljan ligger nu på resp. hunds resultatsida!

november 25, 2007

Uppdaterat

Fem nya filmer på gallerisidan: härliga lopp från Nedansiljan! Bland annat ett nollat laglopp av Flaxa - enda missen i hela loppet är när jag får panikflicka ut henne med ett höger efter sista långa tunneln, hon landar då fel och får en snurr tillbaka. Härligt av henne att ta mitt verbala kommando där- första gången jag behövt använda det på grund av en felplacering. Det är ju precis så de verbala kommandona ska fungera i den bästa av världar- när det skitit sig är det sista halmstrået. Duktig flicka!

Ilas individuella resultat från Nedansiljan. Härligt med tre nollor av fyra möjliga! Lade även in banskisser denna gång!

oktober 20, 2007

Inoff i Bro-Håbo


Denna och andra härliga bilder från dagen hittar du under "Galleri" och sedan 2007 under "Foton".

Vilken härlig dag!
Flaxa har gått kanon! Gled av gungan så den tog vi om : disk. Jag är stenhård med det nu, får se om jag släpper på det i framtiden. Men inget slarv redan nu, även om det är olyckshändelser. Hon måste bromsa sig så att hon står kvar tills den smällt i.
Annars var det en häftig känsla att köra Flaxa idag. Antagligen berodde det på grusunderlaget, men hennes fart dämpades lite och hon jobbade verkligen tajt och fint med mig! En jättecool känsla. Inga rivningar och väldigt fina kontaktfält. Härligt driv och lyhörd tjej.

Ila tyckte jag var rätt seg idag, men nog har jag blivit fartblind alltid! Visst är hon, liksom Flaxa, något dämpad av gruset men springer gör hon allt! Jag måste bara förstå att denna lilla pusling behöver mer stöd och uppbackning än Flaxa som skjuter fram rakt på sak var man än vinklar sig.

Och visst har jag blivit fartblind - i början trodde jag inte det var SANT hur fort det gick med Flaxa - jag var ju i chock! Nu har jag vant mig och tycker det är helt normalt - klart att Ilas fart då känns superlångsamt helt plötsligt...

I vinter ska jag plocka fram bollen och träna massor av fart och framskjut med Ila, så att hon hela tiden håller högsta fart åt det håll vi är på väg åt så länge jag inte gör några tecken på något annat. Det har blivit för mycket tråcklande detta tävlingsår, hon har tappat grymt mycket fart. Men det är ju en del av utveckligen - från att ha diskat oss i vartannat lopp har jag nu stenkoll på henne - på bekostnad av farten. Men den kan vi arbeta upp igen!

Ila hade jättebra kontaktfält idag! Super!

Boris har varit med som sällskapsdam och levt rullan, han fick en caddy i Pernilla som var hundlös idag eftersom Terror är förkyld. Han har verkligen varit på topp och haft dubbla täcken på sig för att hålla ryggen varm. Igår klippte jag nämligen fram en liten lejonfrilla på honom och det har gjort honom superpigg men samtidigt lite kallare förstås. Så nu är det täcken på som gäller!

Några andra härliga VBK-insatser idag:

  • Mary gick som en jäkla klocka med Åhza. PERFEKTA kontaktfält, sjukt lyhörd och Åhza var superfokad och körde så bra så man bara rös!
  • Felix hade ett jättehärligt driv och var pigg och fokuserad på matte trots störningarna med sju galna travhästar bredvid banan.
  • Aston gjorde come back med matte Gunilla som nu äntligen är frisk i sin fot. Och vilken come back sen! Det syntes i Astons glada ögon att det är matte som ska köra denna kille, även om stand in-förarna (däribland jag) har dugit under tiden. Superhärliga lopp med en snabb och fokuserad Aston!
  • Ulla gick in och körde som värsta proffset med sin schnauzer Hugo, svåra banor som det var men detta bekom henne inte alls- såg hur fint som helst ut!!!!
  • Pernilla var som vanligt en superfilmare av högsta rang!!! Tack för hjälpen!

När jag kom hem från tävlingen tog Oskar och jag en promenad i skogarna här. JÄÄÄÄÄKLAR vad Boris var busig. Glad för att han blivit avskalad massa päls? Skönt med varmt täcke på ryggen? Eller bara glad av ingen anledning alls? Hur som var han tokig och tog sig an alla stenar och klippor som fanns i jakt på godis . Det är så härligt att se honom sådär glad och busig!

Nu: våfflor och filmen "The fountain".

Nya foton under Galleri->Foton->2007! Både från idag och en skön bildserie på Kifsan....

Och just det - banorna var faktiskt helt okej idag. Klass 3-svårighet ungefär.

oktober 13, 2007

Vinst och pinne!

Hemma från Frövi! En lång och kall dag men det har varit jättetrevligt. Framförallt för att jag fick lämna in Flaxas tävlingsbok efter ett skönt och rappt hopplopp som vi vann överlägset! Känns fint att inte bryta etta-trenden i tävlingsboken . Det är faktiskt riktigt kul att hon vunnit så många klasser redan. Duktig tjej!

Ila körde en inoffagilityklass men var skitklantig och hur flummig som helst , bland annat gick hon ur slalom och sket i kontaktfältet på balansen helt. App app app! Men som tur är är hon sötast ändå! Hoppas vi hittar tillbaka vår känsla snart igen. Vi har ju tävlat så himla lite nu, det märks.

Film från Flaxas vinstlopp finns på hennes agilitysida!Lägret!


Pernilla spanar.


Flaxa leker med sin vinst- en boll på snöre.


Kela med Charlotte! Mys!

WEY! Hittade just en officiell klass 1 till i år: Nedansiljan 2 dec! I'll be there!!!

september 27, 2007

Fyra små filmer

0709227_1.jpg

070927_2.jpg

Jag filmade i dag när jag tränade med Flaxa. Lät kameran stå på och rulla bara. Skoj att se. Titta in i galleriet, tre filmer på slalomingångsträning och - hör och häpna - lydnadsträning! Inget seriöst, men jag har lite smått börjat träna in fotposition med Flaxa. Vi får väl se var det leder hän. Antagligen ingenstans alls men det är alltid skoj att träna. Det blidde lite snett i något sättande där men det är det som är så nyttigt med att filma - det är skulle ju inte belönats alls egentligen. Shit happens.

september 16, 2007

Bollnäsrapport

070916.jpg

Hemma från Bollnäs. JÖSSES VILKEN HELG!!!

Flaxa har varit UNDERBAR. Borta är utsvävningarna och nybörjarfasonerna. Hon har jobbat MED mig hela helgen och på ett föredömligt sätt. Hon har varit jättelyhörd och extreeeeeeeeeeeemt duktig !!! Jag har bara gått runt med ett stort FÅNIGT leende på läpparna och njutit av att få köra världens bästa Flaxa! Att det blev TRE vinster och TRE pinnar var verkligen inget jag räknat med eller satsat på (då hade jag inte låtit henne stå 10 sekunder på kontaktfälten ) men nu blev det så ändå och ingen kan vara gladare än jag – TRE presentkort bärgade denna helg!

Ila har varit gasad och rolig att köra! Smolken i bägaren har varit mitt beslut att ta tag i kontaktfälten. Under helgen har jag ändrat mig igen. Jag tänker inte kräva 2 + 2 på tävling trots allt. Diskade oss i båda loppen i helgen och tog om, men jag har funderat och kommit fram till att vi kör på de kontaktfälten hon har. Oftast fungerar det och hon kommer aldrig få perfekta kontaktfält som en hund som man tränat och tävlat konsekvent från början.

Om vi ska kunna konkurrera måste vi ta alla millisekunder vi kan på alla ställen. Ila är inte så snabb att jag kan kräva 2 + 2 och ändå konkurrera med toppen. Jag är inte beredd på att lägga ner det jobb, tid och frustration från Ilas sida som det kommer att innebära att börja om nu.

När man går in på banan kan man aldrig garantera att hunden kommer att ta alla hinder, slalomingångar och andra svårigheter. Med en kontaktfältssäker hund vet man åtminstone att den kommer att ta dem. Därför kommer jag aldrig att slarva så som jag gjort med Ila med någon hund igen. Men nu är vi där vi är och för att ha så roligt och få ut så mycket som möjligt av vår fortsatta tävlingskarriär har jag tagit beslutet att INTE träna om. Det känns helt rätt i magen.

Boris har varit FANTASTISK! Han har varit på SÅ gott humör - chillat runt, solat, busat, sovit o värmt mig så gott under täcket och bara mått hur bra som helst. Han är jättemysig att ta med sig och han mår superbra av att få vara med. Han verkar inte sakna tävlandet alls så länge han får vara sällskapsdam. :-D Gullunge!!!! Han är världens BÄSTASTE! :-)

Vilken helg som sagt. Är hur glad och adrenalinhög som helst! :-D

Uppdaterat: Flaxas agilitysida, Ilas agilitysida samt galleriet med fem nya filmer!

september 09, 2007

Filmer

Från idag, samt resultat på Flaxas agilitysida! Nu ska jag ut o lägga spår åt puslingarna.

augusti 26, 2007

Tröööööött

Herre gud jag är HELT slut. Har TOKSTÄDAT i lägenheten i dag samt rensat och fixat med min dator. Nu är denna såld och installerad hos nya ägaren, som redan börjat blogga samt skaffat Adium (chatklient)...

Uppdaterat på Flaxas och Ilas agilitysidor.

Nu dusch och sedan sooooooova.

augusti 19, 2007

Uppdaterat så klart :-D

Galleriet uppdaterat med filmer från helgen! Vad tycks? :D Full fralla raka rör!

augusti 04, 2007

Uppdaterat

Fan, mitt inlägg försvann! SUCK! Hatar att jag inte kan mellanspara, måste uppdatera min MovableType. SUCK!

Jaja.

Jag har uppdaterat Ilas landslagssida och så har Oskar hjälpt mig att lägga upp foton från Varbergresan, så kika in i Galleriet!

I dag har jag haft privatkurs samt tränat med Åhza. Ila var inte riktigt på G så hon solade mest, Flaxa var i topptrim däremot.

Körde bland annat en övning med fyra hinder o makarontunnel. Och varierade ingångar med att bara ta hopphindren. Inget flickande alls, en mycket följsam dam som direkt reagerar på mitt kroppspråk:

- halvhalt? Aha då ska jag inte ta tunneln!
- fram? Japp då sticker jag fram och jobbar själv, vänta du så kommer jag !
- False turn? Aha, då ska jag inte ta den tunnelingången framför näsan utan den andra!

Riktigt skön känsla att köra en hund som gör allt för att vilja läsa av dig och detta med ett härligt grunddriv!

juli 21, 2007

Resultaten ute

Nu har jag lagt ut våra Bergslagsveckan-resultat. Även ordnat den brutna länken till hopploppet i Härnösand 5 juli. Så nu kan ni kika på mitt vinstlopp! :-) Kanske kommer film från Smedjebacken också, har ett par riktigt läckra lopp att visa.

Men just nu håller jag på att förbereda mig för resa ner mot Västkusten. Slappa, shoppa på Ullared och kanske tävla på Falkenbergs HU:s After Beach. Är anmäld, får se om det blir något köra av. Prioriterar inte tävlandet, men om jag känner mig själv rätt slår tävlingsdjävulen till. ;-)

Jag har insett att jag blivit en smyg-campare på äldre dar. Jag åker aldrig iväg för att campa men eftersom vi nästan jämt bor på olika campingar när vi är ute och tävlar så tillbringas ändå mycket tid på olika sådana. Jag campade massor som barn, med föräldrarna och syrran. Så det känns som hemma på något sätt.

juli 11, 2007

Uppdaterat

...med inte mindre än sex agilityfilmerpå Ilas agilityresultatsida. Även SM-pinnläget uppdaterat!

Nu har jag anmält och betalt in till ETT gäng tävlingar i höst så nu är man lite smått utfattig igen...

juni 29, 2007

Kontaktfältstankar och uppdaterat

I dag masade jag o Helene oss bort till klubben och körde lite inför helgen. Det blev Catrins andra övning från GD-kursen:

070629.jpg

Med Ila gick det klockrent: några gånger tappade jag henne i serpentinen på 8:an, men det kom Helene på varför: jag började visa med högerhanden för sent för att hon skulle hinna comitta på åttan innan jag drog iväg.

Flaxa då... ja herre gud. Jag får nog börja träna på largehinder... det blir fullständigt orealistiskt när hon kör på smallhöjd. Det går alldeles för fort! Fick dela upp övningen och hon var rätt duktig men oj vad jag behöver träna på 270-svängar. Med båda hundarna faktiskt.

Catrin: Lägg ut fler övningar! :-D :-D :-D


Vi tränade också slalom, kontaktfält etc. Flaxa är duktig, Ila är en liten kontaktfältsräv. Duktig på träning men fuskar på tävling. Förstår inte alls varför...
Jag har lovat mig själv att aldrig släppa ett felaktigt kontaktfält med Flaxa på tävling. Tror ni att jag kommer att kunna hålla mig? Jag hävdar med en dåres envishet att är man alltid konsekvent på tävling så får man konsekventa kontaktfält. Konsekvent = hunden gör EXAKT samma beteende på träning som på tävling. Hur skulle slalom se ut om folk varannan gång släppte iväg hundarna när de "nästan" tagit alla pinnar?

Sedan finns något som heter tävlingsdjävulen, men det är en annan femma. Jag vill ha stensäkra kontaktfält på Flaxa. Jag har redan två hundar med kassa. :-) På grund av mig naturligtvis. Hundarna är skitduktiga men jag har varit okonsekvent och otydlig och prioriterat resultat framför stadga. Det tog bara två agilityhundar och sju år för att komma fram till att nu jävlar ska de sitta, kontaktfälten... :-P Sent ska syndaren vakna.

Uppdaterat med liten text om SM på Ilas agilitysida.

Gissa vem som har sitt livs första semester?! Ska träna massor med hundarna, tävla en hel del, slappa, resa runt till lite släktingar etc... Sköööönt!

juni 17, 2007

SM-filmer

Det verkar vara många här ikväll på besök på hemsidan. :-) Jag vet ju vad ni vill ha: i Galleriet ligger filmerna :-D

juni 13, 2007

Anställningstårta

070613_1.jpg

070613_2.jpg

Vilken mysig kväll! Annelie kom hit med massa söta presenter och god tårta och så kom Jojo o Tomas och spontankalasade lite över min anställning. :-)

Det går bra med Boris! På dagis går han inte med på promenaderna nu utan hänger bara i rastgården två gånger om dagen. Passar perfekt. Han tassar runt och leker inte med någon (är man polis är man) och gör sina behov. Skönt att det fungerar så bra med en konvalecent hund på dagis! Vi skämmer bort honom allt vi kan och ser alltid till att kompensera honom om han missar något roligt. T.ex om vi tar en långis får han vara hemma och gnaga ben. Han är glad och tillfreds med livet och ganska lätt att "lura" att han dragit längsta strået. ;-) "Promenad? Pff en annan har ju märgben..."

I morgon åker jag och Anneli till SM! Med i bilen har vi Flaxa, Alice, Ila och Pudel. Boris blir hemma med husse för att ha inte ska röra på sig för mycket. På fredag kväll kommer Helene ner och innan dess ska förhoppningdsvis allt flytit på smärtfritt med veterinärbesiktningar etc. På lördag är det kval – tror att det är de 20 bästa ekipagen i varje storleksklass som går vidare till finalen på söndagen. SPÄNNANDE!

Jag känner mig oerhört positiv och ser fram emot detta väldigt mycket. Ila är i galen toppform och allt talar för att vi ska få en rolig helg. Sedan kan man alltid diska sig eller få fel, det händer hela tiden i agilityn. Men grundkänslan av att vi har så roligt och att Ila är så duktig rubbas ju inte av det.

Uppdaterat: Tre nya filmer på gallerisidan och Ilas agilityresultat.

juni 06, 2007

Filmtajm

Nu ligger Flaxas lopp från DM i galleriet. Alla som tittar måste kommentera här. ;-)

juni 03, 2007

Uppdaterat och liten rapport


Lägret denna gång. Inget staket, körde skruv istället. Inte lika skönt men fungerade.

Hemsidan uppdaterad:

- Ilas resultat
- Ilas landslagssida
- Filmsidan (Galleri)


Det har varit en jättehärlig helg på många sätt.

Helene och jag har gett allt vi kunnat i uttagningarna. För min del innebar det igår att vi skuttade upp till plats 4 och idag ner till plats 7 igen. Berg-å-dal-bana. Det blir spännande i Ulricehamn.

Alice o Helene har inte lyckats riktigt och på grund av dagens disk blir det inte de som representerar Sveriges mediumelit – denna gång. Jättetråkigt men det är så små, små marginaler som vi alla vet som håller på med sporten. En massa skicklighet och en portion tur krävs. Turen stod back denna gång, för skickliga är de verkligen, Helene och Alice. Nästa år (i Jerusalem! ;-) ) !


Greta och Boris solade som de veteraner de är. Att vara nära att svettas ihjäl är inget hinder för att pressa lite till... ;-)

Solen har strålat och allt har varit toppen. Bra boende, bra sömn, bra arrangörer.

Ila har varit fullständigt FANTASTISK att köra. Herre gud vilken sprutt vi fått. Så roligt. Maria J-kursen har gett oss precis det jag önskade när jag frågade om hon ville hålla kurs för oss. Vi har blivit snabbare, effektivare och Ila har minskat sina flickar något enormt. Jag visste inte att det var flick det kallades men blev snabbt varse om att min otäcka magkänsla av att hela tiden vara rädd för att Ila ska dra iväg åt annat håll, från mig, är en sådan så kallad flick. Och vi har fått bort massor av detta dumma beteende. Nu ska vi bara träna ännu mer, men vi är på god väg. Och är med i matchen på ett annat sätt. HÄRLIGT! :-)


Sandra och söta Celiné (stavning?).

Boris var med som sällskap i första hand eftersom han pajade trampdynan här i veckan. Men när vi kom till tävlingen fick jag ett infall och frågade veterinären Karin vad hon tyckte om hans tass. Han haltade inget och var hur gasad och pigg som helst. Hon tittade och sa att det där var ingen fara alls, det var ihopläkt och bara en hudflik som var lös och det skulle inte förvärras av att springa på det mjuka gräset.

Så helt otippat körde vi laget i alla fall. Fast vi diskade oss i båda loppen. Jag var helt koko i agilityklassen och sprang fel två ggr. Kände redan på banvandringen att "Okej av ngn anledning vill jag gå hit hela tiden..." Och mycket riktigt. Det var rätt lustigt faktiskt, bara att skratta åt eländet.
Boris var duktig och glad och SÅ gasad... så det kändes väldigt roligt att köra i alla fall! Han har inte haltat eller visat något mer med tassen


Vårt rum på vandrarhemmet hette Stallet och hade inretts av en ridklubb. Totalt hästtema. Sjyssta gardinhållare va?


Min Häst från 1992. Naturligtvis hade jag läst samtliga och kom ihåg Lena Furbergs teckningar som om det vore igår...


Äkta agilitybebis. Pappa springer in rosetter som fästs på barnvagnen... :-D

Vi har hittat en ersättare till laget i SM! Skoj! Det blir Anneli med pudeln Pudel. :-D Tre svarta hundar och en vit. Alt. tre pudlar och en spets... :-D

När jag kom hem var Flaxa så himla söt. Istället för att bli galen som pudlarna blir kom hon bara och tryckte sig emot mig, länge, länge. Gullunge :) Vi gick ut och körde lite slalom med hopp innan och efter och det gick bra. Två ggr gick hon ur högerslalom men det rättade till sig sedan. Duktiga söta tjejen! :-)


maj 26, 2007

Nya filmer

Uppdaterat på Galleri->Film-sidan :-D Från dagens slalomträning. Flaxa kör galopptekniken fortfarande. Ibland byter hon till ett ben i taget. Får hoppas att det kommer mer och mer av sistnämnda med mer fart. Huvudfokus just nu är att stadga vårt högerslalom. Det går bättre och bättre.

Vänsterslalom.

Bakombyte.

Klockan tre.

Högerslalom.

Vad tycks? Kommentarer?
Godnatt.

maj 20, 2007

Uppdaterat!

Nu har jag uppdaterat:

  • Flera agilityfilmer under Galleri->Film bland annat från idag!
  • Boris resultat från Västerås
  • Ilas resultat från Västerås

Helene har redan lagt ut banorna! Kul! Är nöjd med att jag hittade min första serpentin! Sedan att utförandet blev fel med båda hundarna för att jag var för ivrig :D är en annan fråga. Har filmbevis på ivriga Anna med Ila i hoppklass B. Tanken var bäst men utförandet sög. ;)

Banskissen, röda är min väg. Mellan 6 och 7 vred jag höger axel lite mot hunden så att den kom mot mig och inte tog 7:an från fel håll (Boris köpte inte det, jag måste vara tydligare med honom men Ila köpte det fint). FC = front cross / framförbyte.

Är mkt nöjd med att jag verkligen gjorde framförbytet vid hinder 8 vid vingen, och lämnade fri väg åt hunden. Jag har bättrat mig! :-D

070520_minvag.jpg


maj 12, 2007

Mysig lördag


Fint va?

*asg* Kanal 5 sätter verkligen in sitt tyngsta artilleri ikväll mot Eurovision song contest i kampen om tittarna: "Tom i bollen" från 1980 med Chevy Chase...snacka om att inte ens försöka ta upp kampen... :-D

I dag kom mamma och pappa hit och vi ägnade oss åt min födelsedagspresent: en uppfräschning av uteplatsen. VI köpte nya möbler, ny grill och så har vi sopat, rensat bort ogräs, skrubbat väggar och fönsterkarmar utvändes samt putsat fönster! Ujujuj vad vi hann med mycket.

Dessutom gjorde mamma en gudomlig middag bestående av en härlig omelett och en ljuuuuuvlig sallad. Vilken smakupplevelse! Efter middagen blev det en härlig promenad vid Kairo. Hundarna njöt av att få sträcka ut och verkligen röja av sig en massa energi. Alla fyra lekte jättefint, ja vi har Rejsa här tills i morgon. Duktiga vovvar! Stretchade hela gänget utom Rejsa när vi kom hem så jag har all anledning att känna mig som en duktig matte i dag ;).

Nu ska jag fortsätta att inte titta på melodifestivalen... ;-)

Galleriet är uppdaterat med foton från idag!!!

maj 04, 2007

Resultat från Tranås...

... är nu inlagda :-)
I morgon kommer det väl nya förhoppningsvis, när vi ska till Västerås och tävla. Ska jobba arslet av mig för att se till att köra som vi lärt oss på kursen.

april 22, 2007

Flaxas mentalbeskrivning

070421_mh.jpg
Ehhh ursäkta matte, men du verkar inte noterat att vi är "under attack?"

Sådär! Hemma från storskogen ;) och jag har uppdaterat på Flaxas sidor med film och protokoll från MH:et. Är jättenöjd – och trött. Det är damen också, det var en jobbig "promenad" i skogen ;)
Tack söta Johanna för att du var med och filmade :)
Soffan!

april 15, 2007

Banskiss och barnafödande

Jag har bestämt mig för att bara skriva om officiella loppen på Ila och Boris från och med i år. Vi tävlar så otroligt sällan inofficiellt och någonstans måste man dra gränsen. Naturligtvis kommer mästerskap SM, DM och KM vara med förstås! :-)

I dag har jag lagt till banskisser från Oxie. Gå in på respektive hunds agilitylopp och klicka på minibanan som ser ut så här:

Nu ska jag ner och roa Fröken Flams lite, hon uppskattar inte att ha en matte som är sjuk... ;-)

Och slutligen ett jättegrattis till Sandra och Rickard för er vackra lilla dotter! Ska bli så spännande att få träffa henne! :-)

april 07, 2007

Hemma! Och uppdaterat!

Landat lite!
Nu har jag funderat, och min känsla i magen av att helgen inte gått bra har bytts ut till en känsla av vi varit jäkligt duktiga! Första landslagsuttagningen, första tävlingen någonsin med sådan här press (vi har ju inte startat SM ännu) och ändå kör vi inte bort oss utan får faktiskt hyggliga poäng o hamnar sjua av 19 sökande ekipage varav flera är bra mycket mer rutinerade än oss.

Så jag är faktiskt nöjd! Och bättre ska vi bli, nu ska det blir köra av i resten av uttagningsloppen!
I sista loppet var det en kombination och jag berömde Ila jättejättejättemycket när hon klarade den utan att krascha. Vi tappade massor av tid där men det kändes viktigt på något sätt att tala om att det är okej och inte något konstigt att hindren står i kaninhoppningsavstånd från varandra...

Boris har varit SÅ duktig i helgen och levererat kanonlopp på kanonlopp! Han är så DUKTIG! Men långsam tyvärr. Vilket inte gör ett dugg, är stolt över min skrutt!

Resultaten och tre filmer utlagda på respektive hunds agilitysidor. Ila har även fått en landslagssida! :-D

Nu är jag så trött så ögonen går i kors! Sova!

mars 10, 2007

Massooor av nya foton!

Uppdaterat på galleriet med massor av foton från idag! :)

februari 20, 2007

Uppdaterat

Nya foton i galleriet!